Lopettamisen tukiNikotiinituotteetNuuskaSähkösavukeSeksiTupakkaYleinen
Nimimerkki: Hmmm

Paraneeko oppiminen ja erektiohäiriöt nikotiinituotteiden käytön lopettamisen myötä?

Oon käyttänyt nyt n.5 vuotta nikotiinituotteita. Mietinkin nyt, että paraneeko mahdollisesti oppimiseni lopettamisen myötä tai lähteekö nikotiinin vaikutukset esim erektiohäiriöön?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, jos olet pohtinut nikotiinituotteiden käytön lopettamista.

Nikotiini on myrkky, jolla on monia haitallisia vaikutuksia. Nikotiini on erityisen haitallista nuorille, joiden aivot ja hermosto ovat vielä kehittyvässä vaiheessa. Nikotiini muun muassa heikentää keskittymiskykyä ja vaikeuttaa uusien asioiden oppimista. Lisäksi nikotiini supistaa verisuonia ja voi siten aiheuttaa myös erektiohäiriöitä. Nikotiinin haitoista voit lukea lisää Fressiksen tietopankista.

Nikotiini poistuu elimistöstä muutamien päivien aikana lopettamisen jälkeen. Nikotiinituotteiden käytön lopettamisen myötä aivot saavat kehittyä ja keskittyä uusien asioiden oppimiseen rauhassa. Kysyit myös lopettamisen vaikutuksesta erektiohäiriöön. Erektiossa peniksen paisuvaiskudos täyttyy verellä ja penis jäykistyy sen seurauksena. Kun nikotiinituotteiden käyttö lopetetaan, verenkierto kudoksissa alkaa parantua viikkojen kuluessa. Jos erektiohäiriö on johtunut nikotiinituotteiden käytöstä, sen pitäisi siis parantua.

Tosin erektiohäiriö voi johtua muistakin syystä. Esimerkiksi jos on kovin kuormittunut tai stressaantunut, erektio ei välttämättä onnistu. Myös jos kovasti jännittää, pelkää epäonnistuvansa tai syystä tai toisesta kokee tilanteessa häpeää, erektio voi vaikeutua. Tästä ei pidä masentua, sillä kaikilla pojilla ja miehillä on erektiohäiriöitä jossain vaiheessa elämäänsä ja moni jännittää suoriutumista seksissä ensimmäisillä kerroilla tai uuden kumppanin kanssa. Joskus jokin käytössä oleva lääke tai sairaus voi myös vaikuttaa erektiohäiriöön. Tosin tällaiset lääkkeet ja etenkin sairaudet ovat nuorilla hyvin, hyvin harvinaisia.

Sekä erektion että oppimisen kannalta nikotiinituotteiden käyttö kannattaa siis ehdottomasti lopettaa! Lopettamisella on myös muita positiivisia vaikutuksia esimerkiksi uneen ja suorituskykyyn. Tukea ja vinkkejä nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen löydät Fressiksen sivuilta. Apua lopettamiseen voit saada myös opiskeluterveydenhuollosta tai omalta terveysasemaltasi.

Mukavaa joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?