Seksi
Nimimerkki: Huoh

Suihkuttelu ja syöpäriski

Kysymystä on lyhennetty alkuperäisestä.

Moi, saatan olla ehkä hieman utelias, mutta mulla olisi yksi kysymys, haluaisin tietää olenko kasvattanut omaa minkä vaan syövän riskiä näin, kun olen itsetyydyttänyt suihkulla niin että vettä menee emättimen ja pepun kautta alapään ja pepun sisälle ja vatsaan ja virtsarakkoon? Onko tämä kaikki monen vuoden kuluessa riski mille vaan syövälle?

Moikka!

Itsetyydytys suihkulla ei lisää minkään syövän riskiä. Samasta aiheesta on kysytty meiltä aiemminkin. Lisätietoa aiheesta voit lukea vastauksista nimimerkeille Joo, Outo kysymys, , Todella huolestunut, Höh.

Vastaamme tähän kysymykseen nyt viimeisen kerran. Aihe selkeästi mietityttää sinua kovasti ja aiheuttaa sinulle huolta. Sen sijaan, että jäisit yksin pohtimaan asiaa, suosittelemme, että keskustelisit asiasta terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Voit olla yhteydessä esimerkiksi omaan terveysasemaasi tai kouluterveydenhuoltoon. Sieltä saat tarvittavaa tukea siihen, että saat huolen pois mielestäsi.

Tsemppiä kevääseen ja muista, että ei ole sellaista asiaa, josta ei voisi terveydenhuollon ammattilaisille puhua – rohkeasti vain!

Oliko vastauksesta hyötyä?