Seksi
Nimimerkki: peruna nainen
Ikä: 9-12v

Milloin rinnat alkavat kasvaa?

moikka! Mä oon 10v ja mua jännittää milloin mun tissit kasvaa kun todella monella mun luokkalaisella tytöllä on alkanut jo niin osaatteko sanoa milloin mulla alkaa kasvaa.

Moi, kiitos kysymyksestä!

Rintojen kasvu on hyvin yksilöllistä ja niiden kokoon tai kasvuun ei voi itse vaikuttaa. Rintojen kasvu alkaa keskimäärin 10 – 13 vuoden iässä ja kehitys kestää noin 3 – 5 vuotta. Toki iän myötä ja läpi elämän keho voi muuttua, ja sen myötä myös rintojen koossa ja muodossa tapahtua vielä muutoksia.

Rintojen kokoon vaikuttavat suurimmaksi osaksi perintötekijät äidin ja isän puolelta, eli se, millaisia sinun äiti ja isäsi ovat, sekä yksilöllinen hormonitoiminta. Rinnat koostuvat pääosin rauhaskudoksesta, rasvakudoksesta ja sidekudoksesta ja rintojen koko liittyy usein rasvakudoksen määrään. Jos rasvakudosta on kehossa vähän, usein rinnat ovat pienemmät kuin henkilöllä, jonka kehossa on enemmän rasvakudosta. Lue lisää rinnoista Hyvä kysymys -sivun artikkelista.

On hyvin luonnollista, että vertaa omaa kehoaan muihin ikätovereihin. Vertaaminen ja murehtiminen voi olla kuitenkin hyvin kuluttavaa ja lisätä epävarmuuden tunteita. Joillakin rinnat ovat luontaisesti pienemmät ja toisilla rinnat kasvavat kookkaammiksi. Omaan ihanaan kehoon onkin hyvä opetella suhtautumaan myötätuntoisesti ja hyväksymään se sellaisena kuin se on ❤

Oliko vastauksesta hyötyä?