NikotiinituotteetSähkösavuke
Nimimerkki: .
Ikä: 9-12v

Mitä, jos ei uskalla kertoa vapesta vanhemmille?

Mitä jos ei uskalla kertoa vapesta vanhemmille tai luulee että he suuttuvat mitä pitäisi tehdä minua kiusataan siitä ja ahdistaa paljon

Moikka,

Tosi hyvä, että kirjoitit meille, etkä jäänyt pohtimaan sinua vaivaavaa asiaa yksin.

Joskus hieman epämukavista asioista kertominen vanhemmille voi tuntua hankalalta. On myös luonnollista, että vanhempien reaktio jännittää sinua. Vanhempien tehtävänä on kuitenkin huolehtia sinusta ja hyvinvoinnistasi, joten olisi tosi tärkeää, että voisit puhua heille sinua huolettavista asioista. Esimerkiksi vapeen ja siitä aiheutuviin haittoihin voikin liittyä monenlaista pohdittavaa. Usein juttelu jonkun luotettavan aikuisen, kuten vanhemman, kanssa helpottaa omaa oloa.

Jos kertominen kasvotusten tuntuu liian vaikealta, voisitko ehkäpä kirjoittaa heille alkuun vaikka viestin, jossa kerrot asiasta? Voit myös näyttää heille vaikkapa tämän meille kirjottamasi viestin ja kertoa, että sinua jännittää, että he suuttuvat. Näin he pystyvät ottamaan tunteesi paremmin huomioon, ja sen jälkeen myös juttelu aiheesta voi olla helpompaa.

Kerroit myös, että sinua kiusataan. Todella harmi kuulla, että tällaista tapahtuu. Kiusaaminen ei ole missään tilanteessa ok. Jotta kiusaaminen loppuisi, olisi siitä myös hyvä kertoa jollekin luotettavalle aikuiselle, kuten esimerkiksi koulussa opettajalle. Aikuisten tehtävä on puuttua kiusaamiseen. Ethän jää yksin asian kanssa, vaan kerrot siitä aikuiselle ❤

Jos keskustelu oman vanhemman kanssa tuntuu vielä mahdottomalta ajatukselta, voit hakea vielä rohkaisua ja jutella sinua mietityttävistä asioista nimettömästi esimerkiksi lasten ja nuorten chatissa.

Tsemppiä tilanteeseesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?