Seksi
Nimimerkki: Julian
Ikä: 13-15v

Kiinnostus seksiin ja pohdinta seksifantasioista

Kysymys koskee seksifantasioita ja se jätetään poikkeuksellisesti julkaisematta

Moi!

On täysin luonnollista, että sinun iässäsi alkavat kiinnostaa seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Ei ole siis mitenkään paha asia, että seksi pyörii mielessäsi paljon, vaan se on ihan normaalia. On myös erittäin yksilöllistä, mikä kullekin tuottaa seksuaalista nautintoa. Tärkeintä kaikissa seksuaalisissa teoissa on kuitenkin kaikkien seksin osapuolten suostumus. Jos siis katselet suihkussa muita ihmisiä seksuaalisen kiihottumisen vuoksi, ei se ole ok, jos siihen ei ole näiden henkilöiden suostumusta.

Kerrot myös seksifantasiastasi ja haluat tietää, onko sen toteuttaminen ok. On ok haaveilla ja omassa mielessään kuvitella asioita, jotka tuntuvat mielekkäältä ja hyvältä. Fantasiamaailmassa kaikki on sallittua, eikä niissä tarvitse olla rajoja. Se mitä tapahtuu omassa mielessä ja mielikuvissa ei kuitenkaan tarkoita myöskään sitä, että välttämättä haluisi näitä asioita tapahtuvan oikeassa elämässä. Eli vaikka jostain asiasta olisi fantasia, ei sitä välttämättä tarvitse päästä käytännössä toteuttamaan.

Kun seksistä toisen henkilön kanssa tulee jossain kohden ajankohtaista, on erittäin tärkeä jutella kaikesta seksiin liittyvästä kumppanin kanssa ja huolehtia ehkäisyasiat kuntoon. Kondomia on suositeltavaa käyttää kaikenlaisessa seksissä. Suuseksissä voi käyttää kondomin sijaan suuseksisuojaa. Jos seksikumppanilla tai itsellä ei ole ollut minkäänlaista seksiä aiemmin kenenkään kanssa, ei seksitautiriskiä ole. Aina toisen seksihistoriasta ei voi kuitenkaan olla varma, koska eri ihmiset voivat määritellä ja ymmärtää seksin eri tavoilla. Joka tapauksessa avoin keskustelu asiasta mahdollisen seksikumppanin kanssa on tärkeää. Lue lisää seksitaudeilta suojautumisesta eri seksitavoissa täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?