Seksi
Nimimerkki: Nuori mietiskelijä

Voivatko seksitaudit tarttua jos molemmilla on eka kerta?

Mietitty poikaystävän kanssa jos kokeiltas seksiä. Olis molemmille eka kerta. Mietin et voiko seksitaudit mitenkään tarttua vaikka neitsyitä molemmat ollaan? Etenki suuseksin kannalla mietittiin et tarviiko käyttää kondomia?

Heippa! Kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa että pohdit seksitaudeilta suojautumista, se on vastuullista ja tärkeä osa kaikenlaista seksiä. 😊

Kerrot viestissäsi ,että olette miettineet poikaystäväsi kanssa seksin kokeilemista ensimmäistä kertaa. Se mitä ylipäänsä seksillä tarkoitetaan, on aika laaja asia. Seksi on kaikkea sellaista tekemistä, mikä tuntuu nautinnolliselta, kiihottavalta ja hyvältä. Ekassa kerrassa on tärkeää, niin kuin kaikissa muissakin kerroissa se, että itsellä on tunne ja varmuus, että haluaa seksiä toisen kanssa. Sen ei tulisi pelottaa tai jännittää liikaa. Sama tunne on oltava myös toisella osapuolella. Oma ja toisen suostumus seksiin pitää aina varmistaa. Tämä selviää ainoastaan sillä, että puhuu toisen kanssa etukäteen asioista: missä menevät omat rajat, mitä toivoo seksiltä, mikä kiihottaa ja mistä ei pidä. Asioista, jotka eivät tunnu hyvältä on ok kieltäytyä. Seksin kuuluu tuntua aina hyvältä. Suosittelen teitä molempia tutustumaan vielä kokoamaamme tietopakettiin ensimmäisestä seksikerrasta. Löydät sen täältä.

Ehkäisyasiat on tosiaan myös hyvä miettiä läpi etukäteen, ettei ole jännitystä ja pelkoa mahdollisesta raskaudesta ja/tai seksitaudeista. Kysyt siitä, onko seksitaudin tarttuminen mahdollista, jos ette kumpikaan ole olleet seksuaalisessa kanssakäymisessä aiemmin. Seksitaudit tarttuvat seksissä limakalvon tai rikkoutuneen ihon hankautuessa vastakkain ja eritteiden vaihtuessa. Jos ei ole ollut seksikontaktissa (esim. suuseksi, yhdyntä, anaaliseksi), ei voi olla seksitautiakaan. Seksitaudit eivät siis synny ns. tyhjästä. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että toisen ihmisen seksihistoriasta ei voi koskaan olla täysin varma ja kukin saattaa määritellä seksin harrastamisen hieman eri tavoin.

Jos voi olla varma siitä, että huolta seksitaudeista ei ole, voi tehdä valinnan olla käyttämättä suuseksissä kondomia. Me täällä Fressiksessä kuitenkin suosittelemme kondomin/suuseksisuojan käyttämistä joka tapauksessa 😊 Näin voitte myös keskittyä nauttimaan seksistä huolettomammin, kun ehkäisyasiat ovat varmasti kunnossa.

Oliko vastauksesta hyötyä?