Mieli
Nimimerkki: Öö Emt

Mitä tehdä kun olen ihastunut kaverini ihastukseen?

Oon ihastunu mun kaverin ihastukseen ja se o sellai tosi kiva jne. Luulen et se tykkää myös musta ku se aina kattoo ja hymyilee mulle ja joo, mutta sit se tykkää kyl siit mun kaveristani nii mitä ihmettä mun pitäis tehä?

Moikka,

kiitos kysymyksestäsi. Monelle meistä saattaa käydä jossain vaiheessa elämää niin, että ihastuu samaan henkilöön kaverin kanssa ja se on täysin luonnollista. Kuka tahansa voi ihastua kehen tahansa, eikä siihen oikein pysty itse vaikuttamaan, eikä ihastuksen kohdetta voi myöskään kukaan omia itselleen.

Vaikutat olevan epävarma siitä, kenestä tämä ihastuksen kohde tykkää ja mitä oikeastaan itse haluaisit, mutta kysyt siis neuvoa siihen, mitä tekisit nyt. Mahdollisuuksia on luonnollisesti useita. Voit kertoa ystävällesi tilanteesta tai jättää kertomatta. Voit antaa ihastuksen tunteen olla, etkä tehdä asialle yhtään mitään ja pyrkiä keskittymään muuhun. Voit myös kertoa tunteistasi ihastuksellesi, ja toivoa saavasi vastakaikua. Vaihtoehdon valitseminen riippuu siitä, minkä tavan koet itse oikeaksi – sen mukaan sinun kannattaa toimia. Pohdinnoissa auttaa usein se, että miettii, miten toivoisi muiden toimivan itseä kohtaan samanlaisessa tilanteessa.

Jos päädyt siihen, että haluat toimia tämän ihastuksesi suhteen, kehottaisin huomioimaan sen, että ystävän selän takana tehdyt teot saattavat satuttaa ystävää vielä enemmän, kuin tilanteesta rohkeasti yhdessä keskustelu. Kaverille samaan henkilöön ihastumisesta kertominen voi tuntua jännittävältä, mutta samalla tulee harjoiteltua tärkeitä ihmissuhdetaitoja. Toki voi olla, että ystävä loukkaantuisi kertomastasi hetkeksi, mutta usein tällaista pureskeltuaan tulee huomattua, että on aika luonnollista ihastua samaan henkilöön. Yhteinen ihastus ei myöskään välttämättä kestä loputtomiin ja toinen teistä saattaa löytää uuden ihastuksen kohteen ennen pitkään.

Ihastumisen tunnetta ei siis ainakaan kannata säikähtää, hävetä tai siitä ahdistua, vaikka se voi välillä tuntua suorastaan raastavalta. Vaikka ihastumiselleen ei tekisi yhtään mitään, voi pienistä perhosista vatsassa yrittää nauttia niin kauan, kuin niitä kestää. Tunteita ei kannata eikä oikein pystykään väkisin lopettamaan. Tunteet yleensä syttyvät nopeasti, mutta voivat myös sammua nopeasti. Anna siis itsellesi ja tunteillesi aikaa.

Kovasti tsemppiä tilanteeseesi <3

Oliko vastauksesta hyötyä?