Nuuska
Nimimerkki: Snusse
Ikä: 13-15v

Ikenien kunto nuuskan käytön lopettamisen myötä

Miten paljon ikenien kunto paranee nuuskan käytön lopettamisen myötä? Olen käyttänyt noin 3v vuotta pussinuuskaa päivittäin ja ikenissä näkyy melko selvästi vetäytymistä.

Kiitos kysymyksestäsi!

Nuuskan haitat ovat usein havaittavissa konkreettisesti kaikista nopeimmin suussa. Ensimmäisiä merkkejä ovat esimerkiksi pahanhajuinen hengitys, hampaiden värjäytyminen ja kuluminen sekä paksuuntunut limakalvo. Pitkäaikainen nuuskan käyttö voi aiheuttaa myös mm. ienten vetäymiä. Valitettavasti ikenet eivät uudistu, ja ienvetäytymiä voidaan joutua korjaamaan jopa leikkauksin.

Nuuskan käytön lopettamisen myötä suun terveys paranee, kun suun limakalvon tulehdus ja ientulehdus yleensä vähenevät. Lisäksi lopettamalla varmistaa, ettei nuuskan käyttö aiheuta enää lisähaittoja suussa tai muualla elimistössä.

Suosittelemme sinua varaamaan ajan hammaslääkärille, jotta hän voi tutkia suusi kunnon ja sen, onko sinun tapauksessasi kyseessä ienvetäytymästä. Hammaslääkäri voi myös antaa sinulle tarkempaa tietoa ja neuvoja tilanteesi perusteella. Lisäksi kannustamme sinua lopettamaan nuuskan käytön.

Fressikseen on koottu tietoa nuuskan käytön lopettamisesta tänne. Lue myös 10 X näin eroon nuuskasta ja katso Sammon keskuslukion vinkkivideo. Lisäksi tukea lopettamiseen saat halutessasi Stumpista.

Hyvää jatkoa ja tsemppiä lopettamiseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?