Mieli
Nimimerkki: Romahtanut

Mikä avuksi pahaan oloon ja itsetuhoisuuteen?

Eilen minä vain romahdin ja nyt olen viillellyt itseäni ja minulla on ollut muutenkin jo huono olla mutta en kestä enää. Mitä teen kun esitän iloista mutta olen ihan poikki ja itsetuhoinen? En uskalla pyytää ajanvarausta kuraattorille. Miten pääsen itsevihasta ja siitä etten tunne enää mitään? Olen kauan kamppailut kiusaamista vastaan ja menneisyyttä en pysty enää.

Hei ja kiitos tärkeästä viestistäsi.

Se, että kirjoitit tänne, on rohkea, ensimmäinen iso askel sitä kohti, että voit voida paremmin. Se kertoo myös siitä, että haluat voida paremmin. Se on tosi tärkeä asia ja luo toivoa ja mahdollisuuden sille, että niin myös tapahtuu. Kertomasi tilanne, itseäsi kohtaan kokema viha ja viiltely ovat merkkejä siitä, että sinun on tärkeä saada apua aikuiselta mahdollisimman pian. Kenenkään ei kuulu kantaa noin isoja asioita yksin ja mitä pidempään näin jatkuu, sen huonommaksi tilanne saattaa mennä.

Kerroit, että kuraattorille meno pelottaa. Jos mietit hetken, niin mikä on pahinta mitä voi käydä, kun käyt kuraattorilla? Ja onko pelkäämäsi asia oikeasti paha asia, vai ehkä sellainen, joka voi kyllä tuntua pahalta, mutta joka oikeasti varmistaakin sen, että saat tilanteeseen apua ja jonka myötä voisit voida paremmin? Iloisen esittäminen on tosi raskasta ja etenkin nuorena, jolloin jo kasvaminen itsessään vie valtavasti voimia.

Kiusaamiskokemukset ja kertomasi itseviha ovat myös asioita, joita ei ratkota yksin, vaan joiden käsittelyyn on saatava tukea. Vaikka ne ovat isoja asioita, on niistä kuitenkin mahdollista päästä yli ja sinulla on mahdollisuus voida vielä hyvin. Tarvitset siihen kuitenkin nyt apua. Jos kuraattorille meneminen jännittää, käy aluksi juttelemassa nuorille tarkoitetussa chatissa nimettömästi aikuisen kanssa. Voit kertoa tuon ihan saman viestin, jonka laitoit tänne, tai kysyä rohkaisua kuraattorille menemiseen. Chat on hyvä paikka harjoitella omasta tilanteesta kertomista aikuiselle, sillä chat on nimetön. Kokeile jo tänään Apuu-chattia, joka on auki joka päivä klo 9-22. Jos chatissa on jonoa, voit kokeilla myös Lasten ja nuorten chattia, joka on auki joka päivä kl0 17-20. Halutessasi voit myös varata ajan sinulle sopivaan hetkeen.

Yritä myös miettiä joka päivä jokin pieni asia, joka päivässä oli hyvin. Se voi olla hyvinkin pieni, vaikka se että ehdit koulubussiin ajoissa. Tai muistele jokin muisto hetkestä, jolloin sinun oli hyvä olla. Kun ikävä olo valtaa mielen, palauta tämä asia mieleen ja koita keskittyä siihen oikein kovasti. Näin saat edes pieniä parempia hetkiä päivään. Ota myös kuitenkin seuraava askel, eli yhteys joko kuraattoriin, johonkin muuhun aikuiseen, kuten opettajaan, tai chattiin.

Rohkeutta ja voimia sinulle, muista että sinä ansaitset voida hyvin <3

Oliko vastauksesta hyötyä?