MieliYleinen
Nimimerkki: Haluaisin vatsastani pienemmän
Ikä: 9-12v

Mitä tehdä, kun oman vatsan koko mietityttää?

Koululääkärin mukaan mä oon ihanne painossa, mutta mä en itse tykkää mun vatsan koosta. Mun mielestä se on iso

Moikka!

Hyvä kun laitoit meille viestiä, etkä jäänyt miettimään asiaa yksin.

Etenkin murrosiässä on tosi tavallista tarkkailla omaa kehoaan ja siinä tapahtuvia muutoksia. Kehossa ja sen rakenteessa tapahtuvat muutokset voivat aiheuttaa monenlaisia tunteita.

Kerroit, että koululääkärin mukaan painosi on ok. Koululääkärin ja kouluterveydenhoitajan tehtävänä onkin varmistaa, että kasvusi ja kehityksesi etenee kuten kuuluukin. Murrosiässä painon ja pituuden suhteet vaihtelevat paljonkin eri kasvun vaiheissa ja esimerkiksi rasvan määrä kehossa lisääntyy. Näiden muutosten keskellä on ihan luonnollista, että välillä saattaa tulla sellainen olo, ettei vartalo tunnu aina ihan omalta.

On myös tosi tavallista, että oma huomio keskittyy usein etsimään itsestä vikoja sen sijaan, että näkisi kaikki oman kehon ja itsensä hyvät puolet. Ulkonäköä tärkeämpää on lopulta se, että olet hyvinvoiva ja jaksat puuhailla arjessa sinulle mieluisia asioita. Muistathan myös, että kehosi on hyvä juuri sellaisena kuin se on <3

Mikäli asia vielä mietityttää sinua kovasti, suosittelen, että kävisit vielä juttelemassa siitä lisää esimerkiksi kouluterkkarin kanssa. Voit saada tukea pohdintoihisi myös nuorille suunnatuista chat-palveluista, jos haluat jutella aiheesta nimettömästi. Löydät ne täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?