Mieli
Nimimerkki: Ihastus

Kuinka kerron ihastukselleni että tykkään hänestä?

Moi, oon ihastunut yhteen poikaan. Ollaan juteltu snäpissä helmikuusta asti mutta nyt se on viimeisen kuukauden aikana jutellut mun kans vähemmän. Vaikka ollaan juteltu snäpissä aika paljon, en oo ikinä uskaltanut esim moikata sitä koulussa ku oon menny sen ohi tai ees siellä samalla tunnilla joissa käyään kahesti viikossa. Haluaisin kertoo sille että tykkään siitä, mutta pelkään että se ei jaa samoja tunteita mun kans. Muuten varmaan kertoisin, mutta mua pelottaa että kun ollaan samoilla kielen tunneilla ja riparilla, että siitä tulee tosi kiusallista, esim jos tulee katsekontakti. Mitä teen?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi.

Ihastuminen on tunne, joka saa usein vatsaan perhosia ja kielen solmuun. Ei siis ole ihme, ettet ole vielä uskaltanut puhua tai flirttailla ihastuksesi kanssa livenä. 🙂 Ehdottaisin kuitenkin ihan alkuun, että pyrkisit osoittamaan kiinnostustasi eleillä ja sanoilla: hymyile ja tervehdi häntä.  Se saa hänet huomaamaan sinut paremmin ja näet, miten hän reagoi tilanteeseen. Lisäksi pystyt tutkailla myös omia tunteitasi häntä kohtaan kasvokkain uudella tavalla.

Samalla voit tietysti jatkaa keskustelua viestein ja kun aika tuntuu oikealta, uskallat kertoa ihastuksen tunteestasi kohteelle. Ihastuksen kertomiselle ei ole olemassa yhtä oikea tapaa tai aikaa. Viestillä kertoessa antaa toiselle hieman aikaa miettiä, millaisia tunteita kertomasi hänessä herättää. Voit pohtia, millainen viesti sinusta itsestäsi olisi kiva saada. Kerätäksesi rohkeutta kertomiseen kannattaa muistaa, että parhaassa tapauksessa ihastuksen kohteesi jakaa samoja tunteita kanssasi.

Olet oikeassa siinä, että jos ette jaa samoja tunteita, tilanne saattaisi tuntua sinusta hetken kiusalliselta, mutta huoli pois – se ei kestä loputtomiin.  Mikäli todella kävisi niin, että tunteesi eivät saisi vastakaikua, muistathan ettei vika ole sinussa. Lähes jokainen tulee jossain vaiheessa elämää torjutuksi, koska aina tunteet ja toiveet eivät kohtaa. Kuitenkin kertoessasi tunteistasi saat toisen vastauksen myötä itsellesi tärkeän tiedon siitä, kannattaako tähän ihastukseen panostaa vai ei. Ja kävipä miten vain, voit olla erityisen ylpeä itsestäsi, kun rohkaistuit kertomaan omista tunteistasi.

Tsemppiä ihastuksen tunteiden käsittelyyn ja niistä kertomiseen ❤

Oliko vastauksesta hyötyä?