NuuskaTupakka
Nimimerkki: Wasuuup01828
Ikä: 13-15v

Nuuskan ja tupakan vaikutus pituuskasvuun

Olen 14 vuotias, 175 cm ja 79 kiloa painava poika ja olen käyttänyt 5 tupakkaa, joissa 0.8 mg nikotiinia ja 16 pussinuuskaa, jossa on 22 mg nikotiinia. Onko pituuskasvuni pysähtynyt tästä? Olen lopettanut molemmat. Kasvupyrähdykseni tuli (luultavasti) jo kun kasvoin 15 cm viime vuoden kesäkuusta, jolloin olin 160cm.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, että olet lopettanut nuuskan käytön ja tupakoinnin! Sitä päätöstä ei kenenkään ole tarvinnut katua.

Kerrot, että olet käyttänyt 5 tupakkaa ja 16 pussinuuskaa. On mahdoton sanoa tarkkaan, mikä määrä tupakkatuotteita vaikuttaa pituuskasvuun. Näillä kokeiluilla tuskin kuitenkaan on ollut vaikutusta pituuskasvuusi. Tärkeintä nyt on, ettet jatka tupakka- tai nikotiinituotteiden käyttöä, sillä niillä on monia haitallisia vaikutuksia kasvuun ja terveyteen. Nikotiinin käyttö voi koukuttaa nopeastikin, ja tällöin lopettaminen on vaikeampaa.

Pituuskasvu on yksilöllistä ja siihen vaikuttavat monet tekijät. Yleensä kasvu jatkuu vielä kasvupyrähdyksen jälkeenkin usean vuoden ajan.

Lue lisää pituuskasvusta, siihen vaikuttavista tekijöistä ja tupakkatuotteista nimimerkille viisitoistavuotias antamastamme vastauksesta.

Hyvää vuoden alkua sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?