Lopettamisen tukiTupakka
Nimimerkki: Anonyymi

Pelkään, etten pysty lopettamaan tupakointia

Olen 14v tyttö ja olen polttanut jo yli vuoden… Pelkään että kun haluaisin lopettaa en pysty.. Mitä teen?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi.

Hienoa, että olet jo pohtinut tupakoinnin lopettamista. Tupakoinnin lopettaminen kannattaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jolloin riippuvuus ei välttämättä ole muodostunut niin vahvaksi. Riippuvuuden voi helposti testata täältä. Tupakoinnin lopettaminen onnistuu joiltakin kertaheitolla ja joku tarvitsee siihen useampia lopettamisyrityksiä ja mahdollisesti jotain muuta tukea. Sinulla on erittäin hyvät mahdollisuudet onnistua lopettamisessa ja tässä vaiheessa sinulla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa terveyteesi.

Tupakoinnin lopettamista kannattaa kuitenkin suunnitella etukäteen ja varautua niihin sudenkuoppiin, joita lopettamisen aikana voi ilmaantua. Tupakoinnin lopettamisen yhteydessä voi esiintyä vieroitusoireita, kuten ärtyneisyyttä, levottomuutta, päänsärkyä ja univaikeuksia. Nämä ovat kuitenkin ohimeneviä! Sinun kannattaakin suunnitella ensimmäisten päivien ajaksi mielekästä tekemistä, hakeudu tupakoimattomien ystävien seuraan ja korvaa tupakka esimerkiksi xylitoli-purkalla. Lisää tupakoinnin lopettamisesta voit lukea Fressiksen tietopankista.

Myös muut ovat pohtineet tupakoinnin lopettamista. Voit lukea nimimerkkien V.S. ja Haluan lopettaa kysymykset ja heille annetut vastaukset.

Tsemppiä lopettamiseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?