RuokaTupakka
Nimimerkki: jaa a

Tupakointi ja näläntunne

Hei!

Olen lukenut asiasta ja kysellyt vanhemmiltani jotka polttavat tupakkaa, että viekö sen polttaminen nälän tunteen. Aina olen vastaukseen saanut, että kyllä, jotkut jopa korvaavat jonkin aterian polttamalla.

Olen itse polttanut tupakkaa noin vuoden ja huomannut, että vaikka ei olisi edes kauhea nälkä niin polttamisen tulee todella kova nälkä. Myös jos en ole pitkään aikaan syönyt ja ei ole nälkä, mutta kun poltan niin on taas nälkä.
Miksi asia on näin? Reagoiko kehoni jotenkin erilaisesti tupakkaan vai miksi minulle käy näin?

Moikka, ja kiitos kysymyksestäsi!

Lähtökohtaisesti on aina hyvä huomioida, että tupakointi vahingoittaa koko elimistöä. Jos verrataan tupakointia ja ruokailua, niin nyrkkisääntö on seuraava: Monipuolinen ruokailu kannattaa aina, tupakointi ei koskaan. On totta, että jotkut kokevat tupakoinnin vievän nälän tunnetta – aterian ja ruoan korvaaminen tupakalla on kuitenkin äärimmäisen epäterveellistä. On hyvä huomioida, että jos jatkuvasti siirtää näläntunnetta ja jättää syömisen välistä, ihminen syö herkemmin rasvaisempia ja suurempia aterioita sitten, kun ruokailulle on aikaa. Säännölliseen ja monipuoliseen ruokailuun kannattaa siis ehdottomasti panostaa, kun taas tupakoinnista kannattaa ehdottomasti luopua. Painonhallinnan näkökulmasta säännöllinen syöminen on paras ratkaisu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ruoasta saat kehoosi elintärkeitä vitamiineja ja ravinteita, jotka tukevat terveyttäsi. Syömisestä tulee energinen olo, vastustuskyky paranee ja esimerkiksi opiskelu tuntuu paljon helpommalta. Tupakointi taas esimerkiksi heikentää vastustuskykyä, hapenottokykyä ja luuston lujuutta. Voit katsoa syömiseen liittyviä vinkkejä täältä. Jos haluat tutkailla lisää sitä, miten tupakointi vaikuttaa elimistöön, voit vierailla sivustolla Röökikroppa.fi.

Emme valitettavasti täällä Fressiksessä osaa vastata siihen, miksi tupakointi aiheuttaa sinulle nälän tunnetta. Ehkä liikut reippaasti, ja kehosi herää nälkään, kun liike hieman hellittää. Olisi kuitenkin paikallaan pohtia, jospa haluaisit lopettaa tupakoinnin! Kerroit, että olet polttanut vuoden verran. Se viittaa siihen, että sinun saattaisi olla vielä melko helppo irrottautua tupakasta. Voit kokeilla tupakoinnin lopettamisesta esimerkiksi uuden Erovirasto-sovelluksen avulla.

Tsemppiä kevääseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?