Mieli
Nimimerkki: Enkeli
Ikä: 9-12v

Mitä tehdä kun on ihastunut varattuun henkilöön?

Hei tääl kirjottaa kohta 11v tyttö. Tykkään yhdestä kivasta tytöstä (oon lesbo) sanotaan vaikka Liisa. Liisan kaa oon ollu aiemminkin. Liisa on tosiaan yhen toisen tyypin kans yhdessä sanotaan Mari. Oon siis kertonut Liisalle mut eihän Liisa voi tietenkään mun kas olla ku se on Marin kaa.. en tiiä mitä tehä. Ja muutenki elämä on aina vaan ihanampaa ku on jonku kaa yhes.

Hei,

ja kiitos tärkeästä viestistäsi. Kirjoittamasi asiat kuten toisesta tykkääminen ja yhdessä oleminen ovatkin sellaisia juttuja, jotka pohdituttavat monia. Nämä asiat voivat tehdä kipeää ja toisaalta myös, kuten sanoit, elämä on ihanaa, kun saa olla yhdessä jonkun sellaisen kanssa, josta tykkää.

Kerrot, että olet ollut ennen ”Liisan” kanssa ja että tykkäät hänestä vieläkin. Ensinnäkin onnittelut, olet toiminut todella rohkeasti, kun olet kertonut tästä Liisalle. Harmillisista tietenkin, että Liisa on nyt toisen kanssa, eikä voi olla sinun kanssasi. Tämä tuntuu varmasti kurjalta, varsinkin jos Liisa ja Mari ovat samassa koulussa tai harrastuksissa ja joudut seuraamaan heidän yhdessäoloaan koko ajan sivusta.

Se, että haluaisi seurustella jonkun kanssa, oli sitten esimerkiksi lesbo tai hetero, on todella normaalia. Ihmisen suurimpia tarpeita on kuulua joukkoon, rakastaa ja tulla rakastetuksi. Toisaalta kaikki eivät myöskään näin tunne, mikä sekin on ok ja normaalia.

Välillä ihastumme tai tykästymme sellaiseen ihmiseen, jota emme voi saada, ja silloin voi tehdä kipeää luopua niistä ajatuksista ja tunteista, joita tähän ihmiseen liittyy. Vaikka teidän juttunne Liisan kanssa on päättynyt, voi yhteistä ihanaa aikaa varmasti muistella hyvällä.  Joskus uuteen ihmiseen ihastuminen voi auttaa pääsemään edellisestä ihastuksesta yli ja eteenpäin. Myös kavereiden kanssa vietetty aika, harrastukset tai muu kiva tekeminen voivat saada ajatuksia pikkuhiljaa muualle. Joskus niiden ihmissuhteiden ja asioiden vaaliminen, joita omassa elämässä jo on, voi auttaa paljonkin siihen, että kaipaisi rinnalleen seurustelukumppania.

Löydät varmasti ennemmin tai myöhemmin vielä jonkun, jonka kanssa olla yhdessä <3 Elämä voi olla ihanaa myös kavereiden kanssa ja ihan itsekseenkin. Hyvien kavereiden ja ystävien kanssa voi tuntea samankaltaisia tunteita, kuin silloin kun on yhdessä jonkun kanssa: iloa, yhteenkuuluvuutta ja hyväksytyksi tulemisen sekä välittämisen tunteita.

Jos kaipaat vielä paikkaa, jossa keskustella ajatuksistasi ja tunteistasi, voit olla yhteydessä Netarista löytyviin lasten ja nuorten chat-palveluihin.

Ihanaa kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?