Seksi

Opas kondomin pukemiseen

Kondomin pukeminen jännittää monia. Siksi sen pukemista kannattaa harjoitella etukäteen omassa rauhassa, jolloin se sujuu helpommin seksitilanteessa toisen kanssa. Lue tästä ohjeet kondomin oikeaoppiseen käyttämiseen!

Opas kondomin pukemiseen

Kondomin pukeminen

  1. Tarkista kondomipakkauksesta parasta ennen -päiväys. Vanhaksi mennyttä kondomia ei tule käyttää.
  2. Avaa pakkaus varovaisesti repäisemällä. Älä käytä hampaita, saksia tai muuta terävää.
  3. Tarkista kondomin rullaussuunta rullaamalla kondomia vähän auki.
  4. Aseta kondomi peniksen/seksivälineen päälle.
  5. Ota peukalolla ja etusormella kiinni kondomin kärjessä olevasta siemennestesäiliöstä ja tarkista, ettei sinne jää ilmaa.
  6. Vedä esinahkaa hieman taaksepäin ja rullaa kondomi tyveen asti. Älä revi tai venytä kondomia.
  7. Käytä kondomia koko suuseksin ja yhdynnän ajan.

Kondomin kanssa kannattaa käyttää vesi- tai silikonipohjaista liukuvoidetta, koska se ehkäisee kondomin hankautumista ja rikkoutumista.

Toisinaan käy niin, että asettaa vahingossa kondomin väärinpäin peniksen päälle, jolloin se ei lähde rullautumaan kunnolla. Tällaisessa tilanteessa kondomia ei tule kääntää enää toisinpäin, koska siihen on voinut jo tarttua eritettä. Heitä siis väärinpäin mennyt kondomi roskikseen ja ota uusi tilalle!

Kondomin riisuminen

Vedä siemensyöksyn jälkeen tai seksin päättyessä penis ulos emättimestä, peräsuolesta tai suusta siten, että pidät samalla kiinni kondomin tyvestä. Näin varmistat, että kondomi ei luiskahda pois päältä.

Kondomit ovat kertakäyttöisiä, joten heitä käytetty kondomi sekajäteroskikseen. Vessanpönttöön sitä ei saa heittää, koska se voi tukkia viemärin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Kesäkumi (@kesakumivirallinen) jakama julkaisu


Haluatko saada lisää tietoa seksuaaliterveydestä? Seuraa Kesäkumia Instagramissa ja TikTokissa!

Katso myös

Artikkeli
Seksi

Maksimoi kondomin ehkäisyteho: näin vältät kondomin rikkoutumisen tai poisliukumisen

Tähän artikkeliin on listattu vinkkejä, jotka auttavat välttämään yleisimmät virheet, jotka heikentävät kondomin luotettavuutta.

Artikkeli
Seksi

Kesäkumi-kampanja

Tutustu Kesäkumi-kampanjan tavoitteisiin, fiilistele kesäkumibiisejä tai testaa vaikka tietosi seksuaaliterveydestä!

Kysymys
Seksi
Nimimerkki: 14v
Jos käyttää kondomia oikein, voiko tulla raskaaksi? Moi! Mikä on kondomin ehkäisyteho? Jos käyttää kondomia oikein voinko silti tulla raskaaksi?
Fressis

Moikka! Hyvä kysymys! Hienoa, että pohdit asiaa.

Oikeaoppisesti käytettynä kondomin ehkäisyteho on 98%, eli kondomi on varsin luotettava ehkäisykeino. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että oikein käytettynäkin on olemassa pieni mahdollisuus raskauden alkamiselle. Mikään ehkäisymenetelmä ei valitettavasti ole sataprosenttisen varma keino ehkäistä raskautta. Kaikkein varmin ehkäisy on käyttää kondomin lisäksi hormonaalista ehkäisyä, eli niin kutsuttu tuplaehkäisy.

Kondomi on kuitenkin ainoa ehkäisymenetelmä, joka suojaa paitsi raskaudelta, myös seksitaudeilta. Sen vuoksi kondomia suositellaankin ensisijaiseksi ehkäisymenetelmäksi. Kondomin käytön opettelu onkin todella tärkeää jo ennen kuin on seksiä toisen kanssa. Täältä voit lukea lisää kondomin käytöstä.

Kondomin ehkäisytehon säilymisen kannalta sitä on tärkeää paitsi käyttää myös säilyttää oikein. Kondomit tulee säilyttää huoneenlämmössä, suojassa valolta ja jatkuvalta hankaamiselta tai teräviltä esineiltä. Jos kondomi on kulkenut mukana vaikkapa lompakossa, se kannattaa uusia kuukauden välein.

Oliko vastauksesta hyötyä?