NikotiinituotteetSähkösavuke
Nimimerkki: .
Ikä: 9-12v

Kuinka nopeasti vapen haitalliset aineet poistuvat kehosta?

Kuinka nopeasti vape lähtee alaikäisen kehosta ja keuhkoista ja onko se 100% varma että se lähtee?

Moi,

Kiitos kysymyksestä! Hienoa, että pohdit sähkösavukkeen eli vapen käytön lopettamisen hyötyjä.

Kuten varmasti tiedätkin, vapettaminen on tosiaan haitallista keholle ja keuhkoille. Vapessa höyrytettävässä nesteessä on veden lisäksi usein nikotiinia, makuaineita ja muita keholle haitallisia aineita. Erityisesti kun tämä neste höyrystyy, muodostuu terveydelle haitallisia yhdisteitä ja syöpävaarallisiakin aineita. Sisäänhengityksen kautta yhdisteet päätyvät keuhkoihin. Keuhkojen limakalvoilta yhdisteet pääsevät verenkiertoon ja siten vaikuttavat keuhkojen terveyden lisäksi koko kehoon. Jatkuva pienten haitallisten hiukkasten aiheuttama altistus keuhkoissa ja elimistössä voi käytön jatkuessa aiheuttaa myöhemmin verenkierto- ja hengityselinten sairauksia. Mitä aikaisemmassa vaiheessa käytön siis lopettaa, sen parempi.

Vapen aktiivinen käyttäminen voi aiheuttaa jo lyhytaikaisenkin käytön myötä myös lievempiä oireita kuten nielun ärsytystä, yskää ja kuivaa suuta. Nämä oireet usein helpottavat nopeastikin, kun käytön lopettaa. On tärkeä huomioida se, että jo vähäisen käytön myötä voi kuitenkin tulla riippuvaiseksi nikotiinista, jolloin lopettamisesta voi tulla vaikeaa ja käyttö sen vuoksi pitkittyä.

Pohdit kuinka nopeasti vape ja sen haitalliset aineet lähtevät kehosta ja keuhkoista. Valitettavasti tähän meillä ei ole antaa kovin tarkkaa vastausta. Koska käytön haittavaikutukset ovat melko samanlaisia, kuin perinteisen tupakoinnin, ovat lopettamiseen liittyvät hyödyt luultavimmin myös samankaltaisia. Lopettamisen jälkeen keuhkot alkavat puhdistua nopeasti. Jo ensimmäisten päivien aikana, kun vapen käytön lopettaa, haitalliset aineet kuten nikotiini poistuvat kehosta. Tämän seurauksena sydämen syke tasaantuu, ja verenpaine alenee normaalille tasolle. Kehon stressitila siis vähenee. Jo kahden viikon jälkeen lopettamisesta verenkierto, keuhkojen toiminta sekä fyysinen suorituskyky palautuvat ja luonnollisesti myös keuhkosairauksien riski pienenee. Tämä video havainnollistaa vielä lopettamisen hyötyjä.

Toivottavasti sait vastauksen kysymykseesi. Joka tapauksessa lopettaminen on todella fiksu teko kehon ja keuhkojen sekä ihan yleisen terveyden kannalta. Vain olemalla vapettamatta voit olla 100% varma ettei vaarallisia yhdisteitä pääse sitä kautta kehoosi. Tukea vapettamisen lopettamiseen saat Fressiksestä.

Kivaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?