Lopettamisen tukiNuuska
Nimimerkki: nuubeli

Nuuskan käytön lopettaminen

Olen käyttänyt nuuskaa 3 vuotta ja nyt tänä iltana aloin miettiä kaikkia haittoja ja että voiko seuraava biitti olla se joka antaa syövän vai voinko vetää yhden kiekollisen loppuun ja lopettaa?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, että olet alkanut pohtimaan nuuskan haittoja. Riski sairastua syöpään pienenee, kun et altista itseäsi enää syöpää aiheuttaville aineille, joita nuuska sisältää. Syövän syntymiseen vaikuttavat kuitenkin elintapojen lisäksi mm. ikä ja ympäristö. Syövän syntyminen on lisäksi hyvin monivaiheinen, usein vuosia kestävä tapahtumasarja. Ei siis voida sanoa, että nuuskan käyttö yksinään tai etenkään yksittäinen nuuskapussi olisi syövän syntymisen syynä. Nuuskalla on myös muita ja välittömämpiäkin haittoja, ja siksi lopettaminen kannattaa aina.

Lopettamista tukee hyvä valmistautuminen, joten voisit käydä lukemassa vinkkejämme lopettamiseen. Lopettamisen polku on jokaisella erilainen ja eri tavat toimivat eri ihmisille. Sinunkin kannattaa pohtia, mikä tapa voisi sopia sinulle. Joskus lopettaminen voi olla helppoa ja yksinkertaista, jättää vaan sen seuraavan nuuskan ottamatta. Joskus lopettaminen voi olla hieman haastavampaa, jos esimerkiksi kärsii pahoista vieroitusoireista. Silloin voi kokeilla lopettamista vähentämällä pikkuhiljaa määrää ja lopulta lopettamalla kokonaan.

Nuuskan käytön lopettaminen on meillä Fressiksellä suosittu aihe. Käy lukemassa artikkeleita sekä muiden kysymyksiä ja niiden vastauksia aiheeseen liittyen täältä.

Tsemppiä lopettamiseen, onnistut siinä varmasti!

Oliko vastauksesta hyötyä?