Kysymys
Seksi
Itsetyydytys Onko ok harrastaa vain itsetyydytystä eikä haluta muuta seksiä? Tuntuu vaan että kaikki mun kaverit ja tutut samanikäiset panee ja tekee kaikkea seksiin liittyvää mutta ite varmaan haluisin vielä vaan harrastaa itsetyydytystä. Onko...
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

On ilman muuta ok harrastaa pelkästään itsetyydytystä eikä siinä ole mitään, mikä tekisi sinusta luuserin. Oikeastaan se kertoo sinun mahtavasta kyvystäsi tunnistaa omia rajojasi ja toiveitasi seksin suhteen, että haluat harrastaa seksiä toisen ihmisen kanssa vasta sitten kun se sinusta hyvältä tuntuu. Näin sen kuulukin mennä. Joskus voi tulla sellainen olo, että kaikki muut ympärillä etenee nopeammin ja tulee pelko, että jää jälkeen, mutta tästä sinun ei tarvitse olla ollenkaan huolissaan. Näin se vain on, että kiinnostus seksiin ja seksin eri muotoihin tapahtuu ihmisillä eri tahtiin. Usein kavereilla saattaa myös olla suuremmat puheet kuin itse teot.

Ensimmäiseen seksikertaan ei kannata lähteä siitä lähtökohdasta, että tuntee painostusta ulkopuolelta. Ei ole mitään sääntöä, milloin seksiä tulisi viimeistään harrastaa. Jotkut kokeilevat seksiä jo nuorena, toiset kokevat sen enimmäistä kertaa vasta myöhemmin aikuisuudessa. Sinuna nauttisin itsetyydytyksestä, omasta kehosta ja fantasioistasi hyvin mielin, ilman minkäänlaista kiirettä.

Aurinkoista kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Artikkeli
MieliSeksiYleinen

Safe some

Somessa on kavereita, kokemuksia – ja kiusaajia. Katso vinkit, miten vältät sudenkuopat ja miten toimia ongelmatilanteissa. Asiantuntijoina nettipoliisi Matti Röppänen ja Pelastakaa Lapset ry:n yhteisömanageri Sonja Ahtiainen.

Kysymys
Nuuska
Tyttöystävä Poikaystävä nuuskaa, mikä avuksi? ”Seurustelen hyvässä parisuhteessa. Minua kuitenkin häiritsee poikaystäväni nuuskaaminen. Lopettaminen on hänelle vaikeaa. Hän haluaisi lopettaa, mutta ei pysty koska ystävät käyttävät myös. Hän kuitenkin...
Fressis

Kiitos tärkeästä kysymyksestä!

Et varmastikaan ole ainoa, joka on samankaltaisessa tilanteessa parisuhteessa. On luonnollista, että toisen nuuskaaminen häiritsee. Hienoa, että ymmärrät nuuskan käytön vaikutukset terveyteen ja välität poikaystäväsi terveydestä!

Oletko keskustellut asiasta avoimesti poikaystäväsi kanssa? Olisi tärkeää, että pystyisit sanottamaan omat ajatukset nuuskaamisesta ääneen. Kerrot, että poikaystäväsi pitää sinua tärkeämpänä kuin nuuskaamista. Tämän vuoksi hän olisi varmasti valmis kuulemaan sinun rehellisen mielipiteesi.

Nuuskaamisen lopettamisen tulee lähteä itsestä ja siihen vaaditaan poikaystäväsi vahva motivaatio. Voit kuitenkin kannustaa ja olla hyvänä tukena poikaystävällesi lopettamispäätöksessä. Avoimen keskustelun kautta voitte miettiä yhteisiä pelisääntöjä, joiden avulla molemmat ovat tyytyväisempiä suhteessa.

Jos sinä tai poikaystäväsi haluatte lukea vinkkejä nuuskan käytön lopettamiseen, löydätte niitä Fressiksestä esimerkiksi täältä:

Mukavaa kesää teille molemmille!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Artikkeli
SeksiYleinen

Missä menee omat rajasi?

Homottelua, seksiin painostusta tai paljastavien kuvien levittämistä. Kuinka pitää omista rajoista kiinni? Vastaamassa Nuorten Exit.

Video
SeksiYleinen

Seksiviestittelyn pelisäännöt

Seksiviesti on viesti, joka sisältää seksisävytteistä videota, kuvaa tai tekstiä. Seksiviestittelylle voi ja kannattaa sopia pelisäännöt. Ja kunnioittaa sekä toisen että omia rajoja. Tsekkaa Väestöliiton juliste

Nuorten Väestöliitto

Kysymys
Seksi
Soni Seksin aloittaminen Mä on mun mielestä valmis seksin. Mutta jos isä saisi tietä mun seksi jutus nii se tapaisi mut ai niin tässä on ongelmi mulla...
Fressis

Kiitos kysymyksestäsi! Seksuaalisuuden herääminen on luonnollinen osa kasvua. On erittäin tärkeää, että koet itse olevasi valmis seksiin ennen ensimmäisiä seksikokemuksia. Tiesithän, että seksi on paljon muutakin kuin yhdyntää? Seksistä voi nauttia yksin haaveillen ja omaan vartaloon tutustuen itsetyydytyksen avulla tai kumppanin kanssa. Myös nuorella on oikeus toteuttaa seksuaalisuuttaan.

Seksin pariin ei tarvitse kiirehtiä, vaan omaa haluaan ja toiveita on hyvä kuunnella. Se, että on fyysisesti valmis, ei aina tarkoita, että olisi myös henkisesti valmis. On hyvä ensin tutustua omaan vartaloon ja oppia, mikä itsestä tuntuu hyvältä. On myös tärkeää, että suhde, jossa ensimmäiset seksikokemukset syntyvät, perustuu luottamukseen ja toisen kunnioittamiseen.

Et kertonut viestissäsi ikääsi, mutta olisi erittäin tärkeää, että sinulla olisi joku luotettava aikuinen kenen kanssa jutella ja ehkä avata myös pelkojasi isäsi suhtautumiseen. Voit tarvittaessa ottaa yhteyttä esimerkiksi Nuorten Exitin chattiin tai varata ajan Väestöliiton nettivastaanotolle.  Väestöliiton nuortensivuilta löydät muutenkin lisää vastauksia mieltäsi askarruttaviin asioihin.

Apua ja tukea on tarjolla, joten ethän jää yksin asiasi kanssa!

Mukavaa alkuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?