Kysymys
MieliSeksi
Nimimerkki: poika
Ikä: 16-18v
Onko outoa, jos minulla on seksuaalisia tunteita muita poikia kohtaan? onko outoa jos minulla on seksuaalisia tunteita muista pojista mutta ei yhtään romanttisia. En ole ikinä ihastunutkaan ihmisiin
Nuorten Väestöliitto ja Fressis

Heippa! Kiitos yhteydenotostasi!

Pohdit viestissäsi seksuaalisia tuntemuksia muita poikia kohtaan sekä sitä, että et ole koskaan ihastunut kehenkään. Tämä on normaalia, eivätkä kaikki välttämättä koe ihastumisen tunteita. Ihminen voi kokea vetovoimaa toiseen ihmiseen esimerkiksi romanttisella, emotionaalisella tai seksuaalisella tavalla. Joku kokee kaikkia edellä mainittuja, toinen ei. Ihmisten kokemukset ovat yksilöllisiä ja ne saavat olla juuri sellaisia. Erilaisia tunnekokemuksia ei voi pakottaa, vaan ne tulevat, jos ovat tullakseen.

Kun ihminen kokee seksuaalista vetovoimaa toiseen, voi kyse olla seksuaalisen suuntautumisen kysymyksestä, mutta kaikki eivät koe asiaa niin. Seksuaalisen suuntautumisen määrittely on jokaisen ihmisen henkilökohtainen asia. Mikäli sinua mietityttävät nämä kysymykset enemmänkin, voit jutella aiheesta Nuorten Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa. Chatin löydät täältä.

Seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta löydät lisää tietoa tästä artikkelista.

Toivottavasti vastauksesta on apua pohdintoihisi!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Ihastunut_poika
Ikä: 9-12v
Kuinka voisin kertoa ihastukselleni että tykkään hänestä? Kuinka kerron ihastukselle tykkääväni siitä? Se tykkää musta ja tiedän sen koska kuulin sen sanovan niin. Mut miten kerron sille tykkääväni siitä?
Fressis

Moikka! Ihana kuulla, että olet ihastunut – ihastuminen herättää varmasti monenlaisia tunteita ja ajatuksia.

Kysyit miten kertoa ihastuksellesi tykkääväsi hänestä. Ihastuksesta kertomiseen ei ole yhtä oikeaa tapaa tai oikeita sanoja – oikeastaan tapoja kertoa on varmasti yhtä monta kuin meitä ihmisiä maapallolla. Alla kuitenkin muutamia ajatuksia, joita voit pähkäillä rauhassa.

  • Kasvotusten keskusteleminen on usein paras tapa kommunikoida, joskin myös kaikista jännittävin. Näetkö ihastustasi esimerkiksi koulussa tai harrastusten parissa, jossa voisit jutella hänen kanssaan kahdestaan? Mikäli ette tunne vielä toisianne kovin hyvin, voi alkuun olla helpompi jutella muista aiheista, kuten harrastuksista tai yhteisistä kiinnostuksenkohteista. 😊 Ennen kuin kerrot toiselle tunteistasi, voisit myös miettiä, mistä asioista sinä tykkäät ihastuksessasi. Mihin ihastuit hänessä? Tämä saattaa auttaa myös siinä, miten ilmaiset ihastumistasi toiselle.
  • Onko sinulla ihastuksesi puhelinnumeroa tai seuraatko häntä sosiaalisessa mediassa? Jos sinusta tuntuu vaikealta lähestyä ihastustasi kasvokkain, voit laittaa hänelle ensin viestiä, että sinulla olisi jotakin kerrottavaa.Voit sitten kysyä haluaisiko toinen tavata tai vaihtoehtoisesti voit kertoa tunteistasi viestillä. Viestillä toinen saa aikaa pureskella kuulemaansa ja miettiä rauhassa, mitä vastata.
  • Kerroit, että kuulit ihastuksesi sanoneen pitävänsä sinusta. Oletettavasti ihastuminen on siis molemminpuolista, mutta siitäkin huolimatta omista tunteista kertominen on aina hermostuttavaa ja jännittävää. Oletko pohtinut sitä, miten itse haluaisit kuulla ihastumisesta vastaavassa tilanteessa? Usein toimiva tapa pohtia sitä, miten asioista kertoo toiselle, on miettiä, miten haluaisi itse kuulla asiasta.

Toivottavasti sait tästä vinkkejä ihastuksellesi kertomiseen. Voit halutessasi jutella myös jonkun kaverin kanssa siitä, onko hän ollut vastaavassa tilanteessa ja miten hän on kertonut ihastuksestaan.

Miten tahansa kerrotkaan ihastuksellesi tunteistasi ja mikä tahansa onkaan hänen reaktio asiaan, muista, että olet super rohkea! Omista tunteista kertominen asettaa ihmisen aina haavoittuvaan asemaan, mutta silti se kannattaa. 🙂 Onnea matkaan!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Ihastunut 11-v
Ikä: 9-12v
Kuinka kertoa ihastumisesta ihastuksen kohteelle? Moi! Oon siis ihan normaali poika ja tytöt alkaa kiinnostaa tässä iässä. Itse asiat mitkä herätti tytöissä huomiota on niiden ulkonäkö (hyvin vähän seksuaalisesti)...
Fressis

Moikka!

Ihastuminen on ihana tunne, mutta voi aiheuttaa myös päänvaivaa jos ei tiedä mitä asialle voisi tehdä. Toisen tunteista ei voi koskaan tietää muuta kuin sen mitä toinen kertoo. Jos on itse ihastunut ja toivoisi kovasti että ihastuminen on molemminpuolista – kuten sinun tapauksessa – on ihan luonnollista vähän pelätä että pitääkö toisen sanoma paikkansa.

Rohkaisen sinua kuitenkin luottamaan tytön sanomaan, nimittäin harvemmin kukaan tuollaista sanoo vain jotta toiselle tulisi hyvä mieli. Usein tykkääminen voi näkyä myös muillakin tavoilla, esimerkiksi hymyinä ja siten että haluaa viettää toisen kanssa aikaa. Jos haluat asiaan varmuuden voit vielä kysyä tytöltä, onko hän tosissaan ja samalla kertoa omista tunteistasi.

Omista tunteista kertominen on jännittävää, mutta se kannattaa. Vain sillä tavalla saat selville mitä tapahtuu seuraavaksi. Kertoa kannattaa aina kasvotusten, mutta jos se on liian vaikeaa, voit kertoa asian myös viestillä. Parhaassa tapauksessa kertominen voi johtaa vaikka minkälaisiin uusiin kivoihin juttuihin yhdessä tytön kanssa.

Toivon sinulle rohkeutta ja mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Ihastunut tyttö
Ikä: 9-12v
Mistä puhua ihastuksen kanssa? Moi! Mä olen ollut jo aika pitkän aikaa ihastunut yhteen kivaan poikaan joka on mun luokalla. Mä haluaisin laittaa hänelle viestiä ja tutustua häneen...
Fressis

Moikka! Viestisi perusteella vaikuttaa siltä, että teillä on paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita! Hienoa! Niistä on helppo lähteä liikkeelle. 😊

Jos sinusta tuntuu luontevalta laittaa hänelle viestiä, niin silloin viestittelyn voi hyvin aloittaa esimerkiksi yhteisistä kiinnostuksen kohteista, tai muista teitä yhdistävistä asioista. Myös siis esimerkiksi läksyjen kysyminen on hyvä idea. Tässä muutama esimerkki:

 

  1. Koripallo: Koska molemmat olette kiinnostuneita koripallosta, voisitko aloittaa keskustelun kysymällä hänen mielipidettään jostain ajankohtaisesta pelistä tai pelaajasta? Tai voisitko kysyä, kuinka kauan hän on harrastanut koripalloa ja kertoa omista kokemuksistasi lajin parissa?

 

  1. Ratsastus: Tämä on myös hyvä aihe, koska molemmilla teillä on kokemusta siitä. Voisitko kysyä hänen kokemuksistaan ratsastuksesta tai hevosten hoidosta? Tai ehkä voit keskustella teidän lempiratsastustyylistä tai hevosista?

 

  1. Läksyt: Tämä on turvallinen ja helppo tapa aloittaa keskustelu, varsinkin kun olette samalla luokalla. Voisitko kysyä apua johonkin tehtävään tai hänen mielipidettään jostain kouluprojektista?

 

Jos viestin lähettäminen tuntuu epäluontevalta, yksi hyvä keino lähestyä ihastusta voi olla järjestää ensin tapaaminen tai jokin aktiviteetti yhteisten kavereiden kanssa, mikäli sellaisia löytyy. Ryhmässä vietetyn ajan jälkeen voi olla helpompi jatkaa keskustelua viestitse.

Miten tahansa päätätkin lähestyä ihastustasi, muista olla oma itsesi. Se on parasta, mitä voit olla. 😊 Keskustele aiheista, jotka kiinnostavat sinua, ja kuuntele, mitä hänellä on sanottavanaan tai mikä hänen mielestään on kiinnostavaa.

On myös aivan normaalia olla jännittynyt tai hermostunut, kun otat yhteyttä ihastukseesi ensimmäistä kertaa. Ole rohkea ja muista, että jokainen keskustelu on mahdollisuus tutustua toiseen paremmin.

Onnea matkaan!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Enkeli
Ikä: 9-12v
Mitä tehdä kun on ihastunut varattuun henkilöön? Hei tääl kirjottaa kohta 11v tyttö. Tykkään yhdestä kivasta tytöstä (oon lesbo) sanotaan vaikka Liisa. Liisan kaa oon ollu aiemminkin. Liisa on tosiaan yhen...
Fressis

Hei,

ja kiitos tärkeästä viestistäsi. Kirjoittamasi asiat kuten toisesta tykkääminen ja yhdessä oleminen ovatkin sellaisia juttuja, jotka pohdituttavat monia. Nämä asiat voivat tehdä kipeää ja toisaalta myös, kuten sanoit, elämä on ihanaa, kun saa olla yhdessä jonkun sellaisen kanssa, josta tykkää.

Kerrot, että olet ollut ennen ”Liisan” kanssa ja että tykkäät hänestä vieläkin. Ensinnäkin onnittelut, olet toiminut todella rohkeasti, kun olet kertonut tästä Liisalle. Harmillisista tietenkin, että Liisa on nyt toisen kanssa, eikä voi olla sinun kanssasi. Tämä tuntuu varmasti kurjalta, varsinkin jos Liisa ja Mari ovat samassa koulussa tai harrastuksissa ja joudut seuraamaan heidän yhdessäoloaan koko ajan sivusta.

Se, että haluaisi seurustella jonkun kanssa, oli sitten esimerkiksi lesbo tai hetero, on todella normaalia. Ihmisen suurimpia tarpeita on kuulua joukkoon, rakastaa ja tulla rakastetuksi. Toisaalta kaikki eivät myöskään näin tunne, mikä sekin on ok ja normaalia.

Välillä ihastumme tai tykästymme sellaiseen ihmiseen, jota emme voi saada, ja silloin voi tehdä kipeää luopua niistä ajatuksista ja tunteista, joita tähän ihmiseen liittyy. Vaikka teidän juttunne Liisan kanssa on päättynyt, voi yhteistä ihanaa aikaa varmasti muistella hyvällä.  Joskus uuteen ihmiseen ihastuminen voi auttaa pääsemään edellisestä ihastuksesta yli ja eteenpäin. Myös kavereiden kanssa vietetty aika, harrastukset tai muu kiva tekeminen voivat saada ajatuksia pikkuhiljaa muualle. Joskus niiden ihmissuhteiden ja asioiden vaaliminen, joita omassa elämässä jo on, voi auttaa paljonkin siihen, että kaipaisi rinnalleen seurustelukumppania.

Löydät varmasti ennemmin tai myöhemmin vielä jonkun, jonka kanssa olla yhdessä <3 Elämä voi olla ihanaa myös kavereiden kanssa ja ihan itsekseenkin. Hyvien kavereiden ja ystävien kanssa voi tuntea samankaltaisia tunteita, kuin silloin kun on yhdessä jonkun kanssa: iloa, yhteenkuuluvuutta ja hyväksytyksi tulemisen sekä välittämisen tunteita.

Jos kaipaat vielä paikkaa, jossa keskustella ajatuksistasi ja tunteistasi, voit olla yhteydessä Netarista löytyviin lasten ja nuorten chat-palveluihin.

Ihanaa kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Keira :)
Ikä: 9-12v
Mitä tehdä kun en ole varma, että tykkääkö poika minusta? Moi!!! Mul on ollu vähän ongelmia tän jutun kaa, et haluisin olla yhen pojankaa yhes, mut tuntuu etse ei tykkää musta mut voi olla...
Fressis

Heippa, kiitos kysymyksestäsi Keira:)! Voi olla jännittävää ja vähän pelottavaakin, kun tykkää jostakusta, mutta ei ole varma, mitä toinen ajattelee. Tämä on aivan normaali tunne, jota lähes kaikki ovat varmasti kokeneet. Et ole siis tunteidesi kanssa yksin!

Ensinnäkin, on hienoa, että olet tunnistanut omat tunteesi ja haluat puhua niistä. Se osoittaa rohkeutta ja kypsyyttä! Ehkä voisit yrittää viettää enemmän aikaa tämän pojan kanssa ja katsoa, miten hän siihen reagoi? Jos vaikuttaa siltä, että hän viihtyy seurassasi, voi se olla merkki siitä, että hän tykkää sinusta ainakin ystävänä.

Sanoit myös, että haluaisit puhua hänen kanssaan asiasta, mutta et oikein uskalla. Puhuminen voikin tuntua pelottavalta, mutta se on usein paras tapa saada selvyys tilanteeseen. Voisit aloittaa vaikka kertomalla, että tykkäät hengailla hänen kanssaan ja kysyä, mitä hän ajattelee teidän suhteestanne.

Muista, että on täysin ok, jos et ole vielä valmis puhumaan tästä pojan kanssa. Tunteiden kanssa ei tarvitse kiirehtiä. Joka tapauksessa on tärkeää, ettet jää tunteidesi kanssa yksin! Voi olla hyvä idea puhua tästä jollekin muulle, kuten ystävälle tai luotettavalle aikuiselle, joka voi auttaa sinua miettimään, mitä haluat tehdä tai miten lähestyä poikaa.

Ja jos et keksi ketään, kelle puhua, muista että on olemassa paikkoja, joissa sinua autetaan mielellään. Tässä muutama linkki, joista saatat saada apua:

Mikäli poika on kiinnostunut myös sinusta, niin hieno juttu! Mikäli taas homma ei hänen kanssaan kuitenkaan etene niin kuin toivoisit, niin muista olla armollinen itsellesi pettymyksistä huolimatta. Jokainen meistä kohtaa pettymyksiä ja ne ovat osa elämää. Olet arvokas ja tärkeä, pettymyksistä huolimatta ❤

Toivottavasti tästä oli sinulle apua! Tsemppiä tilanteeseesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Jossu
Ikä: 9-12v
Mitä tehdä kun on ihastunut eikä uskalla kertoa siitä? Mitä jos tykkää jostain pojasta eikä uskalla sanoo sille????? Ja miten tietää että joku tykkää musta????????
Fressis

Heippa! Kiitos kysymyksestäsi Jossu.

Ihastuminen voi tosiaankin herättää monenlaisia kysymyksiä ja epävarmuutta. Suurin osa ihmisistä on varmasti pohtinut juuri näitä samoja kysymyksiä kuin sinäkin 😊

En tiedä kuinka kauan olet poikaan ollut ihastunut, mutta ennen kuin kerrot tunteistasi pojalle, voi olla hyvä antaa itsellesi vielä aikaa totutella ajatukseen ja tunteeseen. Joskus tunteet kestävät kauemmin ja joskus vähemmän aikaa. Samalla kun annat itsesi tottua tunteeseen, voit keskustella asiasta ystäviesi tai luotettavan aikuisen kanssa. He voivat tukea sinua tunteessasi ja toisaalta myös antaa rohkeutta kertoa asiasta ihastuksellesi, kun aika on oikea ja jos niin haluat.

Toisen ihastumista ja tunteita voi olla vaikeaa päätellä varmasti ulkoapäin. Voit kuitenkin kiinnittää huomiota hänen käytökseensä sinua kohtaan. Jos hän esimerkiksi katsoo sinua usein, yrittää olla lähelläsi tai kysyy sinulta kysymyksiä, voivat ne olla merkkejä ihastuksesta sinua kohtaan. Toisaalta jokainen ilmaisee kiinnostustaan eri tavoin 😊 Joku saattaa jopa olla tavallista ujostuneempi ja hiljaisempi ihastuksen seurassa. Tämän vuoksi emme voi olla varmoja toisen tunteista oikeastaan koskaan ilman, että kysymme asiasta.

Paras tapa selvittää, onko joku kiinnostunut sinusta, on siis kysyä häneltä suoraan. Voit kysyä asiasta myös viestillä, jos se tuntuu sinusta helpommalta. Tunteista kertominen voi olla jännittävää, mutta ainakin se antaa varmuuden siitä, minkälaiset teidän välinne ovat. Parhaimmassa tapauksessa se vahvistaa suhdettanne! Jos et ole vielä valmis kertomaan tunteistasi, voit myös yrittää viettää enemmän aikaa hänen kanssaan. Näin voitte tutustua toisiinne paremmin ja saatat saada lisää vihjeitä siitä, olisiko hän kiinnostunut sinusta.

Muista, että ihastuminen on normaali osa elämää, ja vaikka se voi aiheuttaa monenlaisia ikäviä tunteita, se voi myös olla hauskaa ja jännittävää. Ole siis itsellesi armollinen ja anna itsellesi aikaa selvittää tunteitasi ja rohkaistua kertomaan niistä ihastuksellesi ❤ Muista myös se, että vaikka et saisikaan tunteillesi vastakaikua, vika ei ole sinussa. Aina tunteet eivät vain kohtaa.

Älä jää pohdintojesi kanssa yksin. Monesti on mukava jutella ystävän kanssa ihastuksista, usein sekin jo voi helpottaa ihastukseen liittyviä ikäviä tunteita. Jos kaipaat lisää apua tai tukea, voit aina kääntyä luotettavan aikuisen puoleen (huoltaja tai muu sukulainen, opettaja, nuorisotyönohjaaja, terveydenhoitaja tai koulupsykologi) tai käyttää esimerkiksi Lasten ja nuorten chatia tai Netaria.

Toivottavasti tämä auttoi! Onnea ihastumiseesi ja rohkeutta tunteista kertomiseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Hämmästynyt
Mistä tiedän oman seksuaalisen suuntautumiseni? Oon aina ajatellu olevani hetero ja kiinnostunut pojista eli vastakkaisesta sukupuolesta. Pari vuotta sitten kuitenkin ihastuin vain hetken väliajalla kahteen samaa sukupuolta olevaani kaveriin...
Fressis

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi.

Oman seksuaalisen suuntautumisen pohdinnat ovat yleisiä ja luonnollisia. Etenkin murrosiässä, kun ihastumisia tapahtuu muutenkin ensimmäisiä kertoja, voivat omat pohdinnat kuitenkin hämmentää. On tavallista, että ihastumista voi kokea eri ihmisiä kohtaan sukupuolesta riippumatta ja oma kokemus voi myös vaihdella elämän eri vaiheissa. Lähtökohtaisesti voidaan ajatella, että tyttö, joka ihastuu poikiin, on hetero ja tyttö, joka kokee ihastumista poikien lisäksi tyttöihin, on biseksuaali. Seksuaalisia suuntautumisia on kuitenkin paljon muitakin, ja niidenkin sisällä jokaisen kokemus on yksilöllinen. Itseasiassa todennäköisesti vähemmistö ihmisistä on 100% heteroita, vaikka yhteiskunnassa näin annetaankin välillä ymmärtää. Lisää seksuaalisuuden moninaisuudesta voit lukea täältä.

Seksuaalinen suuntautuminen on henkilökohtainen kokemus, jota ei voi määritellä ulkopuolelta. Viestissäsi esittämään kysymykseesi tiedät siis oikeastaan vastauksen vain sinä itse. Oletko pohtinut, mitä tieto siitä, mikä seksuaalisen suuntautumisesi on, merkitsee sinulle? Tarvitseeko omaa seksuaalista suuntautumista osata täysin määritellä? Vai voiko ajatella, että tärkeämpää on hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, ja ehkä sukupuolten sijaan ajatella, että ihastuu toiseen ihmiseen?

Mikäli kuitenkin kaipaat lisää tukea omiin pohdintoihisi ja itsesi määrittelyyn, voit ottaa yhteyttä Sinuiksi-palveluun, jossa voit jutella joko puhelimitse, tai anonyymin kysymyspalstan kautta seksuaalisuuden moninaisuuteen erikoistuneiden asiantuntijoiden kanssa. Sivuilla on myös palsta, jossa moni nuori pohtii aivan samanlaisia kysymyksiä. Ehkä saat sieltä vielä lisää tukea ajatuksillesi.

Aurinkoista kevään jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Korviaan myöten ihastunut
Miten kertoa tunteistaan ihastukselleen? Miten voin kertoa tunteista ihastukselle? Tykkään hänestä tosi paljon ja oon tykännyt jo pidemmän aikaa, mutta en tiedä miten kertoa tunteistani sille pojalle. Mul...
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi – samaa asiaa todellakin pohtii moni muukin 😊

Pohdit siis, miten voisit kertoa ihastuksellesi tunteistasi. Toiselle ihmiselle tunteista kertomiseen ei ole olemassa mitään ainutta oikeaa tapaa, mutta tekipä sen miten vain, se on melkein aina yhtä jännittävää. Ihastuminen kun on jo itsessään tunne, joka saa usein vatsaan perhosia ja kielen solmuun. <3

Kirjoitit jo viestiisi, että olet miettinyt paperilapun jättämistä. Se on hyvä tapa kertoa ihastumisesta, etenkin jos se tuntuu sinusta itsestäsi hyvältä. Kannattaakin siis pohtia, miten haluaisit, että joku kertoisi sinulle ihastumisesta? Viestillä (kuten paperilapulla) kertoessa antaa toiselle hieman aikaa miettiä, millaisia tunteita kertomasi hänessä herättää. Kasvotusten puolestaan saat nopeiten vastauksen tai pystyt jatkamaan keskustelua helpoiten, mutta se on käytännössä usein jännittävin tapa kertomiseen.

Jos haluat vielä tarkkailla tilannetta, voit ihan alkuun pyrkiä osoittamaan kiinnostustasi eleillä ja sanoilla: hymyile ja tervehdi häntä tai aloita keskustelua jostain yksinkertaisesta aiheesta, kuten koulusta.  Se saa hänet huomaamaan sinut paremmin ja näet, miten hän reagoi tilanteeseen. Lisäksi pystyt tutkailla myös omia tunteitasi häntä kohtaan kasvokkain uudella tavalla. Ja kun pohdit, että sinulla ei ole hänen numeroaan, on keskustelun aloitettua mahdollista myös itse kysyä sitä suoraan häneltä.

Ihastumisesta kertominen on aina rohkeaa, koska etukäteen ei voi olla varma, miten toinen siihen reagoi. Mikäli tunteesi eivät saisikaan vastakaikua, muistathan, että vika ei ole sinussa. Lähes jokainen tulee jossain elämänsä vaiheessa torjutuksi, koska aina tunteet ja toiveet eivät kohtaa. Torjutuksi tulemisen pelon vuoksi ei ihastumisestaan kannata kuitenkaan jättää kertomatta.

Parhaimmillaan ihastuksesi kohde tuntee samoin ja saat joka tapauksessa olla itsestäsi ylpeä, kun uskaltauduit kertomaan tunteistasi avoimesti.

Paljon rohkeutta sinulle tilanteeseen <3

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Merivuokko
Mitä tehdä kun on ihastunut samaan poikaan kuin kaverit? Heii, mulla on ongelma. Mulla on 3 parasta kaverii, joiden kanssa ollaan tosi läheisiä ja hengataan enemmän kolmisteen kuin muiden kanssa. Ollaan siis kuitenkin...
Fressis

Hei ja kiitos viestistäsi, jossa kuvasit hyvin tilannettasi, jossa kaveriporukasta kolme neljästä on ihastunut samaan poikaan.

Sama ihastumisen kohde voi tulla ystävyyden väliin, kuten nyt kerroit käyneen, eikä mitään yhtä oikeaa tapaa ratkaista tilannetta ole. Usein asioista puhuminen yhdessä kuitenkin auttaa. Kirjoitit viestiin hienosti huolestasi ystävyyssuhteiden viilenemisen suhteen, voisitko ottaa tämän huolesi esiin kaveriporukassanne? Jokaisella teistä on yhtäläinen oikeus olla ihastunut Jussiin, eikä kenenkään ihastuminen ole toisen ihastumista oikeampi. Eli ihastuksen kohdetta ei voi kukaan itselleen omia, vaikka joku olisikin ihastunut aiemmin kuin toinen.

Kerroit, että teillä on aiemminkin ollut riitoja ja olette saaneet ne selvitettyä, eli voisiko tämäkin olla sellainen asia, jonka yli pääsette yhdessä? Ja vaikka yhteinen ihastumisen kohde tuntuukin olevan ystävyyttä hankaloittava tekijä, niin mitä jos suhtautuisittekin siihen yhdistävänä tekijänä? On oikeasti aika kiva, kun voi yhdessä ihailla ja seurailla yhteisen ihastuksen kohdetta. Ihastumisen ei tarvitse myöskään johtaa mihinkään, vaan ihastumisen tunteista voi nauttia ihan sellaisenaan.

Voitte myös kuitenkin yhdessä sopia, että jos kävisi niin, että Jussi ihastuisi johonkuhun teistä, ette anna sen tulla ystävyytenne väliin. Emme voi valita kehen ihastumme – kuten itsekin nyt olet huomannut – joten se jos Jussi ihastuu johonkuhun teistä, on aika sattumaa. Vaikka se alkuun voikin harmittaa, on kuitenkin parempi yrittää olla kaverin puolesta iloinen. Tosiasia kuitenkin on, että jokaisen kohdalle osuu varmasti ennemmin tai myöhemmin tilanne, jossa ihastus on molemminpuolista. <3

Ihastumisen tunteet syttyvät usein nopeasti ja voivat yhtäläisesti myös sammua. Niiden ei kannata antaa tulla pitkän ystävyyden edelle, joten ota asia rohkeasti esiin. Tsemppiä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?