Seksi
Nimimerkki: 14

Rintojen epätasaisuus, aristaminen ja tutkiminen

Oon 14-vuotias tyttö. Mulla on rinnoissa sellasia paakkuja aina joskus, mutta en oo vielä ehtiny seuraamaan, onko niissä mitään muutoksia. Ne on kans joskus vähän kipeet. Mietin et voiko tässä olla kyseessä jonkilaine kasvain tai esim. rintasyöpä vai onks nää perus kasvuun liittyviä juttuja.

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi. Hyvä, että laitoit meille viestiä, koska aihe selvästi mietityttää sinua.

Kuten itsekin kysymyksessäsi mietit, kyseessä on todennäköisimmin ihan peruskasvuun ja kuukautiskiertoon liittyvä juttu. On normaalia, että rinnoissa tuntuu erilaisia epätasaisuuksia, kuten muhkuroita, laattamaiselta tuntuvia kiinteitä kappaleita tai rakeisuutta. Kaikki nämä ovat rintarauhaskudosta. Rauhaskudos reagoi kuukautiskiertoon ja on välillä selvemmin tuntuvaa ja joskus aristavaakin.

Rintoja kannattaakin tutkia eri kuukautiskierron vaiheissa, jolloin oppii tuntemaan ne ja huomaa, jos tavallisesta poikkeavia muutoksia tapahtuu. Kuukautisten jälkeen on helpointa tutkia omia rintoja, koska silloin ne ovat pehmeimmillään. Sinun iässäsi rinnoissa voi tapahtua vielä kehitystä, mikä voi myös selittää asiaa. Rintasyövästä sinun ei tarvitse vielä tässä iässä olla huolissasi.

Hauskaa alkanutta vuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?