Kysymys
Mieli
Saakelin pojat ja ihastukset:( Miten voisin jutella ihastukseni kanssa? Oon ihastunu ja se on välillä ihan kivaa ku tulee perhosia vatsaan aina ku nään sen. Alan hymyillä jos...
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi,

ihana kuulla, että saat kokea ihastumisen tunnetta ja perhosia vatsassa. Harmillista, että se aiheuttaa sinulle myös mielipahaa. Toivottavasti sinua kuitenkin hieman helpottaa kuulla, että et varmasti ole ainoa, joka kokee tällaisia ristiriitaisia ja voimakkaita tunteita ihastumisen aikana. Erilaiset tunteet ovat luonnollinen osa ihastumista ja on hyvä, että annat tunteillesi tilaa tulla.

Pohdit erityisesti, miten uskaltaisit puhua ihastuksellesi kasvotusten. Ihastuminen onkin tunne, joka monesti pistää myös ”kielen solmuun”. Tällöin ei oikein tiedä, mitä ja milloin pitäisi sanoa. Helpottaisiko sinua, jos yrität ajatella häntä ihan vain yhtenä ihmisenä muiden joukossa – miten puhut jollekin toiselle, johon et ole ihastunut? Keksitkö heidän kanssaan puheenaiheita? Voitko hakeutua hänen lähelleen ja alkaa jutella jostain käytännön asiasta ympärillänne: koulun tiloista, kellonajasta tai vaikka säästä? Olisiko hänellä joskus päällään jokin vaate, jota voisit kehua tai reppu, josta voisit kysyä, mistä se on ostettu? Voit myös pohtia etukäteen tiedätkö jonkin asian, joka yhdistää teitä tai onko jotain, missä voisit pyytää häneltä apua?

Viestistäsi en voi varmaksi tietää, oletteko olleet yhteydessä muuten kuin kasvotusten. Seuraatko häntä somessa tai viestittelettekö jo siellä? Joskus lähestyminen voi olla helpompaa ensin viestin välityksellä. Parhaassa tapauksessa saat siellä aikaan sellaisen keskustelun tai asian, jota sinun on helppo lähteä jatkamaan kasvotusten! 😊

Joskus ensimmäisten keskustelujen ylläpitäminen voi myös olla haastavaa ja keskustelut jäädä kovin lyhyeksi. Älä kuitenkaan lannistu heti, jos näin käy ensimmäisillä kerroilla. Kun olet saanut juteltua muutaman kerran, alat vasta nähdä luonnistuuko teidän välinen keskustelu ja sitä myötä myös tunteesi ihastustasi kohtaan saattavat muuttua. Jännityksen vuoksi ei kannata jättää keskustelemista sikseen, sillä vaikka siinä kävisi kuinka tahansa, voit olla tosi ylpeä itsestäsi, kun rohkaistuit toimimaan!

Paljon tsemppiä kevääseen sinulle <3

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
hämmentynyt Miksi alan inhota itseäni kun olen ihastunut? Onko normaalia, että joka kerta kun ihastun, alan inhota itseäni ja mieli on maassa lähes koko ajan? Koen kamalaa...
Fressis

Moikka!

Ihastuminen on lähtökohtaisesti ihanaa, mutta voi herättää myös monenlaisia muita tunteita, kuten sinulle on nyt käynyt. Kerroit, että viihdyt muuten yksin ja ihastutkin harvoin. Voi hyvin olla, että ihastumisen tunteet ovat sen verran vieraita ja normaalista tunnemaailmasta poikkeavia, että ne tuntuvat sinusta niin voimakkailta, että niiden kanssa voi olla vaikea olla. Toiset ihmiset myös kokevat luonnostaan tunteet voimakkaammin kuin toiset.

Kertomasi alemmuuden ja pelon tunteet sekä katoamisen toiveet voivat liittyä siihen toiveeseen, että ihastumisen kohde vastaisi tunteisiin. Jos kovasti toivoo tunteilleen vastakaikua, voi olla, että alkaa arvioida itseään hyvin kriittisesti ja etsiä vikoja itsestä. Näin saatetaan pehmittää sitä tilannetta, jos toinen ei vastaakaan tunteisiin, eli ikään kuin suojellaan itseä. Jos on jo itse todennut, että ”en ole ihastumisen arvoinen”, voisi ajatella pettymyksen olevan pienempi. Tosiasiassa se harmittaa kuitenkin varmasti ihan yhtä paljon ja jokainen kyllä on ihastumisen arvoinen. 🙂 Lisäksi itsensä soimaaminen alentaa mielialaa jo itsessään.

Kukaan meistä ei voi vaikuttaa siihen kehen ihastumme ja kehen emme. Jos joku ei vastaa sinun tunteisiisi, ei se tarkoita, että sinussa olisi jotain vikaa. Se kertoo vain siitä, että kohdallesi ei ole vielä osunut oikeaa ihmistä. Valitettavasti lähes jokainen tulee jossain elämänsä vaiheessa torjutuksi. Nauti siis ihastumisen hyvistä tunteista mutta anna ikävillekin tunteille lupa tulla. Ne kertovat jostain, mutta ei niihin tarvitse jäädä kiinni sen enempää. Tunteilla on tietty elinkaari ja ne menevät ohi nopeasti, ellei niitä lähde ruokkimaan enempää.

Mikäli ikäviä tunteita alkaa olla enemmän kuin hyviä, voi olla hyvä käydä juttelemassa niistä esim. Sekasin-chatissa. Mutta ihastumisen monenlaiset tunteet ovat siis luonnollisia, eli niistä ei tarvitse olla huolissaan!

Keveää kevään jatkoa sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
En tiedä Kuinka kerron ihastukselleni että tykkään hänestä? Moi, miten kertoa ihastukselle, että tykkään hänestä?
Fressis

Moikka ja kiitos tärkeästä kysymyksestäsi, samaa pohtii lähes jokainen jossain vaiheessa elämäänsä.

Ihastuksesta kertominen voi olla usein jännittävää, eikä siihen ole olemassa yhtä oikeaa tapaa. Oletko miettinyt, haluaisitko kertoa mieluummin suoraan puhumalla vai kirjoittamalla? Jos haluat kertoa puhumalla, ei siihenkään ole mitään tiettyä parasta hetkeä, mutta kannattaa pyytää ihastus kuitenkin muista ihmisistä sivuummalle, että saat rauhassa kertoa asiasi. Jutellessa voit kutsua häntä ensin treffeille ja kertoa sitten siellä tai kertoa suoraan olevasi ihastunut ja kysyä, mitä ajatuksia se herättää ihastuksen kohteessa.

Lähestyminen voi kuitenkin olla usealle helpompaa viestillä. Hyvä puoli siinä on, että samalla antaa myös toiselle aikaa pohtia, mitä hän haluaa vastata. Jos puhuminen tai viestittely ei tunnu kumpikaan omalta voi aina turvautua vaikka kirjeen kirjoittamiseen. Jos päädytkin kirjeeseen, viethän kuitenkin kirjeen itse ihastuksen kohteelle, se osoittaa rohkeutta ja tiedät kirjeen varmasti menneen perille 😊 Jos et edelleenkään ole varma, mikä olisi sinusta mieluisin keino kertoa, voit myös pohtia, miten haluaisit, että sinua lähestyttäisiin, jos tilanne olisi toisinpäin.

Ihastuksesta kertominen on rohkeaa, koska etukäteen ei voi tietää, miten toinen siihen reagoi. Mikäli tunteesi eivät saisikaan vastakaikua, muistathan, että vika ei ole sinussa. Lähes jokainen tulee jossain elämänsä vaiheessa torjutuksi, koska aina tunteet ja toiveet eivät kohtaa. Torjutuksi tulemisen pelon vuoksi ei ihastustaan kannata kuitenkaan jättää kertomatta.

Parhaimmillaan ihastuksesi kohde tuntee samoin ja saat joka tapauksessa olla itsestäsi ylpeä, kun uskaltauduit kertomaan tunteistasi avoimesti.

Rohkeutta ja tsemppiä tilanteeseesi! <3

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Elli Mitä tehdä jos ihastus ei tykkää takaisin? Mitä tehdä jos on poika josta on ollut kiinnostunut jo kauan mutta poika ei tykkää takaisin enää, ennen tykkäsi...
Fressis

Moikka! Kiitos viestistä!

Ikävä kuulla, että koet ettei tämä poika enää tykkää sinusta samalla tavalla kuin aiemmin. Mistähän sinulle on tullut sellainen olo, että jotain on muuttunut? Oletko jutellut hänen kanssaan? Olisiko mahdollista, että kertoisit hänelle miltä sinusta tuntuu ja että olet hänestä kiinnostunut? Jos kasvotusten jutteleminen tuntuu liian jännittävältä, on viestillä kertominen yhtä hyvä vaihtoehto, jos koet haluavasi kertoa tunteistasi hänelle. Ihastuksesta kertominen on aina hyvin rohkeaa, eikä jännittämisen tai torjutuksi tulemisen pelon vuoksi sitä kannata jättää kertomatta. Parhaimmillaan ihastuksesi kohde tuntee samoin.

Toisen tunteista ja ajatuksista ei voi tietää varmasti, jos niistä ei juttele ja monen tilanteen voi helposti tulkita väärin. Valitettavasti aina tunteet eivät kohtaa, ja silloin joutuu käymään läpi sydänsuruja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että vika olisi millään lailla sinussa. Lähes jokainen tulee jossain elämänsä vaiheessa torjutuksi, koska aina tunteet ja elämäntilanteet eivät vain kohtaa.

Sinusta tuntuu varmasti ikävältä, jos et saa vastakaikua tunteillesi ja ihastuksen tunteen ohi meneminen voi kestää aikansa. Se kuitenkin varmasti helpottaa vähitellen ajan kanssa, viimeistään silloin kun kiinnostuu jostain uudesta ihmisestä. Tekemällä itselle mieluisia asioista ja purkamalla tunteitaan esimerkiksi musiikkiin, piirtämiseen, liikuntaan, tai mihin vain itselle tärkeään asiaan, saa ajatuksia muualle, mikä helpottaa ihastumisen tunteesta ylipääsemistä.

Jos haluat hakea rohkeutta ja keskustella aiheesta lisää aikuisen kanssa, voit mennä juttelemaan siitä esimerkiksi MLL:n lasten ja nuorten chattiin, joka on auki joka päivä klo 17-20.

Tsemppiä ja rohkeutta tilanteeseesi <3

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Moi Mitä teen kun olen ihastunut kaverin kanssa samaan poikaan? Eli mun ongelma on et mun kaverilla on ihastus josta se on jo tykännyt pitkään ja silloin kun se...
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Meillä kaikilla on oikeus ihastua, eikä siihen voi useinkaan vaikuttaa, keneen ihastuu. Ymmärrän kuitenkin, että tilanne on ikävä, etkä halua loukata kaverisi tunteita. Tilanteeseen ei varmastikaan ole mitään yhtä oikeaa ratkaisua. Ymmärrän, että et halua loukata kaveriasi ja siksi et ehkä halua kertoa asiasta hänelle. Voitkin ihan hyvin pitää ihastuksesi salassa häneltä tai yhtä lailla kertoa siitä, jos sinusta siltä tuntuu. Monesti tällaisessa pohdinnassa voi auttaa se, että miettii, kuinka itse toivoisi tällaisessa tilanteessa tulevansa kohdelluksi.

Voit myös tarkkailla tätä poikaa ja hänen käyttäytymistään, ja sitä, kumpaa kohtaan hän kiinnostustaan osoittaa. Voisit myös jutella kaverisi kanssa siitä, onko hän edelleen ihastunut tähän poikaan, niin tiedät myös hänen tuntemuksensa tällä hetkellä. Ihastukset voivat alkaa nopeasti ja joskus ne myös lakkaavat nopeasti.

Jos tämä poika osoittaakin kiinnostusta sinuun, voisi silloin olla reilua kaveriasi kohtaan, että kertoisit hänelle, että olet pikkuhiljaa alkanut kiinnostua pojasta. Jos poika onkin kiinnostunut kaveristasi, voi sinulle tulla paha mieli, kun ihastukseesi ei tulekaan vastakaikua. Tähänkin on ihan hyvä valmistautua ja muistaa, että ikävätkin tunteet menevät kyllä ohi 🙂

Tunteita ei voi eikä kannata täysin tukahduttaa, mutta ihastuksen ei tarvitse myöskään johtaa mihinkään. Eli jos haluat antaa asian olla ja unohtaa ihastuksesi, anna tunteillesi aikaa. Ihastuskin menee ajan myötä ohi – viimeistään silloin, kun kiinnostuu jostain uudesta henkilöstä 🙂

Tsemppiä tilanteeseesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Ihastunut Mitä tehdä kun ihastukseni ei vastaa viesteihini? Moi. Mä oon ihastunut tyttöön joka asuu eri paikkakunnalla kun minä ja haluaisin jutella sille mutta kun hän ei...
Fressis

Moi! Kiitos kysymyksestäsi!

Kerrot ihastuksestasi ja toivot vinkkejä siihen, mitä voisit tilanteessasi tehdä. Ihastuminen on ihana asia, mutta usein myös raastavaa ja energiaa vievää, koska toista ei saa millään pois omista ajatuksista.

Onko sinulla muuta kontaktia tähän tyttöön kuin Instagram tai Snapchat? Oletko ihastunut häneen somen kautta vai oletko kenties nähnyt hänet joskus jossain muussa yhteydessä?

Se tuntuu sinusta varmasti ikävältä ja vaikealta, että et saa häneen yhteyttä, koska hän ei vastaa viesteihisi. Syitä vastaamattomuuteen voi olla monia. Viestiin vastaamattomuus voi olla merkki hajamielisyydestä, kiireistä tai sitten siitä, ettei hän ole kiinnostunut. Jotkut eivät ole kiinnostuneita tutustumaan uusiin ihmisiin ig:n tai snapchatin kanssa, ja heillä saattaa olla jo paljon kavereita tai kumppani. Myös se on mahdollista, että hän ei ole saanut tai nähnyt viestejäsi, jos ette seuraa toisianne ig:ssä. Kaikki eivät myöskään halua vastata täysin tuntemattomien ihmisten viesteihin. Syitä vastaamattomuuteen voi siis vain arvailla, eikä se tuota muuta kuin lisää epävarmaa oloa. Se on kuitenkin varmaa, että vika ei ole sinussa. Olet ollut rohkea, kun olet laittanut ihastuksellesi viestin!

On myös tärkeää muistaa se, että aina ihmiset eivät ole sellaisia kuin heidän profiilinsa ig:ssä vaikuttaa. Profiili antaa ihmisestä vain pienen käsityksen, ja ig:ssä ja snäpissä on helppoa antaa muille itsestään juuri sellainen kuva kuin itse haluaa. Se voi poiketa todellisuudesta suurestikin. Jos tiedät ihastuksesi kohteen myös muuta kautta kuin ig-profiilin, ehkä voisit törmätä häneen jossain samanlaisessa tilanteessa, ja jutella asiasta kasvotusten?

Jos et saa ihastuksen kohteeseesi mitään yhteyttä, ei tilanteessasi ehkä auta muu, kuin keskittyä tekemään sellaisia asioita, joista itse tykkäät ja jotka tuottavat sinulle hyvää mieltä. Esimerkiksi uuden harrastuksen aloittaminen tai omien tunteiden purkaminen vaikka liikuntaan tai musiikkiin ovat hyviä tapoja saada ajatuksia muualle ja vähitellen päästä yli ihastuksestaan. Ihastuksen tunteesta voi myös koittaa nauttia itsessään ja haaveilla toisesta ihmisestä vain etäältä.

Tsemppiä kovasti tilanteeseesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Omppu Alastonkuvien lähettämisestä ja ihastumisesta vaikka seurustelee Moii! Yks päivä oltii mun kaverin (sanotaan ny Maria) kaa omeglessa samaan aikaa ja viestiteltiin samalla. Sit mun kaveri...
Fressis

Hei, kiitos viestistä!

Alastonkuvien ja alapääkuvien lähettämisessä kannattaa olla erityisen tarkka, et voi koskaan tietää mihin kuvat voivat päätyä ja ketkä kuvia näkevät! Kuvien lähettämiseen liittyykin monia riskejä, joita ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi. Suosittelisin, että yhdessä poistaisitte kuvat varmuuden vuoksi.

Seurustelusuhteessa tai kavereiden välillä ja etenkin tuntemattomille lähetettyihin intiimikuviin liittyy aina riski. Et voi koskaan täysin luottaa siihen, ettei kuvia käytettäisi väärin. Esimerkiksi erotilanteessa tai kaverisuhteen loputtua toinen voi suutuksissa tai pettymyksen tunteen vallassa lähettää kuvia eteenpäin, ilman että ymmärtää millaista haittaa se voi aiheuttaa. Nykypäivänä kuvat leviävät nopeasti ympäriinsä, eikä niitä välttämättä voi poistaa lopullisesti koskaan. Siksi on tärkeää miettiä, kenelle kuvia lähettää sekä varmistaa, etteivät kuvat pääse vahingossa tai vaikeassa tilanteessa leviämään niin, ettet voi asiaan enää vaikuttaa. On myös hyvin tärkeää pyytää toiselta lupa kuvien lähettämiseen,  kenenkään ei tarvitse vastaanottaa alapääkuvia ilman suostumusta. Lue vielä aiheesta lisää Hyvä kysymys -sivun artikkelista.

Ihastuksen tunteita voi syntyä vaikka seurustelisi toisen kanssa. Minkälaisia ajatuksia poikaystäväsi tällä hetkellä herättää, onko ihastuminen laantunut häntä kohtaa?  Voit rauhassa odotella laantuuko ihastuminen Mariaa kohtaan vai vahvistuuko se entisestään.  Jos tilanne tuntuu hyvältä ja turvalliselta, voisiko asiasta puhua hänen kanssaan? Voit löytää pohdintoihisi tukea lukemalla tämän artikkelin aiheesta.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
BB Mitä tehdä kun ihastuin itseäni vanhempaan nettikaveriin? Moi, Oon ite 15v tyttö ja juttelen snäpis yhen 24v naisen kaa. Ollaan juteltu joku kuukaus ja ollaan nettikavereit. Me...
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

Suomen laki asettaa ikärajan sille, minkä ikäisen kumppanin kanssa voi harrastaa seksiä, eli niin sanotun suojaikärajan. Seksin harrastaminen ei tarkoita vain yhdyntää vaan muutakin seksuaalista toimintaa. Lain mukaan yli 16-vuotias ei saa olla seksuaalisesti kanssakäymisessä alle 16-vuotiaan kanssa, eli laki suojaa alle 16-vuotiaat seksisuhteilta itseään vanhemman nuoren tai aikuisen kanssa. Lain tarkoitus on suojella nuorta ja estää selkeästi vanhemman ja mahdollisesti auktoriteettiasemassa olevan ihmisen yritykset käyttää hyväkseen kehityksessään vielä kesken olevaa nuorta.

Kuvaat, että tämä viestittely on sinulle tärkeää ja että olet pystynyt jakamaan sinua mietityttäviä asioita hänen kanssaan. Se on hieno asia ja ihastuminen on varsin ymmärrettävää. Ihastumisessa on kuitenkin mahdollista myös se, että ihastuu omaan mielikuvaan toisesta ihmisestä, etenkin jos häntä ei ole nähnyt kasvotusten. Omat unelmat ja fantasiat vielä vahvistavat mielikuvaa, että toinen on täydellinen. Olisiko mahdollista, että kertoisit ihastumisestasi vasta siinä vaiheessa kun olet tavannut ihastuksesi kohteen oikeasti? Vanhempiesi suuttumus johtuu todennäköisimmin myös siitä, että he ovat enemmänkin huolissaan asiasta ja haluavat suojella sinua.

Nettiystävien suhteen kannattaa aina olla hieman varovainen, vaikka kuinka hyvältä tyypiltä ruudun toisella puolella oleva henkilö vaikuttaisikin. Koska et ole tätä ihmistä vielä livenä nähnyt, en suosittele lähettämään kuvia itsestäsi. Et voi tietää mihin kuvia oikeasti käytetään. Olisiko mahdollista ottaa hänen kanssaan vaikka videopuhelu, jotta pystyt varmentamaan kenen kanssa viestittelet? Jos tapaatte livenä, tulee paikan olla julkinen tai voit ottaa vanhempasi tai jonkun ystäväsi mukaan ensimmäisellä kerralla. Kannustan siis varovaisuuteen ja harkintaan aina nettiystävien kanssa. Lue lisää nettituttavuuden riskeistä Väestöliiton artikkelista.

Jos kerrot tunteistasi ja mikäli kävisi niin, etteivät tunteesi saisikaan vastakaikua, muistathan ettei vika ole sinussa. Lähes jokainen tulee jossain vaiheessa elämäänsä torjutuksi ja jos näin käy, ainakin saat asian tietoosi ja voit alkaa suunnata ajatuksiasi pikkuhiljaa muualle. Ihastuksen tunteen ohi meneminen voi toki kestää aikansa, mutta tekemällä itselle mieluisia asioita, se helpottaa ajan mittaan.

Tsemppiä tilanteeseesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Ihastunut bestiksen kanssa samaan poikaan Ihastuminen samaan poikaan parhaan ystävän kanssa Hei minulla on ongelma koska minä olen ihastunut samaan poikaan johon on myös minun bestiskin ihastunut. En uskalla sanoa...
Fressis

Hei ja kiitos kysymyksestäsi.

Monelle meistä saattaa käydä jossain vaiheessa niin, että ihastuu samaan henkilöön kaverin kanssa, joko yhtä aikaa tai eri aikaan. Se on täysin luonnollista. Kuka tahansa voi ihastua kehen tahansa, eikä siihen oikein pysty itse vaikuttamaan, eikä ihastuksen kohdetta voi myöskään kukaan omia itselleen.

Kysyt neuvoa siihen, mitä tekisit nyt. Mahdollisuuksia on useita. Voit kertoa ystävällesi asiasta tai jättää kertomatta ja antaa ihastuksen tunteen olla ja pyrkiä keskittymään muuhun. Voit myös kertoa tunteistasi ihastuksellesi, ja toivoa saavasi vastakaikua. Vaihtoehdon valitseminen riippuu siitä, minkä tavan koet itse oikeaksi – sen mukaan sinun kannattaa toimia. Pohdinnoissa auttaa usein se, että miettii, miten toivoisi muiden toimivan itseä kohtaan samanlaisessa tilanteessa.

Kerrot, että jaat tämän ihastuksen kohteen nimenomaan bestiksesi kanssa. Tärkeissä ihmissuhteissa hankalaa usein onkin se, kun erilaiset vahvat tunteet nousevat pinnalle ja saattavat aiheuttaa tahattomasti eripuraa ihmisten välille. Jos sinusta tuntuu vaikealta kertoa ihastumisestasi bestikselle, voit tietysti pitää sen salassa, päätös on sinun. On kuitenkin hyvä huomioida se, että ystävän selän takana tehdyt teot saattavat satuttaa ystävää vielä enemmän, joten tilanteessasi voisi olla kuitenkin parempi, että kertoisit ihastumisestasi ensin bestiksellesi, ennen kuin kerrot siitä ihastuksellesi tai teet muitakaan liikkeitä hänen suuntaansa.

Jos päätät kertoa bestiksellesi ihastuksestasi, voi olla, että hän loukkaantuu hetkeksi. Usein ystävät kuitenkin ymmärtävät hetken asiaa pureskeltuaan, että on hyvinkin luonnollista ihastua samaan henkilöön. Kun olette asiasta ystäväsi kanssa puhuneet, teidän on mahdollista myös yhdessä pohtia, kuinka tässä hankalassa tilanteessa toimitte niin, että ystävyytenne säilyy. Parhaassa tapauksessahan voitte yhdessä ihailla ja tarkkailla ihastuksenne kohdetta. Yhteinen ihastus ei myöskään välttämättä kestä loputtomiin ja toinen teistä saattaa löytää uuden ihastuksen kohteen ennen pitkään. Kun asiasta juttelee ystävän kanssa ja koittaa ratkoa tilannetta yhdessä hänen kanssaan, tulee samalla harjoiteltua ystävyyden pelisääntöjä, kuten luottamusta ja rehellisyyttä. Ystävyyssuhteissa opitut ihmissuhdetaidot luovat hyvää pohjaa myös myöhemmille parisuhteille.

Ihastuminen on hyvin kokonaisvaltainen tunne ja meistä jokaiselle käy elämän aikana eri asioissa niin, että tulee torjutuksi tai emme saa tunteisiimme vastakaikua toiselta henkilöltä. Se sattuu hetken ja silloin omia tunteita on hyvä purkaa itselle mieluisiin asioihin. Näitä voivat olla esimerkiksi liikunta, asiasta jutteleminen, kirjoittaminen tai jokin mieluisa harrastus. Jokaisella meistä on omat tapamme purkaa ajatuksia ja käsitellä tunteita – ne täytyy vain löytää.

Ihastumisen tunnetta ei siis kannata säikähtää, hävetä tai siitä ahdistua, vaikka se voi välillä tuntua suorastaan raastavalta. Tunteita ei kannata eikä oikein pystykään väkisin lopettamaan ja siksi niistä kannattaa nauttia, koska ne ovat kuitenkin ihana osa elämää. Tunteet yleensä syttyvät nopeasti, mutta voivat myös sammua nopeasti. Anna siis itsellesi ja tunteillesi aikaa.

Tsemppiä tilanteeseesi <3

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Shhh Mistä aiheista voi jutella ihastuksen kanssa? En tiedä mitä juttelisin ihastuksen kanssa. Ihastus tykkää musta ja haluais puhua mulle mut se tai mä ei tiedetä...
Fressis

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Ihastuminen on ihana asia, ja hienoa, että olette tilanteessa, jossa molemmat tykkäätte toisistanne! On täysin normaalia, ettei aina tiedä, mitä omalle ihastuksen kohteelleen sanoisi. Jutteleminen saattaa jännittää ja puheenaiheiden keksiminen olla vaikeaa. Joskus jo pelkkä iloinen moikkaaminen ja kuulumisten kysyminen saattaa olla tarpeeksi ”murtamaan jään” keskustelussa.

Ihastukselleen voi puhua ihan tavallisista asioista, joista puhuu muidenkin kavereiden kanssa ja sitä kautta oppia tuntemaan toista paremmin. Toiseen tutustumisessa ei ole olemassa yhtä ainoaa ja oikeaa tapaa. Jos keskustelu kasvotusten tuntuu aluksi vaikealta, voit kokeilla laittaa hänelle myös viestiä. Jos tiedät hänet sosiaalisen median kautta, voit saada aikaan jutustelua reagoimalla tai kommentoimalla hänen somepostauksiinsa.

Sinun ei tarvitse kokea painetta ihastuksesi kanssa juttelemisesta, jos se tuntuu liian vaikealta. Joskus juttelu voi olla myös vain oikeasta hetkestä kiinni ja puheenaiheet tulla mieleen siinä hetkessä. Toisille myös esimerkiksi isommassa/pienemmässä kaveriporukassa juttelu voi olla aluksi luontevampaa kuin keskustelu kahden kesken.

Kerroit, että tiedät hänen myös pitävän sinusta. Hyvä keskustelunavaus voi olla myös pieni kehu tai muu ajatus, joka osoittaa sinun huomanneen ihastuksesi kohteen. Kehuista ja myös sen kuulemisesta, mistä toinen pitää sinussa, tulee aina hyvä mieli. Tärkeää on muistaa kohdella toista arvostaen ja kunnioittavasti.

Voit lukea aiheesta lisää Väestöliiton sivuilta

Tsemppiä ja rohkeutta sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?