Alkoholi
Nimimerkki: .

Mitä haittaa on, jos juo aika usein kaljaa tai aika paljon viinaa?

Mitä haittaa mulle on, kun oon kohta 13v ja juon aika usein kaljaa 6-8kpl. Tai viinaa aika paljon. Oon kuullut että ainakin maksalle käy jotain.

Moi ja kiitos kysymyksestäsi!

Tosi hyvä juttu, että pohdit alkoholin käyttöäsi. On tavallista, että nuoria kiinnostaa, miltä alkoholi maistuu ja mitä tapahtuu, jos juo alkoholia. Kerrot olevasi 13-vuotias ja harva kuitenkin vielä sinun iässäsi on edes kokeillut alkoholia. Kuvaamasi alkoholimäärä on suuri ja yhden juomiskerran aikana nautittuna ja kuvaamallasi alkoholimäärällä olet ollut varmasti humalassa. Alkoholin käyttö näinkin nuorella iällä herättää meissä aikuisissa huolta.

Kysyit, mitä haittaa alkoholin juomisesta on. Nuorella iällä aloitetulla alkoholin käytöllä on monenlaisia haitallisia vaikutuksia. Esimerkiksi nuoren elimistö ja aivot kehittyvät vielä ja ovat hyvin alttiita alkoholin haitallisille vaikutuksille. Muun muassa nuoren maksa kestää alkoholia huonommin kuin aikuisen maksa. Lisäksi nuoret humaltuvat nopeammin ja saavat alkoholimyrkytyksen helpommin. Myös riippuvuus alkoholiin kehittyy nuorella huomattavasti helpommin kuin aikuisella. Siksi aikuisten huoli lasten ja nuorten alkoholin käytöstä ei siis ole turha.

Olisikin hyvä miettiä miksi olet juonut alkoholia ja olisiko ilman oleminen jatkossa kuitenkin parempi vaihtoehto? Onko sinun mahdollista jutella asiasta jonkun turvallisen aikuisen kanssa? Tietävätkö vanhempasi tai huoltajasi juomiskokeiluistasi – voisiko heidän kanssaan jutella asiasta? Voit myös mennä vaikkapa Sekasin-chatiin tai Nuorten nettiin juttelemaan aikuisen kanssa alkoholin käytöstä.

Selvinpäin pysyy homma hanskassa ja säästyy ikäviltä ja haitallisilta asioilta.

Alkoholin käyttöä on pohtinut myös nimimerkki 12v poika. Lisää alkoholin haitoista ja alkoholittomuuden hyödyistä voit lukea Fressiksestä.

Mukavaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?