Nuuska
Nimimerkki: Tyttöystävä
Ikä: 13-15v

Poikaystävä nuuskaa, mikä avuksi?

”Seurustelen hyvässä parisuhteessa. Minua kuitenkin häiritsee poikaystäväni nuuskaaminen. Lopettaminen on hänelle vaikeaa. Hän haluaisi lopettaa, mutta ei pysty koska ystävät käyttävät myös. Hän kuitenkin sanoo, että olen hänelle nuuskaa tärkeämpi. Olen huolissani poikaystäväni terveydestä mutta en halua määräillä enkä ainakaan erota. Mitä voisin tehdä?

Kiitos tärkeästä kysymyksestä!

Et varmastikaan ole ainoa, joka on samankaltaisessa tilanteessa parisuhteessa. On luonnollista, että toisen nuuskaaminen häiritsee. Hienoa, että ymmärrät nuuskan käytön vaikutukset terveyteen ja välität poikaystäväsi terveydestä!

Oletko keskustellut asiasta avoimesti poikaystäväsi kanssa? Olisi tärkeää, että pystyisit sanottamaan omat ajatukset nuuskaamisesta ääneen. Kerrot, että poikaystäväsi pitää sinua tärkeämpänä kuin nuuskaamista. Tämän vuoksi hän olisi varmasti valmis kuulemaan sinun rehellisen mielipiteesi.

Nuuskaamisen lopettamisen tulee lähteä itsestä ja siihen vaaditaan poikaystäväsi vahva motivaatio. Voit kuitenkin kannustaa ja olla hyvänä tukena poikaystävällesi lopettamispäätöksessä. Avoimen keskustelun kautta voitte miettiä yhteisiä pelisääntöjä, joiden avulla molemmat ovat tyytyväisempiä suhteessa.

Jos sinä tai poikaystäväsi haluatte lukea vinkkejä nuuskan käytön lopettamiseen, löydätte niitä Fressiksestä esimerkiksi täältä:

Mukavaa kesää teille molemmille!

Oliko vastauksesta hyötyä?