Tupakka
Nimimerkki: ?????

Huomaako hammaslääkäri, jos on tupakoinut ja kertooko hammaslääkäri vanhemmille?

Oon polttanut jotai 2 puol viikkoo säännöllisesti ja sitä aiemmin välillä nii huomaako hammaslääkäri ja kertooko vanhemmille jos on jo lopettanut

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi! Kerroit, että olet polttanut reilun kaksi viikkoa säännöllisesti ja sitä ennen satunnaisesti. Nyt pohdit sitä, huomaako hammaslääkäri ja kertooko asiasta vanhemmille.

On hyvin vaikea sanoa, millainen määrä tupakointia näkyisi suussa. Joka tapauksessa voit mennä hammaslääkärille luottavaisin mielin, sillä lääkäri haluaa auttaa sinua pitämään huolta suustasi ja muusta terveydestä. Eli voit hyvin keskustella hammaslääkärin kanssa kaikista suun terveyteen liittyvistä asioista, myös tupakoinnista. Näin voit saada hyvää tietoa ja vinkkejä tupakoinnin lopettamiseen.

Mitä vanhemmille kertomiseen tulee, sinulla on oikeus kieltää terveydentilaasi koskevien tietojen antaminen huoltajalle. Jos olet vastaanotolla yhdessä vanhemman kanssa, voit pyytä häntä odottamaan huoneen ulkopuolella käynnin ajan. Voit toki itse harkita, voisitko keskustella vanhempiesi kanssa asiasta itse.

Me täällä Fressiksessä haluamme kannustaa kaikkia tupakoinnin käytön lopettamiseen. Mitä aiemmin tupakointi loppuu, sitä vähemmän pysyvää haittaa ehtii syntyä. Myös lopettaminen on helpompaa silloin kun on vasta vähän aikaa tupakointia takana.

Lisätietoa hammaslääkärikäynneistä saat näistä Fressiksen artikkeleista:

Nuuska ja tupakka näkyvät suussa ja Näkyykö nuuskan käyttö?

Tämä aihe on kiinnostanut muitakin, voit lukea esimerkiksi nimimerkin huolestunut annetun vastauksen.

Lisätietoa tupakoinnin vaikutuksista ja sen lopettamisesta saat Fressiksen tietopankista.

Oliko vastauksesta hyötyä?