Lopettamisen tukiNuuskaSähkösavukeTupakka
Nimimerkki: Röökiboiii

Jos lopetan tupakan, nuuskan ja vapen käytön, niin elänkö pidempään ja paraneeko hengitys?

Hei, olen 15v poika ja olen polttanut 4v. Sain ekoja tupakoita veljeltäni.
Ja olen polttanut 15 kessua päivässä, mutta nykyään vain 1-3 kessua. Olen polttanut vapea ja käyttänyt nuuskaa.
Jos nyt lopetan kokonaan kauanko elän ja paraneeko hengitys?

Moikka nimimerkki Röökiboiii ja kiitos kysymyksestäsi!

Tosi hyvä juttu, että pohdit tupakoinnin, nuuskaamisen ja vapen käytön lopettamista! Ja oletkin jo vähentänyt tupakointia! Tupakoinnin, nuuskaamisen ja vapettamisen lopettamisessa yksi keino on nimenomaan vähentää käyttökertojen määrää, eli olet siinä ihan oikeilla jäljillä. Kerrot tupakoivasi tällä hetkellä 1-3 tupakkaa päivässä ja lisäksi käytät vapea ja nuuskaa. Kaikki nikotiinituotteet ovat haitallisia terveydelle ja niiden sisältämä nikotiini on riippuvuutta aiheuttava aine. Siksi olisikin hyvä, että yrität päästä eroon näistä kaikista tuotteista.

Kysyit, jos nyt lopetat kaikkien nikotiinituotteiden käytön, niin elätkö kuinka kauan ja paraneeko hengitys. Tupakoinnin ja muiden nikotiinituotteiden käytön vaikutukset terveyteen ja elinajan pituuteen ovat aina yksilöllisiä. Tutkimuksissa tupakoinnin on todettu lyhentävän elinikää keskimäärin 8-10 vuotta. Tupakointi ja nikotiinituotteiden sisältämä nikotiini on myös riskitekijä monille sairauksille. Mutta, kuten aikaisemmin totesimme, vaikutukset ovat yksilöllisiä.

Tupakoinnin ja muiden nikotiinituotteiden lopettamisen hyödyt alkavat vaikuttaa kehossa jo muutamien päivien aikana. Esimerkiksi nikotiini häviää kehosta ensimmäisten päivien aikana. Myös maku- ja hajuaisti alkavat palautua. Kahden viikon kuluessa tupakoinnin lopettamisesta keuhkojen toiminta ja fyysinen suorituskyky paranevat. Jaksat esimerkiksi urheilla paremmin ja hengästyt portaissa vähemmän. Tupakoinnin ja nuuskaamisen lopettaminen helpottaa myös pahanhajuista hengitystä!

Siis, mitä nopeammin pääset tupakasta, nuuskasta ja vapesta eroon, sitä nopeammin myös terveytesi hyötyy siitä.

Fressiksen tietopankista saat lisää vinkkejä tupakoinnin lopettamiseen ja nuuskaamisen lopettamiseen.

Tsemppiä!

Oliko vastauksesta hyötyä?