NikotiinituotteetSähkösavuke
Nimimerkki: Jippoidi

Vapetin, onko minulla nikotiinimyrkytys?

Hei! Epäilen itselläni nikotiinimyrkytystä. Olen noin viikon ajan käyttänyt sähkötupakkaa ja tänään aijemmin päivällä vedin 10-20 henkäystä peräkkäin. Yleensä olen kerralla vetänyt alle 10. Minulla on hyvin heikko olo, pyörryttää, tärisen ja on huono olo. Rintakehässä tuntuu lievää kipua. Ei ole ollut vatsakramppeja, ripulia eikä oksentelua, vaikka onkin huono olo. Tämä ei mielestäni vaikuta kovin vakavalta, mutta haluaisin tietää, onko tämäntyyppisiin oireisiin haettava apua ja kuinka vakavia ne ovat. Myöskin haluaisin tietää, voiko nikotiinimyrkytykseen kuolla.

Moi nimimerkki Jippoidi!

Kiitos kysymyksestäsi. Todennäköisesti tilanteesi on jo helpottanut, kun tämän vastauksen saat. Jos sinulla tulee jotain tällaista akuuttia hätää jatkossa, pyydämme sinua soittamaan oman kuntasi päivystykseen ja suuren hädän kohdalla hätänumeroon 112.

Sähkösavukkeessa käytettävät nikotiininesteet voivat sisältää runsaasti nikotiinia ja määrät voivat olla erilaisia kuin mitä tuotteesta on kerrottu. Sähkösavukkeissa höyrystettävät nesteet sisältävät myös monia muita elimistölle haitallisia aineita.

Kuvauksesi perusteella kuulostaa siltä, että olet saattanut kärsiä nikotiinimyrkytyksestä. Nikotiini on myrkyllinen aine, joka voi aiheuttaa myrkytysoireita, varsinkin suurina määrinä tai jos elimistö ei ole tottunut nikotiiniin. Nikotiinimyrkytyksen oireita ovat muun muassa pahoinvointi, oksentelu, päänsärky ja vapina. On hyvä muistaa, että nikotiinimyrkytys voi olla myös vakava, ja aiheuttaa hengitysvaikeuksia ja rytmihäiriöitä. Vakavassa tapauksessa on hakeuduttava sairaalahoitoon. Lievemmissä tapauksissa on hyvä pyytää apua esimerkiksi tutulta aikuiselta. Lievien myrkytysoireiden pitäisi mennä ohi suhteellisen nopeasti, kun nikotiini poistuu elimistöstä.

Oletko pohtinut, miksi käytät sähkösavuketta? Olisiko mahdollista, ettet vapettaisi ollenkaan? Näin välttyisit kuvailemaltasi huonolta ololta ja myös käytön muilta terveyshaitoilta.

Lisätietoa sähkötupakan ja nikotiinin haitoista voit lukea Fressiksen sivuilta.

Oliko vastauksesta hyötyä?