Tupakka
Nimimerkki: tällee
Ikä: 13-15v

Vaikuttaako tupakointi pituuskasvuun?

Moi,en haluaisi polttaa tupakkaa mutta kun kaverit polttaa koko-ajan niin ainahan joku niistä sitä tarjoo yleensä en ota mutta välillä meen ottamaan kun tarjotaan, kun ei viittis aina sanoa ei..vaikka haluaisin olla kokonaan savuton, mut oon polttanu yhteensä elämäni aikana ehkä askin savukkeita (about 1v ajan sisään) voiko tämä määrä olla vaikuttanut haitallisesti mun pituuskasvuun? Oon siis 15v 175cm poika.

Moi,

hienoa, että osaat tehdä omia päätöksiäsi, vaikka kaverit polttaisivatkin. Uskon, että pian kaverisikin muistavat, että et halua tupakoida, kun järjestelmällisesti kieltäydyt tarjotuista tupakoista. Voit harjoitella kieltäytymistä tupakasta miettimällä valmiiksi, mitä sanot tilanteessa. Harjoittelu tekee mestarin tässäkin asiassa!

Moni nuori haluaisi lopettaa, mutta lopettaminen voikin olla hankalaa syntyneen riippuvuuden vuoksi. Ehkä myös sinun kaveripiirissäsi alkaa olla niitä, jotka mieluumminkin haluaisivat eroon tupakoinnista.

On totta, että tupakointi voi haitata pituuskasvua. On kuitenkin mahdotonta sanoa tarkkaan, mikä määrä tupakointia jo vaikuttaa pituuskasvuun. Kerroit, että olet tupakoinut noin askin verran yhteensä. Sellaisella määrällä tuskin on ollut vaikutusta pituuskasvuusi. Tärkeintä nyt on, ettet jatka tupakointia, koska sillä on monia haitallisia vaikutuksia kasvuun ja terveyteen.

Pituuskasvu on askarruttanut muitakin. Lue lisää pituuskasvusta, siihen vaikuttavista tekijöistä ja tupakkatuotteista nimimerkille viisitoistavuotias antamastamme vastauksesta.

Hyvää talven jatkoa sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?