NuuskaTupakka
Nimimerkki: Babygirl

Korjautuuko vauriot, jos nuuskaa on käyttänyt 3-4 kuukautta ja kannattaako lopettaa?

Oon 16 ja poltin 3 vuotta lopetin sen ja nyt käytän nuuskaa. Luin äsken nuuskan aiheuttamista haitoista ja oon käyttäny nuuskaa noin 3-4 kk, jos lopetan sen vähitellen max 3 viikon sisällä parantuuko ne vauriot ja kannattaako lopettaa?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, että olet jo lopettanut tupakoinnin ja suunnittelet myös nuuskaamisen lopettamista! Tupakointi ja nuuskaaminen tosiaan aiheuttavat haittoja.

Nuuskan käytöstä aiheutuneet haitat ilmenevät jokaisella yksilöllisesti. Yleensä nuuskan käyttö näkyy ensimmäisenä suun limakalvoilla ja erityisesti siinä kohdassa, missä nuuskaa pidetään. Tähän kohtaan muodostuu paksuuntunut ja vaaleahko ryppyinen kohta. Pidempään käytettynä nuuska aiheuttaa esimerkiksi ikenien vetäytymistä, jolloin hampaiden kaula paljastuu ja hampaat ovat alttiimmat reikiintymiselle ja vihlomiselle. Yleisimmin nuuskan aiheuttamat muutokset ikenessä kyllä paranevat, kun nuuskaamisen lopettaa. Jos ien on jo alkanut vetäytyä, se ei valitettavasti enää korjaannu.

Eli kysyit, paraneeko nuuskan aiheuttamat vauriot ja kannattaako lopettaa? Suurin osa nuuskan aiheuttamista vaurioista suussa paranee, kun nuuskan käytön lopettaa ja todellakin kannattaa lopettaa. Vinkkejä nuuskaamisen lopettamiseen löydät Fressiksen tietopankista.

Myös nimimerkit Nuuskahirmu ja Snusse ovat kysyneet nuuskasta.

Hyvää kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?