Mieli
Nimimerkki: nimetön

Kuinka päästä mukaan porukkaan uudessa joukkueessa?

Moi! Harrastan jalkapalloo mut en oo siinä vielä kovin hyvä. Mun kaverit on harrastanu jalkapalloo siinä samassa joukkueessa jo vuosia ja ne tuntee ne kaikki tyypit jo tosi hyvin ja silleen ja musta tuntuu etten sovi joukkoon. No, yks Jessika (nimi muutettu) on kuulemma sanonu mun kaverille, että mä oon sen mielestä ärsyttävä ja ettei se oikein tykkää musta. Tuntuu pahalta koska se ei ees tunne mua tyyliin yhtään ja oisin vaan halunnu sopia porukkaan. Nyt tuntuu nololta jos meidät vaikka määrätään treeneissä pariks ja kun mä tiedän, että se ei pidä musta. Haluisin vaan sanoo sille että: ”tiedän kyl ettet tykkää musta”, mutten kehtaa. Mitä mä voin tehdä?

Moikka!

Ihan alkuun on tärkeää, että tiedät, että uuteen ryhmään meneminen on aina jännittävää ja haastavaa, samoin kuin uuden asian opettelu. On tosi luonnollista, että alkuun voi tuntua siltä, että ei sovi joukkoon, tai ei osaa, kun muut ovat olleet jo pidempään samassa ryhmässä. Onkin tosi rohkeaa ja hienoa, että olet uskaltanut mennä mukaan, eli ole itsestäsi ylpeä!

Kertomasi tilanne kuulostaa kurjalta ja ei ihme, että sinusta tuntuu pahalta. Se, että noin suoraan sanoo, ettei pidä toisesta, on kummallista eikä oikein reiluakaan. Eihän ”Jessika” oikeasti voi tietää miten kiva olet, koska ei tunne sinua. Jos sanot Jessikalle, että tiedät että hän ei pidä sinusta, paljastat samalla, että kaverisi on kertonut asiasta sinulle. Tästä voi tulla lisäharmia, joten asiaa on hyvä lähestyä toisella tavalla.

Mitä jos koittaisit unohtaa sen, mitä kaverisi on sinulle kertonut Jessikan sanoneen, ja suhtautuisit Jessikaan samoin kuin muihinkin pelikavereihin? Olisit mukava ja reilu ja katso vaikuttaako se siihen, miten Jessika sinuun suhtautuu? Olisi kummallista, jos hän ei huomaisi ajan kanssa miten kiva kaveri osaat olla.

Mikäli tuntuu siltä, että tilanne haittaa sinun keskittymistäsi harrastuksessa, tai harrastamisesta häviää ilo, kun joutuu jännittämään, on asiasta syytä sanoa myös valmentajalle. Voit kertoa valmentajalle siitä, miten koet, että on vaikea päästä joukkoon ja myös tunteistasi Jessikaa kohtaan. Jos tuntuu hankalalta, voit näyttää tämän tänne kirjoittamasi viestin. Olet siinä kuvannut tosi hienosti sitä miltä tilanne sinusta tuntuu. Valmentaja on kyllä kohdannut kaikenlaisia tilanteita ja voi auttaa sinua pääsemään paremmin mukaan joukkoon, vaikka suunnittelemalla treenejä eri tavalla.

On myös hyvä muistaa, että kaikista ei koskaan tule parhaita kavereita, ja tärkeintä on, että saisit nauttia jalkapallosta, eikä siitä häviä ilo. Keskity nyt niihin kivoihin asioihin, joita jalkapallo tuo mukanaan ja anna aikaa mukaan pääsemiselle ja Jessikan kanssa oikeasti tutustumiselle.

Tsemppiä ja mukavaa syksyä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?