NikotiinituotteetSähkösavuke
Nimimerkki: Ihminen
Ikä: 9-12v

Voiko 90-130 hatsista sähkötupakkaa tulla pysyviä haittoja?

Voiko 90-130 hatsista sähkötupakkaa tulla pysyviä haittoja?

Moi nimimerkki ‘Ihminen’ ja kiitos kysymyksestä!

Sähkötupakan eli sähkösavukkeiden haitat ovat selkeästi alkaneet pohdituttamaan sinua. Se on hieno juttu, sillä ne ovatkin terveydelle todella haitallisia. Sähkösavukkeissa käytettävät nesteet sisältävät monenlaisia terveydelle vaarallisia aineita, kun näitä nesteitä höyrystetään.

Pohdit, minkälaisia pysyviä haittoja 90-130 sähkösavukkeen hatseista voi aiheutua. Pysyviä haittoja on valitettavasti vielä vaikea arvioida, sillä niitä ei olla pystytty juurikaan tutkimaan. Se kuitenkin tiedetään, että sähkösavukkeiden käyttö heikentää keuhkojen normaalia toimintaa. Sähkösavukkeita käyttäneet henkilöt ovat myös raportoineet samanlaisia nopeasti ilmaantuvia haittoja kuin perinteistä tupakkaa polttavat henkilöt. Tällaisia haittoja ovat mm. yskä ja muut nielun ja hengitysteiden ärsytysoireet. Voidaan myös jo olettaa, että sähkösavukkeista aiheutuvat pysyvät haitatkin ovat tupakoinnin kaltaisia. Voit lukea lisää sähkösavukkeiden haitoista esimerkiksi täältä.

Luultavasti nuo mainitsemasi 90-130 hatsit eivät siis näitä pysyviä haittoja ole vielä aiheuttaneet, mutta ei myöskään voida sanoa miten paljon sähkösavuketta pitää käyttää, jotta haittoja alkaa ilmetä. Siksi käyttö on erittäin suositeltavaa lopettaa mahdollisimman pian.

Jotkut sähkösavukkeissa käytettävät nesteet sisältävät usein paljon nikotiinia ja nikotiini on erittäin haitallista varsinkin nuorille. Tätä nikotiiniriippuvuutta pitäisin vaarallisimpana haittana mitä jo vähempikin määrä hatseja voi aiheuttaa. Riippuvuuden takia käyttö usein jatkuu ja lisääntyy. Sitten niitä pysyviäkin haittoja voi alkaa syntymään.

Jotta voit välttyä nikotiiniriippuvuuden ja sähkösavukkeen käytöstä seuraavien muiden haittojen ilmenemisen, kannustan ehdottomasti lopettamaan sähkösavukkeen käytön tähän. Lopettamisen tueksi voit lukea vinkkejä tästä artikkelista.

Kivaa kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?