Nuuska
Nimimerkki: Harmillinen
Ikä: 13-15v

Koukussa nuuskaan

Hei Olin 5 viitos luokalla ja kokeilun 22mg nuuskaa ja yrjösin olen nyt koukussa voittekö neuvoa minua.

Hienoa, että pohdit nuuskan käytön lopettamista!

Olet ollut varsin nuori kokeillessasi nuuskaa, joten elimistösi on todennäköisesti reagoinut siihen voimakkaasti. Oksentelu viittaa nikotiinimyrkytykseen, joka saattaa aiheuttaa mm. pahoinvointia, hikoilua, päänsärkyä ja vatsakramppeja. On hyvä muistaa, että nikotiinimyrkytys voi olla myös hyvin vakava.

Nuuskan sisältämä nikotiini aiheuttaa voimakasta riippuvuutta, joten koukuttuminen voi tapahtua hyvin nopeasti. Nuuskasta eroon pääsemisessä tärkeää on, että olet itse motivoitunut lopettamiseen.

Lopettaminen on hyvin yksilöllistä: toisille se on helpompaa kuin toisille riippuen mm. nikotiiniriippuvuuden tasosta ja esimerkiksi siitä, millaisiin tilanteisiin nuuska liittyy ja millaisia merkityksiä sillä itselle on.

Valmistautuminen helpottaa varsinaista lopettamista. Aloita, vaikka tekemällä nuuskariippuvuustesti. Kannattaa myös valmiiksi päättää lopettamispäivä. Kun lopettamisen hetki tulee, pidä itsesi sopivan kiireisenä ja keksi mukavaa tekemistä esim. kavereiden kanssa. Hyvästä arkirytmistä, ruoasta ja liikkumisesta on myös apua lopettamisessa.

Apua lopettamiseen on saatavilla, joten älä jää pohdintojesi kanssa yksin. Fressikseen on koottu tietoa ja vinkkejä nuuskan käytön lopettamiseen tänne. Maksutonta henkilökohtaista tukea lopettamiseen saat halutessasi Stumpista.

Mukavaa loppukevättä ja tsemppiä lopettamiseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?