Mieli
Nimimerkki: 16v tyttö

Seurustelun aloittaminen ja omien tunteiden tutkailu

Moi! Tutustuin joulukuussa yhteen kivaan samanikäiseen poikaan netissä, ja olemme siitä lähtien olleet todella läheisiä. Olen nähnyt pojan kaksi kertaa ”oikeassa elämässä” ja hän kävi molemmilla kerroilla meillä. Hän kertoi n.kuukausi sitten että on ihastunut minuun…ja hän kysyi haluaisinko olla hänen kanssaan yhdessä. Minä en ole ikinä seurustellut kenenkään kanssa ja sekin pelottaa (ja tässä tapauksessa suhteesta tulisi kaukosuhde joka on vähän mutkikasta) Juttuhan on se, että en itsekkään tiedä mitä tunnen häntä kohtaan…Olen todella epävarma tunteistani ja vähän sekaisia fiiliksiä. Hän on todella ihana, kiva ja söpökin mutta en oikein tiedä tunteista. En myöskään tiedä miltä tuntuu olla ihastunut koska en sitäkään oikein ole koskaan tuntenut, niin en tässäkään tilanteessa ole varma tykkäänkö hänestä oikeasti. Sekin huolettaa että jos nyt menisin hänen kanssaan yhteen mitä vanhempani sanoisivat kun ovat todella tiukkoja ja tarkkoja kaikesta ja isänikin jo kun tämä poika meillä kävi katsoi vähän epäillen häntä :/ Apua, kiitos etukäteen ja anteeksi epäselvästä selityksestä 😀

Moikka ja kiitos kysymyksestä.

Ei ihme, jos koet selityksesi epäselväksi, koska kuulostaa siltä, että koko tilanne on sinulle hieman epäselvä niin tunteiden, kuin tilanteen sisältämien asioiden osalta. Se on täysin luonnollista. Kerrot, että olet tutustunut kivaan poikaan, joka asuu hieman kauempana. Poika on ihastunut sinuun, mutta et ole varma tunteistasi häntä kohtaan ja siksi et tiedä, haluaisitko seurustella hänen kanssaan. Lisäksi sinua vaivaa se, mitä muut mahtaisivat ajatella asiasta.

Oletko jo puhunut kaikesta tästä kyseiselle pojalle? Uskon, että tästä puhuminen helpottaisi sinua ja parhaassa tapauksessa auttaisi sinua myös omien tunteiden pohtimisessa. Voit kertoa pojalle, että pidät häntä ihanana, mutta et ole varma ovatko tunteesi oikeanlaisia seurusteluun, koska olet vielä kokematon asian suhteen. Kun tunteidensa kanssa on epävarma, kannattaa niille antaa tilaa ja aikaa kypsyä. Jos päätyisit siihen, että haluat koittaa seurustelua tämän pojan kanssa, niin voihan myös olla, että välimatkasta onkin hyötyä. Se antaa mahdollisuuden sille, että voit käsitellä tunteitasi rauhassa ja rajata näkemistä helpommin. Lisäksi on myös niin, että vaikka päättäisit seurustella, ei se tarkoita sitä, että olisit ikuisesti kiinni juuri tässä suhteessa. Sinulla on oikeus tutkailla tunteitasi myös suhteen aikana. Tärkeintä on se, että on itselle ja myös toista kohtaan rehellinen omista tunteistaan – myös siitä, jos ne eivät ole täysin selviä.

On kuitenkin myös niin, että omille tunteille kannattaa antaa mahdollisuus ja unohtaa se, mitä muut niistä mahtavat ajatella. Vanhempien mielipiteet ovat toki tärkeitä ja niitä kannattaa kuunnella, mutta käytännössä ihastumiset ja ihmissuhteet kuuluvat osaksi elämääsi. Kuvaamasi vanhempien epäilevät ilmeet voivat usein johtua siitä, että he haluavat suojella sinua ja varmistaa, että hengailet luotettavien ihmisten kanssa. Kun he saavat tähän varmistusta, usein suhtautuminen muuttuu kuin itsestään. Myös vanhempien kanssa voi asioista pyrkiä keskustelemaan mahdollisimman avoimesti – keskustelujen avulla molemminpuolinen ymmärrys lisääntyy.

Kannustankin sinua keskustelemaan tunteistasi ja tilanteesta ja muodostamaan ajatustasi niistä heräävien tunteiden kautta. Jos haluat, voit rohkeasti testata suhteeseen hyppäämistä, mutta jos se tuntuu siltä, ettet halua, sinun ei todellakaan tarvitse – ehdit kyllä seurustella myöhemminkin.

Kovasti tsemppiä tunteidesi tutkimiseen. <3

PS. Anna meille palautetta tästä vastauksesta painamalla alla olevasta sinisestä buttonista, kiitos <3

Oliko vastauksesta hyötyä?