Seksi
Nimimerkki: 14 Mikaela
Ikä: 13-15v

Kysymyksiä seksin aloittamiseen liittyen

Olen miettinyt seksiin liittyviä asioita, jotka ovat ehkä omallakin kohdalla pian edessä. Voiko poika olla yhdynnässä, jos esinahka on niin tiukka, ettei sen alta voi pestä? Kuinka usein seksiä harrastavan pojan pitäisi pestä pippeli? Olen lukenut joskus, että sitä voi pestä myös liian usein. Eikö niin, että se on hyvä pestä myös ennen seksiä, mutta aina seksin jälkeen? Ja onko kehon reaktioissa joku tietty merkki, mistä tietäisi milloin tyttö on valmis ottamaan pippelin sisälleen?

Hei, kiitos kysymyksestä!

Yhdyntäseksi kyllä onnistuu, vaikka esinahka on tiukka. Jotkut kokevat, että kondomin laittaminen voi tuntua hieman vaikeammalta tai kokea, ettei kondomi pysy hyvin, jos esinahkaa ei saa vedettyä kunnolla taakse. Kondomeja on kuitenkin erilaisia ja kondomin voi laittaa myös esinahan päälle tarvittaessa. Tiukkaa esinahkaa voi yrittää venytellä päivittäin kevyesti ja varovasti. Ei kuitenkaan niin, että se tuottaa kipua. Tässä voi apuna käyttää esimerkiksi perusvoidetta/ rasvaa tai liukuvoidetta. Suihku on esimerkiksi hyvä paikka liikutella esinahkaa.

On hyvä kuulla, että pohdit hygienia-asioita ja peniksen hygieniasta onkin hyvää pitää huolta, muutenkin kuin seksiin liittyen. Pohdit voiko penistä pestä liian usein. Vesipesu/huuhtelu on hyvä tehdä päivittäin. Mietoa pesuainetta (pH alle 7) voi toki käyttää, mutta joillakin se kuivattaa ihoa turhaan – kuten myös, jos penistä pesee monta kertaa päivässä. Peniksen hygieniasta huolehtimiseen riittää useimmiten vesipesu kerran päivässä.

Lähtökohtaisesti genitaalialueet on hyvä pestä ennen ja jälkeen seksin, se on hygienia-asia, mutta myös mukavuusasia. Joskus tilanne voi olla sellainen, ettei pesuille pääse tai ehdi, mutta tämä ei ole vaarallista tai haitallista.

Pohdit myös, mistä tietää, että tyttö on valmis yhdyntäseksiin. Paras tapa on varmasti kysyä asiasta ja varmistaa, että se on asia, jota molemmat haluavat. Suosittelen että tutustut vielä tähän artikkeliin suostumuksesta. Kun emätin on kiihottunut, se myös tuntuu märältä ja liukkaalta, jolloin yhdyntäseksi onnistuu paremmin. Tässä voi käyttää apuna myös liukuvoidetta tarpeen mukaan. Kaikista tärkeintä on kuitenkin asiasta keskustelu seksikumppanin kanssa! 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?