Lopettamisen tukiNuuska
Nimimerkki: kilpikonna

Nuuskaamisen lopettamiseen tukea

oon nyt käyttänyt nuuskaa vuoden verran ja en enään tiiä miten tän vois saada loppumaan.

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Kuulostaa siltä, että sinulle on kehittynyt riippuvuus. Nuuskan sisältämä nikotiini ja sen aiheuttama riippuvuus ovatkin keskeisiä syitä sille, miksi ihmiset jatkavat nuuskan käyttöä. Voisit käydä tekemässä Fressiksen sivuilla nuuskariippuvuustestin. Testin avulla saat arviota riippuvuutesi tasosta.

Mutta ei hätää, nikotiiniriippuvuudesta on mahdollista päästä irti! Nuuskan käytön lopettamiseen voi olla monta tietä ja keinoa, ja jokaisella on omanlainen. Joskus lopettaminen voi olla helppoa ja yksinkertaista, joskus haastavampaa ja aikaa vievää. Yleensä lopettamiseen valmistautumisesta on joka tapauksessa hyötyä.

Voisit aloittaa valmistautumisesi lukemalla Fressiksen sivuilta löytyvät kattavat vinkit nuuskaamisen lopettamiseen. Vinkkien avulla saat tietoa, miten voit valmistautua lopettamiseen ja mitä on hyvä ottaa huomioon matkan varrella. Mahdolliset vieroitusoireet voivat esimerkiksi olla haasteena, mutta ne helpottavat päivä päivältä ja loppuvat lopulta kokonaan! Jos lopettaminen yksin tuntuu haastavalta tai vieroitusoireet ovat sietämättömiä, voisit olla yhteydessä kouluterveydenhoitajaan tai lääkäriin. Terveydenhuollon ammattilaisen kanssa voisit keskustella, olisiko nikotiinikorvaustuotteista mahdollisesti apua.

Saamme paljon kysymyksiä nuuskaamisen lopettamiseen liittyen. Et ole siis yksin tai ainoa, joka kaipaa lopettamiseen tukea. Käy lukemassa esimerkiksi kysymykset ja vastaukset nimimerkeiltä 2k01, nuuskamuikkunen ja nuori.

Tsemppiä ja kivaa syksyn alkua!

Oliko vastauksesta hyötyä?