NikotiinituotteetSähkösavuke
Nimimerkki: koirakissa

Mitä haittaa on sähkötupakan käytöstä?

Moikka oon 18 v tyttö oon käyttäny sähkötupakkaa noin vähä yli puolivuotta ja olen päättänyt lopettaa silti mietityttää jos olen saanut syövän tai jonkun muun sairauden voiko sellainen kehittyä noin nopeasti vai vaatisiko se pidempää käyttöä? Olen ahdistunut aiheesta.

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi.

Hienoa, että olet päättänyt lopettaa sähkösavukkeen käytön. Se on terveytesi ja hyvinvointisi kannalta fiksu päätös ja pystyt siihen varmasti 😊 Lopettamisessa voit käyttää tukena Erovirasto-sovellusta ja Fressiksen muita lopettamisen tuen sisältöjä.

Pitää paikkansa, että sähkösavukkeissa käytettävät nikotiinilliset ja nikotiinittomat nesteet ja käytössä syntyvä höyry sisältävät monia terveydelle haitallisia aineita, kuten keuhkoille haitallisia pienhiukkasia ja syöpävaarallisia aineita. Syövän kehittyminen on kuitenkin pitkäaikainen prosessi ja siihen vaikuttavat monet eri tekijät kuten ikä, elintavat, perimä ja sattuma.

Tiedetään, että elintavoista tupakkatuotteiden käyttö on keskeisin tekijä, joka lisää syövän riskiä, mutta sähkösavukkeiden osalta tutkimustietoa ei ole vielä yhtä paljon. Sähkösavuke on vielä melko uusi tuote ja koska sähkösavukelaitteita ja niissä käytettäviä nesteitä on runsaasti erilaisia, niiden tarkempien terveyshaittojen tutkiminen on haastavaa.

On kuitenkin selvää, että sähkösavukkeiden käyttö on haitallista monin tavoin, mutta on hyvä huomioida, että nuorilla syöpä on harvinainen sairaus. En siis näkisi aiheellisena sitä, että olet tässä kohden huolissasi syöpään sairastumisesta. Tärkeintä on, että pysyt päätöksessäsi lopettaa sähkösavukkeen käytön kokonaan, ja että pysyt erossa myös muista tupakka- ja nikotiinituotteista. 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?