TupakkaYleinen
Nimimerkki: Kossu200

Tupakointi ja sairastuminen

Alotin tupakoinnin tyhmänä 18v ja poltin vuoden. Täytin 19 vuotta ja olen ollut ollu noin puolitoista kuukautta ostamatta tupakkaa ja olen ehkä muutaman polttanut illassa, kun on tarjottu. Pikkuhiljaa olen oppinut olemaan polttamatta niitäkään. Nykyään tunnustelen kehoani ja kipuja ja oireita, Esim nykyiset lihasjännitykseni, ruuansulatusvaivani, lihaskivut, ajoittainen nielemiskipu joka loppuu, pahoinvointi välillä, päänsärky ja yhtäkkinen 10kg laihtuminen. Selaan nettiä ja yhdistelen asiat syöpään, kun oireet sinnepäin täsmäävät. Pelkään kuolevani/ sairastuvani nuorena syöpään tai johonkin pahaan sairauteen. Ajoittain/useasti minulla on stressiä ja kivut pahenevat/ alkaa tuntumaan juuri silloin. Olo on aivan kamala välillä.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, että olet pääsemässä irti tupakasta! Harmillista kuitenkin kuulla, että kärsit kuvaamistasi oireista.

Ilmeisesti pohdit, voiko lyhytaikainen tupakointihistoriasi olla aiheuttanut sinulle syövän tai muun vakavan sairauden. Kertomasi perusteella en näe, että tapauksessasi olisi suurta riskiä ja sen suhteen sinulla ei liene syytä suurempaan huoleen. Sinulla on kuitenkin oireita, jotka voisi olla hyvä selvittää lääkärin vastaanotolla. Laihtumisesta ja peloistasi on hyvä kertoa lääkärille, jotta hän osaa tutkia sinut oikein.

Kaikilla meillä on joskus kehossa oireita, jotka onneksi kuitenkin menevät usein itsestään ohi, eivätkä ole merkki mistään vakavasta. Jostain syystä tarkkailet kehoasi hyvin tarkkaan ja olet kiinnittänyt huomiota moniin oireisiin. Kerrot myös, että stressi pahentaa vaivoja. Lääkärin vastaanotolta voit saada apua myös stressin ja ahdistuksen hallintaan.

Suosittaisin siis lämpimästi, että hakeudut lääkäriin hakemaan tukea ja apua tilanteeseesi.

Tsemppiä tilanteesi läpikäymiseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?