Seksi
Nimimerkki: juu
Ikä: 13-15v

Pienet pisteet peniksen päässä

moi. Huomasin että penikseni päässä esimahassa on vaaleita hyvin pieniä pisteitä. Hieman ehkä kellertäviä ja ne eivät ole vain jokin kuvio ihossa sillä ne tulevat hiukan ulospäin siitä. Mitä nämä ovat? Pitäisikö minun pestä penistäni useammin jotta näistä pääsee eroon?

Moikka! Valitettavasti asiaa on vaikea arvioida näin yhden viestin perusteella. Haluankin rohkaista sinua olemaan asiasta yhteydessä kouluterveydenhoitajaan. Hän pystyy paremmin arvioimaan tilannettasi ja auttamaan mahdollisen hoidon kanssa.

On kuitenkin tavallista, että peniksessä on näppylöitä. Ne voivat olla esimerkiksi helmiäisnystyjä tai finnejä. Penikseen voi tulla myös ihottumaa, jos sitä esimerkiksi pesee liian usein tai voimakkailla pesuaineilla. Peniksen hygieniasta huolehtimiseen riittääkin pesu kerran päivässä lämpimällä vedellä, ilman pesuaineita. Pesun jälkeen penis on hyvä kuivata huolellisesti ja vaihtaa jalkaan puhtaat alushousut. Penikseen voi laittaa myös mietoa perusvoidetta, jos sen iho tuntuu kuivalta. Voide voi auttaa myös näppylöihin.

On hyvä muistaa, että myös seksitaudit voivat aiheuttaa ihomuutoksia. Jos sinulla on ollut kondomilla suojaamatonta seksiä toisen henkilön kanssa, suosittelen sinua hakeutumaan seksitautitesteihin, jotta asiaa voidaan tutkia.

Toivottavasti tämä vastaus auttoi asian kanssa eteenpäin!

Oliko vastauksesta hyötyä?