NuuskaSähkösavukeTupakka
Nimimerkki: Kari

Mikä nikotiinituote olisi terveyden kannalta paras vaihtoehto?

Minä olen käyttänyt nuuskaa noin 3 vuotta ja polttanut tupakkaa sillon tällöin ja sitten ostin sähkösavukkeen jonka avulla olen ollut ilman nuuskaa 2 viikkoa ja nyt olen miettinyt että mikä näistä kolmesta olisi paras vaihtoehto terveyden kannalta kun kaverit on sanonut että nuuska olisi mutta itse olen sitä mieltä että sähkösavuke olisi paras

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Pohdit, mikä nikotiinituote olisi terveyden kannalta paras vaihtoehto. Nikotiini itsessään on myrkky, jolla on monia haitallisia vaikutuksia. Nikotiini muun muassa nostaa verenpainetta ja sydämen sykettä sekä haittaa aivojen normaalia toimintaa ja siten esimerkiksi vaikeuttaa oppimista. Nikotiini aiheuttaa myös riippuvuutta ja siirtyminen nikotiinituotteesta toiseen ylläpitää tätä riippuvuutta.

Kaikissa mainitsemissasi tuotteissa on myös paljon muita terveydelle haitallisia aineita. Terveyden kannalta paras vaihtoehto olisikin pyrkiä eroon kaikista nikotiinituotteista. Fressiksen sivuilta voit lukea lisää tupakan, nuuskan, sähkösavukkeen sekä nikotiinin haitoista.

Fressiksestä löydät myös tukea ja vinkkejä nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen. Tukea lopettamiseen voit saada myös esimerkiksi kouluterveydenhuollosta tai Stumpista.

Iloista loppuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?