Seksi
Nimimerkki: ..

Voiko hormonaalisella ehkäisyllä olla vaikutusta rintojen kehittymiseen?

Luin joltain amerikkalaiselta terveyssivulta, että ehkäisypillerien ottaminen nuorelle jolla alkoi juuri kuukautiset voi vaikuttaa rintojen kasvuun, onko se totta? Mulla alotettiin minipillerit muutaman kuukauden sen jälkeen kun mun kuukautiset alko vuos sitte ja mun rinnat ei oo vielä kehittynyt, oon 13 pian 14. Voiko ne lääkkeet vaikuttaa?

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Valitettavasti on vaikea ottaa kantaa lukemasi verkkojutun paikaansapitävyyteen tutustumatta siihen tarkemmin. Lähtökohtaisesti hormonaalisen ehkäisyn ei pitäisi vaikuttaa rintojen kehittymiseen ja kasvuun. Tiedetään, että naissukuhormoni estrogeeni voi aiheuttaa käytön aikana rintojen turvotusta. Sinulla on käytössä pelkkää keltarauhashormonia sisältävä valmiste ja sen haittana voi yleisesti esiintyä rintojen arkuutta, mutta rintojen lopulliseen kokoon sillä ei pitäisi olla vaikutusta.

Murrosiän kehityksen aikataulu on hyvin yksilöllinen. Jos rinnoissa ei ole tapahtunut lainkaan muutoksia (nännit koholla ja kasvaneet, vähän rintakudosta), niin ajattelen, että voisit ottaa yhteyttä koulun terveydenhoitajaan ja pyytää arvioimaan kehityksesi vaihetta. Jos mahdollista, voisi olla hyödyllistä myös selvittää läheisten murrosiän kehityksen aikataulua, koska siitä saa usein jotain suuntaa-antavaa arviota myös oman kehityksen etenemiseen. En kuitenkaan usko että sinun tarvitsisi olla asian suhteen huolissasi. 🙂

Jos sinulla ilmenee muuta kysyttävää käyttämääsi hormonaaliseen ehkäisyyn liittyen, suosittelen sinua olemaan yhteydessä paikkaan, josta ehkäisy on sinulle määrätty.

Oliko vastauksesta hyötyä?