Kysymys
Seksi
poju Kuinka masturboida eli itsetyydyttää? Miten masturboidaan nimitäin en osaa?
Fressis

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Masturbointiin eli itsetyydytykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa, ja jokainen löytääkin sen itselleen sopivan tavan vain kokeilemalla erilaisia juttuja.

Sukuelinten kosketteleminen ja hyväileminen käsin on ehkä tavallisin tapa, muttei kuitenkaan ainoa. Myös sukuelinten painaminen ja liikuttelu esim. tyynyä vastaan voi tuntua hyvältä. Poikatyypillisissä kehoissa terska ja tyttötyypillisissä kehoissa klitoris ovat erittäin herkkiä alueita, ja sen vuoksi esimerkiksi esinahan edestakainen liike terskan päällä tai tytöillä klitoriksen hierominen tuntuvat usein seksuaalisesti nautinnolliselta.

Kehossa on toki myös muita erogeenisiä alueita, eli alueita, joiden hyväily voi tuntua hyvältä ja kiihottavalta. Tällaisia kohtia voivat olla esim. rinnat, vatsan alue, reidet, peräaukon ja välilihan seutu, niska tai kivekset. Itselle nautinnollisimmat kehon kohdat ja tavat tuottaa nautintoa löytyvät vain kokeilemalla ja tutustumalla omaan kehoon.🙂 Myös seksuaaliset mielikuvat ja fantasiat voivat voimistaa kiihotusta ja nautinnon saamista.

Kokeilemalla oppii, ja itsetyydytys onkin erittäin hyvä tapa tutustua omaan kehoon ja tapoihin saada nautintoa ennen muita seksikokemuksia. Muistathan, että itsetyydytykselle kannattaa aina valita yksityinen tila ja aika, ettei tule häirityksi eikä häiritse myöskään muita. Lue lisää itsetyydytyksestä Fressiksen artikkelista ja Hyvä kysymys -sivustolta.

Kivaa alkuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
000 Miksi itsensä hyväily ei tunnu samalta kuin kumppanin? Olen 11v tyttö ja olen koittanut itsetyydytystä useasti ja hyväilyä ja se ei tunnu samalta kuin hyväily kumppanini kanssa. Olen koittanut vaikka mitä mutta...
Fressis

Moi! Mukavaa, että otit meihin yhteyttä huolesi kanssa.

Kerrot viestissäsi, että et saa itsetyydytyksessä samanlaista tunnetta kuin silloin, kun kumppanisi hyväilee sinua. Toivot saavasi itsetyydytykseen “oikean seksin tunnetta”. Aluksi onkin hyvä pysähtyä miettimään, miltä “oikea” seksi tuntuu ja mitä seksi ylipäätään on. Seksi on ajatuksia, tunteita ja toimintaa, joiden tarkoitus on kiihottaa ja tuottaa nautintoa sen kaikille osapuolille – olipa sitä yksin tai yhdessä toisen kanssa. Mikäli nuorena harrastaa seksiä, se on useimmiten itsensä hyväilyä eli itsetyydytystä. Joillakin voi myös olla kumppani, jonka kanssa saatetaan esimerkiksi olla sylikkäin, halailla, pussailla, silitellä tai hyväillä toista. Seksuaalista nautintoa voi siis saada monella eri tavalla. On hyvin yksilöllistä, mitä seksi kenellekin tarkoittaa ja mikä kenestäkin tuntuu hyvältä.

Seksi kumppanin kanssa on jokseenkin eri asia kuin itsetyydytys, ja ne myös palvelevat osittain eri tarkoitusta. Niiden ei välttämättä ole tarkoituskaan tuntua täysin samalta, eikä asiasta siksi kannata huolestua. Siinä missä itsetyydytyksessä voi keskittyä vain ja ainoastaan itseensä ja omaan nautintoonsa, seksissä toisen ihmisen kanssa voi tuntea esimerkiksi vetovoimaa, kiintymystä ja yhteyttä kumppaniinsa. Näin ollen seksitilanne kumppanin kanssa voi jo itsessään kiihottaa ja lisätä nautintoa, kun taas yksin tarvitaan oma mielikuvitus avuksi. Jos vain koskettelee itseään ilman, että mieli on kiihottunut, on vaikea kokea nautintoa. Mieltään ja kehoaan voi virittää nautinnolle erilaisilla mielikuvilla ja fantasioilla, joista voit lukea lisää täältä.

Itsetyydyttämään oppii lähinnä harjoittelemalla ja tutustumalla rauhassa kehoonsa, nautintoonsa ja fantasioihinsa. Itsetyydytykseen kannattaa suhtautua avoimin mielin, jolloin erilaisia nautinnon saamisen tapoja voi lähteä tutkimaan laajemmin. Sinun ei tarvitse vertailla omaa kosketustasi kumppanisi kosketukseen, vaan itsetyydytys on sinun oma hetkesi. Itselle sopivien itsetyydytystapojen löytäminen voi viedä aikaa, ja ajan mittaan usein myös oppii uusia tapoja tuottaa itselle mielihyvää. Kaikki ihmiset eivät kokeiluista huolimatta pidä itsetyydytyksestä, eikä sitä silloin tietenkään ole pakko tehdä. Jokainen päättää itse omasta kehostaan. Itsetyydytys voi kuitenkin auttaa oppimaan mieltymyksistään, jolloin myös omalle kumppanille on helpompi sanoittaa, mistä juuri sinä nautit ja miten pidät, että sinua kosketaan. Toki näitä asioita voi opetella myös yhdessä kumppanin kanssa.

Toinen itsetyydytyksen hyöty on, että sen avulla voi oppia tunnistamaan rajojaan eli sitä, mitä sinulle saa missäkin tilanteessa tehdä ja mitä ei. Olet vielä hyvin nuori, minkä vuoksi oman kehon ja mielen rajat voivat olla vielä hakusessa – niin ne ovat monilla aikuisillakin. Kun hyväilette kumppanisi kanssa toisianne, muistattehan kommunikoida samalla selkeästi siitä, mistä tykkäätte ja ette tykkää sekä mitä haluatte tai ette halua tehdä. Jos jokin asia jännittää, hämmentää tai tuntuu ikävältä, aina voi sanoa ei ja keskeyttää tilanteen. Halutessasi voit lukea lisää omista rajoista ja niiden tunnistamisesta Nuorten Exitistä.

Toivottavasti vastauksestani on apua sinulle. Hauskaa alkanutta vuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
12.v tyttö Miksi itsetyydytys ei tuo enää nautintoa? Moi! Mikä neuvoksi kun itsetyydytys ei tuo enää haluttua nautintoa?
Fressis

Moi ja kiitos kysymyksestäsi!

Viestisi perusteella itsetyydytys on aiemmin tuottanut sinulle nautintoa, mutta tällä hetkellä näin ei enää ole. Viestistäsi ei selviä, kauanko tilanne on jatkunut, mutta on hyvä tiedostaa, että elämässä voi välillä tulla kausia, jolloin nautinnon saaminen tuntuu vaikealta tai ei ylipäätään tee mieli seksiä. Kannattaa siis olla armollinen itseään ja kehoaan kohtaan. Lempeä ja ymmärtäväinen suhtautuminen itseensä edesauttaa nautinnon sallimista ja saamista itselle, kun taas itsesyytökset ja vaativuus itseä kohtaan vievät sitä kauemmas.

Nautinnon kokeminen edellyttää rentoutunutta mieltä ja riittävää kiihottumista. Keho ja mieli ovatkin hyvin herkkiä erilaisille häiriötekijöille, jotka voivat hankaloittaa nautinnon saamista. Onko jokin asia viime aikoina vienyt keskittymistäsi muuhun tai stressannut sinua? Se voisi selittää tilannettasi, mutta syy voi toki olla muuallakin. Aina mitään selkeää syytä ei välttämättä edes ole. Muistathan myös, että ei ole mikään pakko itsetyydyttää, jos sinusta ei tunnu siltä tai se ei juuri nyt tuota mielihyvää. Halutessasi voit pitää itsetyydytyksestä taukoa ja kokeilla sitä taas, kun sinun tekee mieli. Kun keskittyy muihin kivoihin ja mielihyvää tuottaviin asioihin, kuten esimerkiksi harrastuksiin tai ajanviettoon kavereiden kanssa, keho voi alkaa taas virittyä seksuaalisen nautinnon vastaanottamiselle.

Suosittelen sinua pohtimaan, mitä nautinto tarkoittaa sinulle, millaista nautintoa haluaisit saada ja millainen merkitys itsetyydytyksellä on sinulle. Itsetyydytystä ei kannata ajatella suorituksena, jossa voi joko onnistua tai epäonnistua. Sen sijaan sooloseksin tarkoituksena on yleensä rentouttaa, tuoda hyvää oloa, saada ajatuksia muualle, purkaa paineita tai tutustua omaan kehoonsa. Itselleen voi tuottaa nautintoa monella eri tavalla, minkä vuoksi omaan kehoon kannattaa tutustua rauhassa. Voit tunnustella, miltä erilaiset kosketukset tuntuvat eri puolilla kehoasi. Näin voit löytää sinulle sopivat nautinnon tuottamisen tavat sekä nautinnollisimmat kehonosat. Lisää vinkkejä itsetyydytykseen saat Hyvä Kysymys -sivuston artikkelista.

Kosketuksen lisäksi omilla mielikuvilla ja fantasioilla on keskeinen rooli nautinnon saamisessa. Omaa kiihottumista ja nautintoa voi voimistaa mieltä kutkuttavilla ajatuksilla tai vaikkapa kuvien avulla. Kannattaa pohtia, mitkä asiat juuri sinua kiihottavat. Ajatuksesi ja fantasiasi ovat vain sinua varten, ja sinulla on lupa kiihottua niistä – olivat ne sitten millaisia tahansa.

Löytöretki omaan nautintoon kestää koko elämän ajan. Vaikka nyt itsetyydytys ei tuo sinulle tarvitsemaasi nautintoa, se ei tarkoita, että tilanne jatkuisi loputtomiin. Olet vielä hyvin nuori, joten sinulla on vielä paljon tutkailtavaa ja löydettävää. Toivotan sinulle iloa ja uteliaisuutta tälle löytöretkelle!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
emoji Miksi itsetyydyttäessä tulee paljon valkovuotoa? Onko normaalii että valkovuotoa tulee usein runsaasti kun itsetyydytän mutta pikkareissa sitä näkyy vaan vähän?
Fressis

Kiitos kysymyksestäsi!

On täysin normaalia, että itsetyydytyksen aikana emättimestä erittyy nestettä enemmän kuin muulloin. Kosteuden erittyminen emättimen seinämistä on kehon reaktio, joka on yleensä yhteydessä seksuaaliseen kiihottumiseen. Tämä erittyvä neste on kehon itse tuottamaa liukastetta. Kiihottuessa kehossa voi tapahtua myös muita reaktioita, kuten sydämen sykkeen voimistumista sekä häpyhuulten ja klitoriksen turpoamista. Voit lukea seksuaalisesta kiihottumisesta lisää Hyvä Kysymys -sivuston artikkelista. Itsetyydytyksestä puolestaan löytyy tietoa Fressiksen artikkelista ja täältä.

Kehon reaktiot ja todelliset mielihalut eivät kuitenkaan automaattisesti ole yhteydessä toisiinsa: Emättimen kostuminen ei aina johdu kiihottumisesta, eivätkä kiihottumiseen liittyvät reaktiot yksistään kerro, että henkilö olisi valmis seksiin. Lisäksi henkilö voi olla kiihottunut, vaikka emätin ei olisikaan kostunut.

Valkovuodon tehtävänä on pitää emätintä kosteana ja puhdistaa sitä. Valkovuodon alkaminen on osa murrosiän tuomia muutoksia ja kertoo siitä, että keho valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Kuukautiset alkavat yleensä parin vuoden sisällä valkovuodon alkamisesta. Valkovuodon määrä, koostumus, väri ja haju vaihtelevat kuukautiskierron eri vaiheissa.

Riemukasta talven jatkoa sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Mysteerimönjät Mitä ovat nesteet joita minulta tulee orgasmin aikana? Masturboidessa alapäästäni tulee kellertävän läpinäkyvää vesimäistä nestettä orgasmin aikana(ehkä muutama ruokalusikallinen, alle desi kuitenkin), ja silloin tällöin tulee samaan aikaan myös noin ruokalusikallinen kermamaista...
Fressis

Kiitos viestistäsi!

Hienoa, että suhtaudut kehoosi ja nautintoosi uteliaisuudella ja olet kiinnostunut ottamaan niistä lisää selvää. Olet aivan oikeilla jäljillä pohdintojesi kanssa. Ensiksi kuvailemassasi orgasmissa, jossa erittyy hieman isompi määrä läpinäkyvää nestettä, on kyse todennäköisesti squirttaamisesta eli naisen/vulvallisen ejakulaatiosta. Sen sijaan valkoisen paksumman nesteen erittyminen kuvastaa niin sanottua perinteisempää orgasmia. Nämä molemmat ovat täysin tavallisia kehon reaktioita, joita voi kokea aina, toisinaan tai ei koskaan orgasmin yhteydessä.

Joidenkin tutkimusten mukaan squirttaamisen yhteydessä erittyvä läpinäkyvä neste on peräisin Skenen rauhasista, joka vastaa peniksellisten eturauhasta. Nesteen alkuperästä ei ole kuitenkaan saavutettu täyttä yksimielisyyttä, sillä sen on sanottu erittyvän myös emättimestä tai virtsarakosta. Naisen ejakulaatiota voi erittyä valumalla tai suihkuamalla, ja nesteen määrä voi vaihdella yksilöstä ja orgasmista toiseen. Toisaalta squirttaaminen ei aina ole yhteydessä orgasmiin.

Vulvallisten orgasmeja on tutkittu harmillisen vähän, minkä vuoksi niistä ei ole olemassa täyttä selvyyttä antavaa tieteellistä tietoa. Lisäksi tulokset vaihtelevat tutkimuksesta toiseen. Yleinen kiistan aihe onkin ollut, onko vulvallisen orgasmilla merkitystä lisääntymisen kannalta. Esimerkiksi eräässä tutkimuksessa on arveltu, että naisten kyky saada orgasmeja lisää naisten seksuaalista halukkuutta, mikä on eduksi lisääntymiselle. Toisessa tutkimuksessa puolestaan väitettiin, että naisen orgasmi edesauttaa hedelmöittymistä. Yhdeksi syyksi vulvallisten orgasmeille on puolestaan esitetty seksikumppaneiden välisen yhteyden ja läheisyyden vahvistaminen, mikä turvaa jälkeläisten hoivan.

Toisaalta kaikkien tutkimustulosten kohdalla on hyvä tiedostaa, että tutkimukset toteutetaan tietystä maailmankuvasta, näkökulmasta ja tarkoitusperistä käsin, mikä voi vaikuttaa saatuihin tuloksiin. Esimerkiksi heteronormatiivisuutta ja yksiavioisuutta suosivasta näkökulmasta tutkittuna naisen orgasmin syyksi on esitetty, että se täydentää miehen orgasmia. Tämän kohdalla voidaankin sitten kysyä, miksi naiset saavat orgasmeja myös yksin sekä muidenkin kuin miesten kanssa.

Voi myös olla, että sellaista näkökulmaa tai tutkimusmenetelmää ei ole vielä keksitty, jolla päästäisiin lähemmäs asian ratkaisemista, joten tutkimustyö saa jatkua. Joka tapauksessa voimme olla iloisia siitä, että ihmisillä on tällainen mielihyvää, rentoutumista ja iloa tuottava ominaisuus.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Epätoivoinen Mikä avuksi kun en saa koskaan orgasmia? Olen itsetyydyttänyt 2 vuotta mutta en ole koskaan saanut. Vaikka kuinka yritän. Mikä avuksi?
Fressis

Kiitos kysymyksestäsi!

Vastaan sinulle nyt siitä näkökulmasta, että tarkoitat ”saamisella” orgasmin kokemista. Ihmiskehot ovat siitä mielenkiintoisia ja kiehtovia, että jokainen niistä toimii omalla tavallaan. Toisille orgasmien saaminen on helppoa, kun taas joillekin se on vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Toiset saavat orgasmin itsetyydytyksessä ja toiset seksissä jonkun toisen kanssa, jotkut molemmilla tavoilla. Siksi itselleen kannattaakin olla armollinen: jokaisen keho ja sen reaktiot ovat yksilöllisiä ja ainutlaatuisia.

Orgasmissa on kyse suuresta nautinnon tunteesta, johon rentoutuminen, voimakas kiihottuminen sekä halun ja nautinnon kokeminen voivat johtaa. Orgasmia kutsutaan myös laukeamiseksi, mikä kuvastaa sitä aika hyvin: nautinto ikään kuin saavuttaa korkeimman pisteensä ja leviää koko kehoon sukuelinten samalla supistellessa. Orgasmeja on kuitenkin hyvin erilaisia ja niiden voimakkuus, kesto ja tuntemukset voivat vaihdella kerrasta toiseen. Joskus voi olla myös vaikea tunnistaa, saiko orgasmin vai ei.

Joillakin oman orgasmin löytämisessä voi kestää pitkäänkin, ja se voi tapahtua joko yksin tai jonkun toisen kanssa. Kerroit, että olet kovasti yrittänyt saada orgasmia, mutta et ole sitä vielä saanut. Ymmärrän, että orgasmin saaminen tuntuu sinusta tärkeältä. Toisaalta on tärkeää osata nauttia itse matkasta, ei vain mahdollisesta päämäärästä. Itsetyydytyksen kuuluisi jo itsessään tuottaa nautintoa, hyvää oloa ja rentoutumista. Joskus voi myös olla, että orgasmin tavoittelu alkaa tuntua suoritukselta, mikä lisää paineita ja stressiä. Tämä puolestaan vie nautintoa pois ja ajaa orgasmin saavuttamisen vain kauemmas.

Pyysit neuvoja tilanteeseen, joten seuraavaksi annan muutaman vinkin, joilla voit yrittää edesauttaa orgasmin saavuttamista. Ensimmäinen askel on ottaa rohkea ja avoin asenne omaan kehoon ja seksuaalisuuteen tutustumiseen, johon itsetyydytys onkin erinomainen tapa. Kun itsetyydytät, keskity kuuntelemaan kehoasi: Miltä erilaiset kosketukset tuntuvat ja miten kehosi niihin reagoi? Millaista kosketusta kehosi kaipaa? Minkä kehonosien koskettelu tuntuu hyvältä? Lisäksi kannattaa opetella tarkkailemaan kehosi tuntemuksia: Oletko joskus ollut lähellä orgasmia? Miltä kehossasi tuntuu, kun orgasmi alkaa lähestyä? Mitä kehosi tällaisessa hetkessä janoaa lisää? Voit lukea lisää itsetyydytyksestä Hyvä Kysymys -sivuston artikkelista.

Monesti kuitenkaan mitkään tekniset kikat eivät yksistään auta, vaan tarvitaan mieltä mukaan. Nautinto ja orgasmi nimittäin edellyttävät, että on kiihottunut sekä fyysisesti että henkisesti. Kannattaa pohtia, millaiset ajatukset, mielikuvat ja fantasiat lisäävät haluasi ja kiihottumistasi. Entä koetko, että sinulla on riittävästi rauhaa itsetyydytykseen – toisin sanoen voitko olla hetkessä täysin rentoutunut?

Kolmanneksi on hyvä kiinnittää huomiota siihen, miten suhtaudut kehoosi ja seksuaalisuuteesi sekä seksiin ja itsetyydytykseen. Lempeys ja ymmärtäväisyys itseä kohtaan vapauttavat nauttimaan itsetyydytyksestä, kun taas vaativuus ja itsensä syyllistäminen vievät nautintoa pois. Voit ottaa ilon irti niistä mielihyvän tuntemuksista, joita itsetyydytys sinulle antaa joko orgasmin kera tai ilman sitä. Onkin tärkeää muistaa, että orgasmi ei määritä, onko seksi nautinnollista vai ei. Itsetyydytys on sinun oma hetkesi, jolloin voit rauhassa uppoutua kehosi tuntemuksiin ja mielesi kiihottaviin maailmoihin.

Toivottavasti saat näiden vinkkien avulla apua ja toivoa tilanteeseesi. Mikäli asia kovasti vaivaa sinua jatkossakin, voit halutessasi ottaa yhteyttä Väestöliiton tai Sexpon maksuttomaan seksuaalineuvontaan.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
HTS Miksi minua alkaa pissattaa itsetyydytyksen aikana? Mistä oikein johtuu, että minua alkaa aina pissittää, jos teen itsetyydytystä? Itsetyydytys tuntuu hyvältä, ja tekisin sitä illalla ennen nukkumaan käyntiä. Se pitää kuitenkin...
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestäsi!

On luonnollista pohtia tätä asiaa, enkä usko että olet pohdinnoissasi yksin. Kehossasi ei kuitenkaan ole mitään vikaa, jos sinua alkaa itsetyydytyksen aikana pissattamaan. Joskus kiihottuminen voi saada aikaan tarvetta pissaamiselle.

Kyse voi olla myös siitä, että kun laukeaminen ja orgasmi on lähellä, se tuntuu samankaltaiselta kuin tarve pissata. Viestistäsi ei käy ilmi sukupuoltasi, mutta henkilöillä, joilla on penis, eturauhasen stimulointi voi saada aikaan sen, ettei tiedä pissattaako vai onko juuri laukeamassa. Henkilöillä, joilla on vulva, puolestaan klitoris turpoaa kiihottuessa ja voi antaa virtsaputkelle ”väärän ajatuksen” pissahädästä. Heillä tuntemus voi liittyä myös ejakulointiin/ ”squirttaamiseen”. Siinä erittyy nestettä orgasmin aikana tai kiihottuessa, ja sitä voi tulla runsaasti, mutta kyse ei kuitenkaan ole virtsasta.

Suosittelen myös käymään vessassa ennen itsetyydytyksen aloittamista, jolloin varmistat että virtsarakko on tyhjä.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
>:D Miksi en saa enää samanlaista orgasmia kuin ennen? Moi! Oon 11 vuotias tyttö. Olen itsetyydyttänyt useasti. Nykyään, kun itsetyydytän en saa samanlaista orgasmia kuin ennen. En tiedä mistä se johtuu. Olen siis...
Fressis

Moi!

Hienoa, että laitoit meille viestiä huolestasi! Kerrot, että orgasmi ei tunnu enää yhtä nautinnolliselta kuin ennen ja pohdit, mistä tämä voisi johtua. Monet tekijät voivat vaikuttaa orgasmien voimakkuuteen, kuten elämäntilanne, mieliala, tunnetilat, stressi, senhetkiset huolet tai kyky rentoutua. Myös jotkin lääkkeet voivat heikentää orgasmin voimakkuutta tai sen saamista. Rentoutuminen, riittävä kiihottuminen, itsensä tunteminen sekä hyväksyvä ja armollinen suhtautuminen itseä ja omaa kehoa kohtaan edesauttavat orgasmin saamista. Täältä voit lukea lisää orgasmeista.

On hyvä tiedostaa, että orgasmeja on monenlaisia. Orgasmien kesto, voimakkuus ja niiden synnyttämät tuntemukset ja reaktiot voivat vaihdella eri kerroilla. Toisinaan orgasmi voi olla hyvin voimakas, joskus hyvin laimea ja joskus jotain siltä väliltä. Aina sille ei ole mitään selkeää syytä, miksi orgasmi jää vaisuksi. Yksi vaihtoehto on kokeilla erilaisia tapoja itsetyydyttää ja ottaa aikaa omaan kehoon ja nautintoon tutustumiseen. Voit pohtia esimerkiksi näitä asioita: miltä erilaiset kosketukset eri puolilla kehoasi tuntuvat? Entä millaiset ajatukset voimistavat kiihottumistasi ja mielihyvän tunnetta? Joskus orgasmi voi jäädä vaimeaksi, vaikka kaikki asiat olisivatkin kohdallaan. Tässäkin lempeä ja utelias suhtautuminen itseensä ja omiin orgasmeihin voi auttaa: tänään kehosi toimi tällä tavalla ja ensi kerralla luvassa saattaa olla jotain muuta.

Orgasmi ei ole mitta nautinnolliselle seksille. Itsetyydytystä ei kannata mieltää suoritukseksi, jonka tavoitteena on tuottaa orgasmi. Vaikka orgasmin saaminen voi tuntua tärkeältä, itsetyydytyksen kuuluisi jo itsessään tuottaa kiihottumisen tuntemuksia, nautintoa ja kivaa oloa. Olet vielä nautintosi löytämisen alkutaipaleella, joten ehdit elämäsi aikana kokea vielä monenlaisia upeita tuntemuksia, joita kehosi sinulle antaa.

Iloista alkavaa talvea!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Leevi Mikä avuksi kun esinahka ei ole vielä irronnut terskasta? Onko kaikki kunnossa, kun minulla ei esinahka ole vieläkään irronnut kokonaan terskasta, vaikka täytän ensi viikolla 16? Siinä on pari vahvan tuntuista kiinnikettä. Haluaisin,...
Fressis

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Kehityksen edetessä ja peniksen kasvaessa esinahka alkaa löystymään ja murrosiässä kiinnikkeet irtoavat yleensä kokonaan. Useimmilla esinahka liukuu terskan taakse murrosiässä viimeistään siinä vaiheessa, kun penis on kasvanut täyteen mittaansa. Suosituksena on, että jos näin ei ole tapahtunut 16. ikävuoteen mennessä, olisi asiasta hyvä keskustella lääkärin kanssa.

Kerroit myös, että peniksen peseminen ja itsetyydytys eivät oikein onnistu kiinnikkeiden vuoksi ja lisäksi terska tuntuu aralta. Näiden haasteiden vuoksi sekä ikävaiheen kehitys huomioiden olisi tosiaan hyvä käydä keskustelemassa asiasta lääkärin kanssa. Lääkäri pystyy tarkemmin arvioimaan tilanteen ja pohtimaan tarvitseeko asialle tehdä jotain.

Ymmärrän hyvin, että tällaisen intiimialueeseen liittyvän asian vuoksi lääkärille hakeutuminen voi tuntua alkuun vaikealta. Tällaiset vaivat ovat kuitenkin varsin yleisiä, eikä niitä tarvitse myöskään mitenkään häpeillä. Lääkärit ovat tottuneita kaikenlaisiin vaivoihin ja heidän kanssaan voi luottamuksellisesti keskustella mistä tahansa asiasta. Yleensä kun uskaltautuu lähteä selvittämään jotakin terveysvaivaa, on lopulta helpottunut siitä, että asian sai hoidettua. Tärkeintä on, että saat apua tilanteeseesi. Lääkäriaikaa voit tiedustella joko opiskeluterveydenhuollosta tai omalta terveysasemalta.

Tsemppiä loppuvuoteen!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Joku Onko normaalia katsoa pornoa ja itsetyydyttää? Moi ! Olen 12.v tyttö ja olen pitkään itsetyydyttänyt ja katsonut pornoa. Onko se normaalia ?
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

Monet aloittavat itsetyydytyksen ja omaan kehoon tutustumisen jo lapsena. Itsetyydytys onkin hyvä keino tuottaa itselle mielihyvää.

Pornon katsomista ei kuitenkaan suositella alle 18-vuotiaille, koska sen sisällön ei katsota olevan soveliasta lapsille. Videoilta voi tulla vastaan sopimatonta materiaalia, mikä voi hämmentää ja tuottaa epämiellyttävää oloa. Porno voi myös antaa vääristynyttä mielikuvaa siitä mitä seksi on ja millä tavoin sitä harrastetaan, varsinkin, jos ei ole kokemusta oikeista seksitilanteista toisen ihmisen kanssa. Porno on tehty niin, että se saa ihmisen usein nopeasti kiihottumaan. Siksi on ymmärrettävää, että se alkaa myös kiinnostamaan. Osa saattaa myös koukuttua pornon katsomiseen ja itsetyydytys voi tuntua hankalalta ilman. Lue aiheesta lisää täältä: Mitä on porno? | Hyväkysymys.fi (hyvakysymys.fi)

Itsetyydytys on siis täysin ok, mutta suosittelisin sinua jättämään pornoa vähemmälle ja lopettaa sen katsomisen lopulta kokonaan, ja sen sijaan oppia kuulostelemaan millä muilla tavoin voit saada iloa itsetyydytyksestä.

Oliko vastauksesta hyötyä?