Seksi
Nimimerkki: Huolestunut
Ikä: 16-18v

Raskauden mahdollisuus suu- ja anaaliseksin jälkeen

Oon tässä jo pitkään miettinyt saatanko olla raskaana. Olin muutama kuukausi sitten poikaystävän luona noin 8 päivää kylässä ja nukuttiin alasti. Harrastettiin ainoastaan oraalia ja kokeiltiin anaalia ja käytiin yleensä aina peseytymässä jälkikäteen. Muutama päivä sieltä lähtemisen jälkeen alkoi voimakkaat närästys oireet, jotka alkavat aina kun syön. Mulla on ollut näitä vatsa oireita pienenäkin jo, mutta ei ikinä näin voimakkaina ja näin pitkään. Kuukautiset ovat minulla epäsäännölliset, joten en osaa oikein sanoa muuta kuin että tässä kuussa ei tullut, mutta 8 päivää sieltä lähdön jälkeen oli, mistä onkin jo reippaasti yli kuuausi

Hei,

Kiitos kysymyksestä!

Raskausmahdollisuutta ei kannata pohtia pitkiä aikoja, koska asian voi helposti varmistaa tekemällä raskaustestin. 😊 Kertomasi perusteella riski sille, että siittiöitä olisi kulkeutunut emättimeesi, kuulostaa kuitenkin kovin pieneltä – ei kuitenkaan mahdottomalta. Joten ehdotukseni on, että ostat raskaustestin lähimmästä ruokakaupasta tai R-kioskilta ja teet testin. Sitten ainakin tiedät varmasti, mikä tilanne on.  Ruokakauppojen koti-raskaustestit ovat ihan yhtä luotettavia kuin apteekin tai terveydenhuollon testit.

Koska viestistäsi ei käy ilmi, onko teillä ollut seksiä aiemmin toisten henkilöiden kanssa, ehdottaisin myös, että käyttäisitte kondomia. Oikein käytettynä kondomi suojaa paitsi raskaudelta, myös seksitaudeilta. Kun peniksen eritteet on näin suojattu joutumasta sinuun, voitte aika huoletta leikkiä keskenänne – eikä myöskään sinulta voi tarttua mitään poikaystävällesi. Anaaliseksissä kondomin käyttö suojaa myös suolistobakteereiden siirtymiseltä. Pesuista ei ole todettu olevan hyötyä raskauden ehkäisynä. Siittiöt ovat niin pieniä ja ovelia, että tytön sisään päässyttä siittiötä ei niin vain pois enää pestä.

Jos suhteesi poikaystävääsi yhä jatkuu, sinun voisi olla hyvä harkita myös erillisen raskauden ehkäisymenetelmän aloittamista sinulle itsellesi. Katso oman hyvinvointialueesi sivuilta, mitä siellä kerrotaan ehkäisy- tai perhesuunnitteluasioista. Monin paikoin ehkäisyvälineitä annetaan nuorille maksutta.  Menetelmä päätetään sitten yksilöllisesti sen mukaan, mitä itse toivot ja mikä on oman terveytesi kannalta turvallisinta ja tarpeellista.

Närästysoireista on valitettavasti vaikea sanoa näillä tiedoilla mitään varmaa. Usein erilaiset oireet voimistuvat silloin, kun on muutenkin huolestunut jostain. Suosittelen, että hakeudut asiasta lääkäriin, jos närästysoire jatkuu häiritsevänä vielä sittenkin, kun tämä raskauden pelko on saatu pois. Ohjeet lääkäriin hakeutumiseen löydät täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?