Seksi
Nimimerkki: 15v
Ikä: 13-15v

Voiko olla raskaana, vaikka olisikin menkat?

Moi! Haluisin kysyä et voiko olla raskaana vaikka oliski menkat? Jotkut sanoo jossain et vois olla raskaana vaikka olis ihan normaalisti menkat. Nii mietin vaan, että onko mahdollista ja ei siis oo mitään tiputtelu vuotoo et ihan normaalit runsaat menkat.

Hei!

Menkkojen idea on tyhjentää kohdun sisäpuoli niin että kohdun limakalvoon voidaan kasvattaa uusi, tuore paksuuntunut limakalvo ottamaan vastaan munasolua, jos se on hedelmöittynyt.  Jos tulee runsasta vuotoa, kohdun sisäpinta ja sisäpuolella mahdollisesti olevat asiat (munasolu, alkio eli muutamasoluinen vauvan alku) poistuvat. Toisin sanoen, jos kuukautiset tulevat suhteellisen säännöllisesti ja jotakuinkin yhtä runsaina kuin aiemminkin, raskaus ei varmaankaan voi kohdun sisällä jatkua, vaikka sellainen olisi alkanutkin.

Jonkun verran pientä veristä vuotoa voi raskauden aikana esiintyä. Joillakin naisilla kuukautiset ovat normaalistikin tosi niukat. Silloin pienestä vuodon määrästä on aika vaikea sanoa mitään.

Nykypäivänä tällaisia asioita ei pitäisi joutua kuitenkaan miettimään. Ruokakaupat, apteekit ja jopa R-kioskit myyvät raskaustestejä, jotka ovat hyvin luotettavia. Jos on siis mahdollista, että spermaa on päässyt emättimeesi tai vaikka vain ulkosynnyttimillesi, tee raskaustesti kolme viikkoa tapahtuneen jälkeen. Silloin tiedät varmasti, mikä on tilanne raskauden suhteen.

Oliko vastauksesta hyötyä?