Lopettamisen tukiNuuska
Nimimerkki: Luukkonen

Voiko energianuuskaa käyttää raskaana ollessa?

Voiko raskauden aikana nauttia energianuuskaa? Tyttöystäväni on siis raskaana ja haluaisin saada tietoa asiasta että voin olla varma uskallanko hänelle tilata sitä vastikkeena nuuskan sijaan sillä nuuskaamisen lopettaminen on hänelle tosi vaikea aihe.

Hei,

Kiitos viestistäsi. On tärkeä huolehtia äidin ja sitä kautta kasvavan sikiön/vauvan hyvinvoinnista. Erityisesti nuuskan sisältämä nikotiini on tutkitusti myrkky, joka vaikuttaa haitallisesti sekä äitiin että sikiöön ja sen kehittymiseen. Siksi onkin hienoa, että olet lähtenyt tukemaan tyttöystäväsi nuuskan käytön lopettamista ja pohdit konkreettisia keinoja siihen.

Nikotiiniriippuvuus voi olla voimakas ja vaikuttaa monin eri tavoin, kuten sen lopettaminenkin. Joillekin voi sopia ja onnistua nikotiinin käytän lopettaminen välittömästi ilman korvaavia tuotteita ja usein se johtaa parhaaseen tulokseen. Joskus lopettaja saattaa tarvita korvaavia tuotteita, joiden käyttö myös lopetetaan hallitusti. Energianuuskan sisältämää kofeiinia ei myöskään suositella raskaana oleville, eikä sitä siksi voi suositella korvaavaksi tuotteeksi tyttöystävällesi.

Koska riippuvuus ja siitä eroon pääseminen on aina yksilöllistä, ja erityisesti, koska tyttöystäväsi on raskaana, on tilanne moniulotteinen. On ymmärrettävää, että myös tyttöystäväsi kokee aiheen vaikeaksi, koska haluaa toimia lapsensa parhaaksi, ja samalla riippuvuudesta eroon pääseminen on vaikeaa. Suosittelisimmekin, että otatte asian reippaasti puheeksi neuvolassa, jossa voidaan ohjata ja tukea teitä ja tyttöystävääsi parhaalla mahdollisella tavalla irti nuuskasta ja nikotiinista. Se on tärkeä teko paitsi tyttöystäväsi, mutta erityisesti tulevan vauvan terveyttä ja tulevaisuutta ajatellen.

Voit lukea lisätietoa Fressiksestä:

– nikotiinituotteiden haitoista: Haitat hedelmällisyyteen ja raskauteen – Fressis

– käytön lopettamisesta: Lopettamisen tuki – Fressis

Oliko vastauksesta hyötyä?