Lopettamisen tukiNikotiinituotteet
Nimimerkki: Redbone86

Lopetin tupakoinnin, kauanko keuhkojen limaisuus vielä jatkuu?

Kysymystä on muokattu. Kysyjä kertoo polttaneensa 25 vuotta ja lopettaneensa tupakoinnin 5 vuorokautta sitten. Hän kertoo keuhkoistaan tulevan aamuisin mustaa/ruskeaa/vihreää ja että aamuisin yskiminen kestää kauan. Lisäksi hänellä on päänsärkyä. Hän haluaa tietää kauanko nämä oireet ja limaisuus jatkuvat. Lopussa hän kertoo, ettei hän suosittele tupakoinnin maistamista eikä aloittamista kenellekään, joka arvostaa itseään ja terveyttään ja että hänen itsekin piti aluksi vain maistaa tuotetta, mutta jäikin siihen koukkuun.

Hei,

Kiitos viestistäsi liittyen tupakoinnin lopettamisesta seuranneisiin oireisiin. Ensinäkin onnea erittäin hyvästä päätöksestä – saatat saada useita terveitä elinvuosia sen johdosta!

Tupakoinnin lopettamisen jälkeen kehossa alkaa hyvin pian tapahtua palautumista. Jo ensimmäisten päivien aikana veren hiilimonoksiditaso laskee normaaliksi ja nikotiini häviää elimistöstä. Olet saattanut huomata, että mm. haju- ja makuaisti alkavat parantua ja sydämen syke tasoittua ja verenpaine alentua. Limaisuus johtuu siitä, että keuhkot alkavat puhdistua limasta ja myös päänsärky on yksi vierotusoireista. Nämä oireet kuitenkin helpottavat vähitellen. Hengittäminen ja limaisuus helpottuu yleensä noin kahden viikon tupakoimattomuuden jälkeen. Verenkiertoelinten toimintakyky paranee ja sen myötä myös fyysinen suorituskyky. Myös vieroituspäänsäryn kuuluisi samalla alkaa loppua.

Kun saat tämän vastauksen, todennäköisesti nämä kuvaamasi oireet ovat siis jo tasoittuneet. Kerrot viestissäsi myös, että olet käyttänyt nikotiinikorvaustuotetta ja vähentänyt sen annosta. Mahdollisesti olet voinut nyt jo olla ilman sitäkin – ainakin pian voit olla. Suosittelen vielä, että haet tukea lopettamiseen esimerkiksi läheiseltä ihmiseltä, vertaisilta ja jos tarpeen, niin lääkäriltä.

Myös maksuton Erovirasto-sovellus auttaa ja tukee sinua lopettamisessa. Voit ladata sen täältä.

Lisäksi tukea löytyy esimerkiksi:

Toivotamme sinulle onnea lopettamiseen –onnistut siinä varmasti!

Oliko vastauksesta hyötyä?