Mieli
Nimimerkki: Late

Onko normaalia että 11-vuotias seurustelee?

Terve. Onko normaalia että 11v pojalla on tyttö ystävä? Miten vanhemmille pitäisi kertoa?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi. Ei huolta, olipa kyseessä sitten tyttöpuolinen ystävä tai tyttöystävä, on molemmat täysin normaaleja asioita.

Mikäli kyseessä on tyttöystävä, jonka kanssa seurustellaan, on tärkeää huomioida molempien toiveet ja halut seurustelussa. Seurustelu iässäsi voi hyvin olla vain yhdessä hengailua ja yhteisten mielenkiinnon kohteiden jakamista. Suhteeseen ei siis tarvitse vielä liittyä esimerkiksi pussailua tai koskettelua. Näistä asioista voi yhdessä jutella ja sopia pelisäännöistä – samalla tulee harjoiteltua tärkeitä ihmissuhdetaitoja.

Samoja taitoja tulee harjoiteltua myös, kun juttelee asiasta vanhempien kanssa. Ei ole mitään yhtä ja oikeaa tapaa kertoa suhteista vanhemmille. Voit valita keskustelun aloittamiselle jonkin rauhallisen yhteisen hetken, kuten ruokailun ja paukauttaa uutisesi ilmoille. Jos suoraan juttelun aloittaminen tuntuu haastavalta, voit hyvin aloittaa keskustelun vaikkapa viestitse. Usein helpottaa myös se, jos heti alkuun kertoo, että aiheesta tuntuu jännittävältä puhua.

Mikäli sinusta tuntuu, että vanhempasi eivät ota seurustelua vastaan toivomallasi tavalla, voi kyse olla siitä, että he huolestuvat tilanteesta. Voit lievittää vanhempiesi huolta, kun kerrot minkälaisesta suhteesta on kysymys ja millainen tyttö on – ehkä voit joskus parhaassa tapauksessa jopa esitellä tämän heille?

Muistathan kuitenkin sen, että jos vastaanotto ei ole toivomasi, olet silti oikeutettu tunteisiisi. Se, että viihtyy jonkun seurassa ja on ihastunut tai kovastikin tykästynyt tähän, on hieno asia ja kertoo myös siitä, että on valmis harjoittelemaan ihmissuhdetaitoja.

Kovasti tsemppiä keskusteluun vanhempien kanssa ja ihania hetkiä tämän tytön seurassa!

Oliko vastauksesta hyötyä?