NikotiinituotteetSähkösavuke
Nimimerkki: Sähkötupakka

Kuinka paljon yksi sähkötupakkakokeilu vaikuttaa keuhkoihin?

Moro! Kuinka paljon keuhkoihin vaikuttaa jos on testannut sähkötupakkaa yhden kertakäyttöisen puffbarin verran? Ja onko keuhkosairauksien riski korkeampi tuollaisen pienen kokeilun jälkeen?

Moi, kiitos kysymyksestä!

Sinua mietityttää kuinka paljon keuhkoihisi on vaikuttanut se, että olet kokeillut sähkötupakkaa yhden kerran, ja onko riskisi sairastua keuhkosairauksiin sen myötä nyt korkeampi. Hienoa, että pohdit asiaa ja olet kiinnostunut sähkötupakan haitoista.

Ei huolta, on erittäin epätodennäköistä, että näin lyhyestä sähkötupakan käytöstä olisi aiheutunut sinulle mitään pitkäaikaista haittaa. Olet ehkä kuitenkin huomannut, että sähkötupakan höyry on voinut aiheuttaa esimerkiksi jonkinlaisia ärsytysoireita, kun sitä on hengittänyt keuhkoihin. Vakavammat haitat ilmenevät usein vasta pitkäaikaisemman käytön jälkeen.

Sähkötupakka on vielä melko uusi tuote, eikä sen haittavaikutuksista tiedetä vielä kovinkaan paljoa, vaikkakin tutkimustieto siitä lisääntyy vähitellen. Selvää on kuitenkin se, että haittavaikutuksia on. Niistä voit lukea lisää Fressiksen tietopankista.

Edellä kerrotun perusteella olisikin tärkeää, että kokeilusi jää tuohon yhteen kertaan, etkä enää polttaisi sähkötupakkaa uudestaan tai käyttäisi muitakaan tupakka- ja nikotiinituotteita. Näin vältyt tupakka- ja nikotiinituotteiden aiheuttamilta haitoilta jatkossakin.

Sähkötupakkaan liittyvät asiat mietityttävät moni nuoria. Lue täältä Fressiksen 7 usein kysyttyä kysymystä sähkötupakasta.

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?