Lopettamisen tukiNikotiinituotteet
Nimimerkki: En kerro yksityis syistä
Ikä: 13-15v

Miten päästä eroon paperitupakasta?

Hei! olen kokeillut muutaman kerran paperitupakkaa joka on itse tehty eli kääritty rullaksi ja sytytetty toinen pää tuleen. Tästä on kuitenkin tullut jo melkein tapa ja tahtoisin lopettaa mutta kun edes ajattelen paperitupakkaa, tekee mieli poltella, en ole lisännyt tobaccoa kannabista tai muitakaan nikotiinin lisääviä aineita. en ole varma miksi näin on. toivon apua

Moikka,

Tosi hyvä, että laitoit meille viestiä ja hienoa, että haluat lopettaa paperitupakan polttamisen!

Kerroit kokeilleesi paperitupakkaa muutaman kerran ja nyt koet, että paperitupakan polttamisesta on vaikea päästä eroon. Vaikka tuote ei sisältäisikään nikotiinia, voi siihen silti kehittyä riippuvuus. Tällöin kyseessä voi olla psyykkinen tai sosiaalinen riippuvuus.

Psyykkiseen riippuvuuteen voi liittyä esimerkiksi pakottava tarve käyttää tuotetta. Kerroitkin, että kun vaan ajatteletkin paperitupakkaa sinun tekee mieli poltella ja paperitupakan polttamisesta on tullut jo melkein tapa. Sosiaaliseen riippuvuuteen liittyy taas esimerkiksi se, että tietyt sosiaaliset tilanteet tai ryhmäpaine voivat laukaista tarpeen käyttää tuotetta. Oletko ehkä kokeillut paperitupakkaa kavereiden kanssa ja mahdollisesti siitä syystä, että jotkut muutkin ovat sitä kokeilleet?

Pohdit viestissäsi, miten paperitupakan polttamisesta voisi päästä eroon. Tärkeintä on päättää lopettaa käyttö ja pitää tästä päätöksestä kiinni. Jos sinun tekee mieli poltella, yritä keksiä jotain korvaavaa tekemistä polttamisen tilalle. Nappaa vaikka purukumi tai jotain terveellistä naposteltavaa, lähde vähän ulkoilemaan tai laita kaverille viestiä. Paperitupakan polttamisen tavasta on helpompi päästä eroon, kun opettelee tilalle uusia tapoja.

On tärkeää muistaa, että paperitupakkaa tai mitään muitakaan tuotteita ei tarvitse kokeilla tai käyttää, vaikka kaverit niin tekevät. Rohkeaa on tehdä omat valintansa. Jos haluat päästä paperitupakasta eroon, voit seuraavan kerran kohteliaasti kieltäytyä, jos joku tarjoaa sinulle paperitupakka ja pyytää etteivät he jatkossakaan sitä sinulle tarjoaisi. Voit myös kannustaa tarvittaessa kavereitasikin lopettamaan käytön yhdessä sinun kanssasi. Lopettaminen on usein helpompaa, jos sen tekee yhdessä tai siihen saa tukea muilta.

Fressiksen lopettamisen tuen sivuilta voit saada vielä lisää vinkkejä lopettamisen tueksi. Voit myös lukea asiantuntijoiden vastauksia muille, jotka ovat lähettäneet kysymyksen paperitupakkaan liittyen.

Tsemppiä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?