NikotiinituotteetSähkösavuke
Nimimerkki: @nonyymi

Paljonko haittaa vapesta on keuhkoille jos vetää poskareita?

Kuinka paljon haittaa on vapen poltosta keuhkoille, jos sitä ei vedä keuhkoihin, vaan polttaa ns. poskareita, jolloin vapea ei vedä henkeen?

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Hienoa että mietit tätä asiaa!

Poskari tarkoittaa siis tupakan tai sähkötupakan käyttämistä ilman, että vetää savua tai höyryä keuhkoihin asti. Poskareilla polttaminen ei välttämättä tarkoita sitä, etteikö yhtään savua tai höyryä kulkeutuisi keuhkoihin ja sitä kautta tulisi keuhkovaikutuksia. Lisäksi pelkästään suun limakalvojen kautta kulkeutuu haitallisia aineita ja yhdisteitä verenkiertoosi. Kuten tupakointi, myös vapettaminen muuttaa suun bakteerikantaa, mikä altistaa suun tulehduksille. Tulehdukset puolestaan altistavat pitkällä aikavälillä  muille sairauksille kuten esimerkiksi diabetekselle, sydänsairauksille ja syöville.

Ei ole mahdollista vastata tarkasti, että kuinka paljon sillä on vaikutuksia keuhkoihin, onhan ihan henkeen vedettäessäkin vaikutukset ja seuraukset aina yksilöllisiä. Selvää on kuitenkin se, että haitatonta ei poskareillakaan käytetty vape ole. On hyvä miettiä, että miksi ylipäätään haluat vapettaa ja onko se oikeasti järkevää.

Jos haluat valita kaikkein terveellisimmän tai itseasiassa ainoan terveellisen ja haitattoman vaihtoehdon terveytesi kannalta, se on olla ilman sähkötupakkaa ja muitakin nikotiinituotteita. Pystyt siihen varmasti 🙂

Lue halutessasi lisää sähkötupakan haitoista Fressiksestä.

Oliko vastauksesta hyötyä?