Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Joku
Ikä: 13-15v
Miten voi lähestyä ihastusta? Moro, oon ihastunut yhteen luokan tyttöön. En tiedä onko hän ihastunut minuun mutta tuskinpa. Hän kyllä aina välillä on vilkuillut minua päin mutta kun...
Fressis

Heippa Joku,

Kiva kuulla ihastumisestasi! Ihastuminen on mukava ja elämää rikastuttava tunne! Toki se tuo toisinaan mukanaan myös surua ja epävarmuutta, mutta se kuuluu asiaan.

Ihastuneena usein tulkitsemme ihastuksen kohteen toimintaa erityisten linssien läpi. Meidän on vaikea olla neutraaleja tulkinnoissamme, sillä tunteemme tekee ajattelusta vaikeaa. Tätä käy myös aikuisille ja on täysin normaalia!

On siis hyvin vaikea  sanoa ulkoapäin, minkälaisia tunteita ihastuksen kohteellasi on. Ikävä kyllä joudumme selvittämään hänen tunteensa muilla tavoin.

Aina ihastuksen kohdetta ei tarvitse lähestyä suoraan kertomalla omista tunteista, vaan ehkä voisitte viettää aikaa yhdessä esimerkiksi yhteisten kavereiden kautta? Tai mikäli teillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita, voisit aloittaa hänen kanssaan keskustelun sellaisesta.

Oleellista olisi, että pääsisit jonkun tekemisen verukkeella viettämään hänen kanssaan aikaa tai juttelemaan hänelle. Se voi helpottaa sinua joko tulkitsemaan hänen tunteitaan paremmin tai kertomaan omista tunteistasi enemmän.

Naamakkain lähestyminen tällaisissa merkeissä on tosi hyvää harjoitusta, ja uskon tyttöjen arvostavan sellaista rohkeutta. Jos se tuntuu kuitenkin liian vaikealta, voit yrittää virittää hänen kanssaan keskustelua pikaviestinpalvelujen kautta. Numeron tai nimimerkin selvittäminen toki vaatii hieman vaivannäköä.

Joskus on mahdollista selvittää ihastuksen tunteita jonkun kaverin avulla. Mikäli teillä on yhteisiä ystäviä, voisitko ehkä pyytää ystävääsi selvittämään vaivihkaa ihastuksesi ihastuksista tai tunteista sinua kohtaan? Tämän idean haittapuolena voi olla paljastumisen riski, mikä on hyvä ottaa huomioon.

Yksi vaihtoehto on myös odottaa. Ihastuksen tunteesta voi nauttia myös ilman, että tekee sille mitään. Joskus tunteet kestävät pitkään, toisinaan ne hälvenevät ajan kuluessa. Oleellista on kuitenkin ymmärtää, että mikään pakko sinun ei ole toimia!

Ihastumiseen kuuluu monenlaisia tunteita! Se on hieno asia elämässä. Kannustan sinua kertomaan ihastuksestasi jollekin kaverille tai aikuiselle johon luotat! On mukavampi miettiä ja fiilistellä tunnetta jonkun kanssa!

Tsemppiä tilanteeseesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: -
Ikä: 9-12v
Murrosikä ja ihastuminen Pitääkö mun olla huolissaan, jos mun päässä liikkuu koko ajan kaikki murrosikä asiat ja ihastuminen?
Fressis

Moikka!

Murrosiässä tapahtuu paljon muutoksia sekä kehossa että mielessä. Myös hormonitoiminta muuttuu ja sen myötä ajatukset saattavat pyöriä enemmän juurikin ihastumisten ympärillä. Kertomastasi ei siis tarvitse olla huolissaan, vaan se kertoo siitä, että murrosikäsi on hyvässä vauhdissa. Suurimmat myllerrykset menevät ajan kanssa myös ohitse, kun hormonitoiminta tasaantuu. 😊

Jotta mieli saa kuitenkin välillä myös levätä, voi omista ajatuksista kirjoittaa päiväkirjaa, tai piirtää haaveitaan paperille, niin niitä saa käsiteltyä ja pois mielen päältä. On myös hyvä, jos päiviin löytyy mieluista puuhaa, kuten harrastuksia, joissa ajatukset ovat edes hetkittäin jonkin kivan asian tekemisessä ihastusten sijaan. Mikäli nimittäin käy niin että ihastuminen ja murrosikään liittyvät asiat ovat jatkuvasti mielessä, voivat ne häiritä esimerkiksi koulunkäyntiä tai unen saamista. Tällaisessa tilanteessa asiasta on hyvä mainita esimerkiksi kouluterkkarille tai jutella siitä kotona. Myös kavereiden kanssa voi vaihtaa asiasta ajatuksia.

Murrosiässä on tärkeää, että mieli ja keho saavat välillä levätä, jotta energiaa riittää kasvamiseen. Älä kuitenkaan huolehdi asiasta liikaa, ihastumisen tunteet kuuluvat murrosikään ja niistä kannattaa myös nauttia 😊

Mukavaa kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Lilli
Ikä: 13-15v
Miten kertoa vanhemmille, että on trans? miten kertoa vanhemmille että olen trans tyttö. Hei olen 13 vuotias trans tyttö ja haluaisin kertoa vanhemmilleni että olen trans mutta minua pelottaa että he...
Fressis

Hei ja kiitos tärkeästä viestistäsi.

Kolme vuotta on pitkä aika pitää näin tärkeää asiaa salassa, joten on hyvä, että otit yhteyttä saadaksesi vanhemmille kertomiseen tukea. On hienoa, että sisaresi ovat tukenasi, ja olet ollut rohkea, kun olet kertonut asiasta heille.

Vanhemmille kertomiseen ei ole olemassa mitään yhtä oikeaa tapaa, mutta moni on kokenut kirjeen kirjoittamisen hyväksi. Kirje mahdollistaa sen, että vanhempasi voivat lukea sen rauhassa ja palata siihen tarvittaessa. Tieto voi nimittäin herättää vanhemmissasi monia tunteita ja hämmennystä. Joskus nämä tunteet voivat tulla ulos äkkipikaisuutena tai ajattelemattomina kommentteina ja aiheuttaa pahaa mieltä tai riitaa. Kirjeen avulla vanhempasi saavat vähän lisäaikaa sulatella asiaa. Voi myös olla, että vanhempasi ovat aavistelleet jotakin, mutta odottaneet sinun ottavan asian puheeksi. Kirjeeseen voitkin kirjoittaa, että kertominen pelottaa ja toivot, että vanhemmat suhtautuvat kertomaasi ymmärtäväisesti. Antaessasi kirjeen heille voi pyytää, että vanhemmat lukevat sen rauhassa ja toivoa, että voitte jutella asiasta vielä yhdessä myöhemmin. Voit myös kertoa, että sisaresi tietävät ja ovat tukenasi. Vanhemmille kannattaa myös vinkata Setan Kasvurauha -oppaasta, jonka löydät täältä. Oppaasta vanhempasi saavat tietoa ja vastauksia mielessään oleviin kysymyksiin.

Usein nimittäin suhtaudumme kielteisesti asioihin, joita emme ymmärrä tai joita pelkäämme. Kun ymmärrys lisääntyy, usein pelotkin hälvenevät. Jos mahdollista, niin tulosta opas koulussa tai kirjastossa kirjeen mukaan, niin vanhempasi pääsevät tutustumaan siihen heti. Mikäli kertominen jännittää kovasti, voit käydä hakemassa rohkaisua Sekasin-chatista. Voit myös varata ajan Nettiturvikseen, jossa voit pohtia työntekijän kanssa vielä tarkemmin, miten kertoa vanhemmille. Voit varata ajan vaikka yhdessä siskojesi kanssa, niin saat heistä tukea. Nettiturviksessa voitte jutella työntekijän kanssa myös niin että vanhempasi ovat mukana. Mutta vain jos itse niin haluat.

Toivottavasti sait tästä viestistä apua ja asiat etenevät toivomallasi tavalla. Voit lukea lisää vinkkejä kertomiseen myös täältä. Toivon sinulle rohkeutta ja aurinkoista kevättä. Sinä ansaitset olla oma, arvokas itsesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Hopeasulka
Ikä: 9-12v
Mitä tehdä, kun on ihastunut kahteen poikaan? Olen ihastunut kahteen poikaan. Toiseen netistä ja toiseen irl. Molemmat on ihania ja olen hyvissä väleissä heidän kanssa. Tiedän myös että netti-ihastukseni on 13...
Fressis

Heippa Hopeasulka,

Kiva kuulla, että olet ihastunut! Ihastuminen on ihana tunne, joka piristää arkea!

Joskus saatamme ihastua useampaankin henkilöön yhtä aikaa, sekin on tavallista. Aina ihastumisen ei tarvitse kuitenkaan johtaa mihinkään, vaan siitä voi nauttia ilman sen suurempia suunnitelmia. Toki ymmärrän, että haluat alkaa seurustelemaan jo nyt.

Ennen seurustelusuhteeseen ryntäämistä, kannustaisin sinua tutkimaan hetken tunteitasi. Seurustelu vaatii, että teet päätöksen kumman kanssa aloitat suhteen. Jos päätöksen tekeminen on hankalaa, on seurustelun aloittaminen todennäköisesti liian aikaista. Kannustaisin sinua myös miettimään, miksi haluaisit jo seurustella?

Yksin seurustelupäätöstä ei tietenkään voi tehdä. Seurustelusta kysyminen on usein jännittävää, jos ei tiedä vastapuolen tunteista etukäteen. On kuitenkin hyvä kysyä asiasta suoraan. Aina vastapuoli ei tunne samalla tavalla sinua kohtaan ja siihenkin on hyvä varautua. Joskus tunteet eivät vain kohtaa, eikä siihenkään välttämättä ole mitään sen erityisempää syytä. Parhaimmassa tapauksessa ihastuksesi kuitenkin tuntee sinua kohtaan samoin – se selviää vain kysymällä! 😊

Vastapuolen tunteista kysymisellä voi olla vaikutus myös kaverisuhteeseen, joten kannattaa harkita asiaa myös siltä kannalta. Joskus tunteet kestävät pidempään, toisinaan lyhyemmän aikaa. Voi olla hyvä odottaa useampi kuukausi ennen kuin kysyy toisen tunteista. Sillä voi turvata ystävyyssuhteen pidemmäksi aikaa! Kysymistä kannattaa odottaa ainakin sen verran, että sinulle itsellesi selviää se, kummasta pidät enemmän ja kumman kanssa haluaisit seurustella.

Tsemppiä tilanteeseesi ja kärsivällisyyttä tunteiden tutkiskeluun! 🙂

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Zusse
Ikä: 9-12v
Miten kysyä ihastusta ulos? Miten kysyä ihastusta ulos
Fressis

Hei ja kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestäsi!

Kysymykseen ei harmillisesti ole mitään yhtä oikeaa vastausta, sillä jokainen ihminen ja myös tilanne on erilainen. Jollekin voi olla luontevaa kysyä toista ulos suoraan joko somessa tai kasvokkain: ”Olisi kiva tutustua suhun paremmin, haluaisitko tehdä jotain yhdessä?”. Toiselle taas voi olla luontevampaa hakeutua ensin samaan seuraan esim. koulussa ja kuulostella onko itsellä ja ihastuksella jotain yhteistä, esim. yhteistä harrastusta, josta voisi alkaa jutella. Jos sellainen löytyy, vaikka kiinnostus elokuviin, voi ihastukselle ehdottaa jotain siihen liittyvää: ”Hei huomasin että leffassa menee se mistä puhuttiin viimeksi. Olen menossa katsomaan, haluatko tulla mukaan?”. Voit myös pohtia miten haluaisit, että sinuun ihastunut kysyisi sinua ulos?

Harvoin itse kysyminen jännittää, vaan se mitä toinen vastaa. Älä kuitenkaan anna jännityksen olla esteenä. Etukäteen ei voi tietää miten tilanne päättyy, sillä emme voi itse vaikuttaa siihen kuka pitää kenestäkin. Kysy siis rohkeasti, ja toivottavasti kysyminen tuottaa toivotun lopputuloksen! 😊 Kävi miten kävi, voit joka tapauksessa olla itsestäsi ylpeä, että lähestyit ihastustasi!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Mietteliäs
Ikä: Yli 18v
Aromanttinen aseksuaali? Jos ei ole kiinnostunut kenestäkään romanttisesti/seksuaalisesti, mistä tietää onko se vaan siksi ettei ole tekemisissä vastakkaisen sukupuolen kanssa vai siksi, että on aromanttinen aseksuaali?
Fressis

Moi nimimerkki Mietteliäs!

Olet tärkeiden pohdintojen äärellä koskien omaa seksuaalista ja romanttista suuntautuneisuuttasi. Monille on tärkeää löytää omaa seksuaalisuutta kuvaavia sanoja, sillä ne voivat auttaa ymmärtämään itseä paremmin, kuvailemaan omia tuntemuksia muille sekä löytämään muita samoin kokevia ja tuntevia ihmisiä. Toiset puolestaan eivät koe tarvetta määritellä seksuaalisuuttaan, mikä voi tuntua vapauttavalta.

Aseksuaalisuus ja aromanttisuus ovat täysin tavallinen osa ihmisten seksuaalisuuden moninaisuuden kirjoa. Toisinaan aseksuaalisuus ja aromanttisuus kulkevat käsi kädessä, mutta voi hyvinkin olla, että henkilö on aseksuaalinen mutta ei aromanttinen, tai toisinpäin. Aseksuaalisuus ja aromanttisuus voivat näyttäytyä eri ihmisillä eri tavoin, mutta ominaista niille on, että henkilö tuntee vain hyvin vähän tai ei lainkaan seksuaalista ja/tai romanttista vetovoimaa muihin ihmisiin. Osa aseksuaaleista kuitenkin harrastaa itsetyydytystä tai myös seksiä muiden kanssa. Mihinkään vastenmieliseltä tuntuvaan ei kuitenkaan missään nimessä kannata suostua. Lisäksi aseksuaalisuus ja aromanttisuus eivät tarkoita, etteikö voisi muodostaa merkityksellisiä ja välittäviä ihmissuhteita.

Pohdit sitä, mistä voi tietää, onko aseksuaali. Oman seksuaalisuuden tutkiminen ei välttämättä ole mikään helppo homma, minkä lisäksi itseä koskevat määritelmät ja oman seksuaalisuuden kokeminen voivat muuttua elämän aikana erilaisten kokemusten ja ihmissuhteiden myötä. Yksi askel kohti asian selvittämistä on hankkia tietoa seksuaalisen suuntautumisen eri muodoista ja arvioida, kuinka hyvin ne kuvaavat omaa kokemustasi itsestäsi. Voi olla, että olet jo ottanut selvää aseksuaalisuudesta, mutta annan varmuuden vuoksi vinkiksi, että Setalla on melko kattava tietopaketti aiheesta. Täällä puolestaan kumotaan aseksuaalisuuteen liittyviä uskomuksia.

Oman identiteetin ja seksuaalisuuden pohtimiseen ja tutkimiseen on mahdollista saada tukea myös keskustelemalla seksuaalineuvojan tai seksuaaliterapeutin kanssa. Voit halutessasi ottaa yhteyttä esimerkiksi Sexpon maksuttomaan seksuaalineuvontaan, jossa pääsee pohtimaan seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyviä kysymyksiä anonyymisti. Myös Sinuiksi-palvelu tarjoaa maksutonta neuvontaa oman seksuaali-identiteetin pohtimiseen.

Toivottavasti tästä vastauksesta oli apua pohdintoihisi!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Teini112
Ikä: 13-15v
Miten kertoisin vanhemmilleni poikaystävästäni? Moi! Olen nyt vuoden seurustellut yhen pojan kaa enkä uskalla kertoa vanhemmille niin miten kertoisin? Oisko jollain vinkkeeii??
Fressis

Heippa Teini112!

Kiitos hyvästä kysymyksestä! Vanhemmille voi olla toisinaan hankala kertoa tällaisista asioista, varsinkaan jos ei ole täysin varma, miten he reagoivat asiaan.
En tiedä, mikä erityisesti sinua jännittää vanhemmille kertomisessa, mutta ymmärrän, että sen taustalla voi olla monia syitä.
Kun kerrot asiasta vanhemmillesi, voi olla hyvä ottaa muutamia asioita huomioon.

Yritä valita tilanne, jolloin sinulla ja vanhemmillasi on aikaa ja olette kaikki suhteellisen hyvällä tuulella. Väsymys, nälkä tai myöhäinen ajankohta aiheuttaa usein riitoja sekä vaikeuttaa herkkien aiheiden käsittelyä.
Kannattaa kertoa vanhemmille, miltä sinusta tuntuu kertoa aiheesta. Omista tunteista ja jännityksestä kertominen voi auttaa heitä olemaan vastaanottavaisempia asialle. Hyvä idea voi olla myös toivoa, että kun kerrot asiasta, he voisivat suhtautua siihen ymmärtävästi.

Valmistaudu keskustelemaan aiheesta ja vastaamaan erilaisiin kysymyksiin. Todennäköisesti vanhemmissasi herää monenlaisia tunteita. Toisaalta seurustelu voi olla iloinen uutinen, toisaalta se voi aiheuttaa huolta. Kannattaa pyrkiä vähentämään huolta kertomalla asiasta mahdollisimman avoimesti. Luulen, että vanhempasi haluavat ainakin tietää missä olette tavanneet ja minkälainen poika on. Heitä saattaa kiinnostaa myös, miksi et ole kertonut asiasta aiemmin. Jos tämä on ensimmäinen seurustelusuhteesi, he saattavat haluta puhua sinun kanssasi myös seksuaalisuudesta. Tällaisiin kysymyksiin on siis hyvä varautua.

Jos kasvotusten kertominen tuntuu vaikealta, on myös mahdollista jättää vanhemmille esimerkiksi viesti, jossa kerrot asiasta. Viestissä kannattaa kuitenkin ehdottaa, että voitte puhua asiasta mahdollisimman pian, mutta halusit antaa tällaisen ”ennakkovaroituksen”. Tämä voi olla keino välttää äkkipikaista tunnereaktiota, mikäli tiedät heidän olevan taipuvaisia sellaiseen. Vaikka vanhemmat toivovat lapsilleen usein parasta, he eivät välttämättä osaa aina kohdata lasta tai nuorta parhaalla mahdollisella tavalla. Tarkoitan, että vaikka vanhemmat haluavat sinulle hyvää, heidän reaktionsa voi tuntua sinusta ikävältä.

Toivotan sinulle tsemppiä asiasta keskustelemiseen! On tosi hienoa, että haluat kertoa vanhemmillesi ja kannustan sinua ehdottomasti siihen.

Kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti vastauksestani oli sinulle hyötyä 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Ella
Ikä: 9-12v
Miten kertoa poikaystävästä? Miten kertoisin poikaystävästä (oon tyttö)
Fressis

Moikka Ella,

Olet ilmeisesti alkanut seurustelemaan ja haluaisit kertoa uudesta poikaystävästäsi jollekin läheisellesi. Lähtökohtaisesti poikaystävä on yleensä iloinen uutinen, mutta toki eri ihmiset voivat suhtautua seurustelusuhteeseen eri tavoin eri tilanteissa. En tiedä tarkemmin, kenelle haluat asiasta kertoa ja mikä asiassa erityisesti sinua jännittää. Tässä kuitenkin muutamia ajatuksia ja vinkkejä, joita minulla tulee mieleeni.

Kannattaa valita asian kertomiselle sopiva aika ja hetki. Ota asia puheeksi silloin kun tiedät, että teillä on aikaa puhua. Vältä aikoja, jolloin toinen osapuoli vaikuttaa stressaantuneelta tai kiireiseltä. Kertoessasi poikaystävästä, suosittelen olemaan avoin ja rehellinen. Kerro tunteistasi ja siitä, miksi tykkäät kyseisestä pojasta.

Suosittelen varautumaan myös kysymyksiin. Vanhempasi tai muut läheisesi haluavat ehkä tietää, kauan olette tunteneet, missä olette tutustuneet ja mitä teillä on ehkä yhteistä.

Joskus lasten ja nuorten seurustelusuhteet saattavat huolestuttaa erityisesti vanhempia. Mikäli olet kertomassa vanhemmillesi voi olla hyvä idea varautua siihen, että he ilmaisevat sinulle huolensa. Silloin on hyvä kuunnella mistä he ovat huolissaan ja kertoa omat ajatuksesi asiasta. Joskus mahdollisuus tavata poikaystävä voi helpottaa huolestuneita vanhempia. Usein huolet hälvenevät kun läheisesi oppivat tuntemaan poikaystäväsi.

Seurustelusuhteeseen liittyy monesti monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Toivottavasti sinulla on ympärillä ystäviä tai luotettavia aikuisia, joille voit puhua tunteistasi ja ajatuksistasi! Erilaisten ilojen ja surujen kertominen läheiselle helpottaa tunteita.

Jos näistä vinkeistä ei ollut apua, suosittelen kertomaan asiasta ensin jollekin, johon luotat tosi paljon. Hänen kanssaan voitte sitten miettiä yhdessä, miten voisitte lähestyä asiassa sitä henkilöä, jolle kertominen eniten jännittää.

Tsemppiä asiasta kertomiseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Ihastunut_poika
Ikä: 9-12v
Kuinka voisin kertoa ihastukselleni että tykkään hänestä? Kuinka kerron ihastukselle tykkääväni siitä? Se tykkää musta ja tiedän sen koska kuulin sen sanovan niin. Mut miten kerron sille tykkääväni siitä?
Fressis

Moikka! Ihana kuulla, että olet ihastunut – ihastuminen herättää varmasti monenlaisia tunteita ja ajatuksia.

Kysyit miten kertoa ihastuksellesi tykkääväsi hänestä. Ihastuksesta kertomiseen ei ole yhtä oikeaa tapaa tai oikeita sanoja – oikeastaan tapoja kertoa on varmasti yhtä monta kuin meitä ihmisiä maapallolla. Alla kuitenkin muutamia ajatuksia, joita voit pähkäillä rauhassa.

  • Kasvotusten keskusteleminen on usein paras tapa kommunikoida, joskin myös kaikista jännittävin. Näetkö ihastustasi esimerkiksi koulussa tai harrastusten parissa, jossa voisit jutella hänen kanssaan kahdestaan? Mikäli ette tunne vielä toisianne kovin hyvin, voi alkuun olla helpompi jutella muista aiheista, kuten harrastuksista tai yhteisistä kiinnostuksenkohteista. 😊 Ennen kuin kerrot toiselle tunteistasi, voisit myös miettiä, mistä asioista sinä tykkäät ihastuksessasi. Mihin ihastuit hänessä? Tämä saattaa auttaa myös siinä, miten ilmaiset ihastumistasi toiselle.
  • Onko sinulla ihastuksesi puhelinnumeroa tai seuraatko häntä sosiaalisessa mediassa? Jos sinusta tuntuu vaikealta lähestyä ihastustasi kasvokkain, voit laittaa hänelle ensin viestiä, että sinulla olisi jotakin kerrottavaa.Voit sitten kysyä haluaisiko toinen tavata tai vaihtoehtoisesti voit kertoa tunteistasi viestillä. Viestillä toinen saa aikaa pureskella kuulemaansa ja miettiä rauhassa, mitä vastata.
  • Kerroit, että kuulit ihastuksesi sanoneen pitävänsä sinusta. Oletettavasti ihastuminen on siis molemminpuolista, mutta siitäkin huolimatta omista tunteista kertominen on aina hermostuttavaa ja jännittävää. Oletko pohtinut sitä, miten itse haluaisit kuulla ihastumisesta vastaavassa tilanteessa? Usein toimiva tapa pohtia sitä, miten asioista kertoo toiselle, on miettiä, miten haluaisi itse kuulla asiasta.

Toivottavasti sait tästä vinkkejä ihastuksellesi kertomiseen. Voit halutessasi jutella myös jonkun kaverin kanssa siitä, onko hän ollut vastaavassa tilanteessa ja miten hän on kertonut ihastuksestaan.

Miten tahansa kerrotkaan ihastuksellesi tunteistasi ja mikä tahansa onkaan hänen reaktio asiaan, muista, että olet super rohkea! Omista tunteista kertominen asettaa ihmisen aina haavoittuvaan asemaan, mutta silti se kannattaa. 🙂 Onnea matkaan!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Ihastunut 11-v
Ikä: 9-12v
Kuinka kertoa ihastumisesta ihastuksen kohteelle? Moi! Oon siis ihan normaali poika ja tytöt alkaa kiinnostaa tässä iässä. Itse asiat mitkä herätti tytöissä huomiota on niiden ulkonäkö (hyvin vähän seksuaalisesti)...
Fressis

Moikka!

Ihastuminen on ihana tunne, mutta voi aiheuttaa myös päänvaivaa jos ei tiedä mitä asialle voisi tehdä. Toisen tunteista ei voi koskaan tietää muuta kuin sen mitä toinen kertoo. Jos on itse ihastunut ja toivoisi kovasti että ihastuminen on molemminpuolista – kuten sinun tapauksessa – on ihan luonnollista vähän pelätä että pitääkö toisen sanoma paikkansa.

Rohkaisen sinua kuitenkin luottamaan tytön sanomaan, nimittäin harvemmin kukaan tuollaista sanoo vain jotta toiselle tulisi hyvä mieli. Usein tykkääminen voi näkyä myös muillakin tavoilla, esimerkiksi hymyinä ja siten että haluaa viettää toisen kanssa aikaa. Jos haluat asiaan varmuuden voit vielä kysyä tytöltä, onko hän tosissaan ja samalla kertoa omista tunteistasi.

Omista tunteista kertominen on jännittävää, mutta se kannattaa. Vain sillä tavalla saat selville mitä tapahtuu seuraavaksi. Kertoa kannattaa aina kasvotusten, mutta jos se on liian vaikeaa, voit kertoa asian myös viestillä. Parhaassa tapauksessa kertominen voi johtaa vaikka minkälaisiin uusiin kivoihin juttuihin yhdessä tytön kanssa.

Toivon sinulle rohkeutta ja mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?