Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Miina
Ikä: 13-15v
Suuseksiin liittyvät toiveet Kysymys jätetään poikkeuksellisesti julkaisematta. Se koskee yksityiskohtaisia suuseksiin liittyviä toiveita.
Fressis

Moikka! Kiitos viestistäsi.

Kerrot suuseksiin liittyvistä toiveistasi. Haluan kannustaa sinua juttelemaan asiasta poikaystäväsi kanssa. Hänen kanssaan on tärkeä keskustella siitä, millaisten asioiden tekeminen tuntuu teistä kummastakin hyvältä ja millaisia pohdintoja/huolia/ajatuksia näihin asioihin liittyy. Muistattehan käyttää suuseksissä suuseksisuojaa tai kondomia, jos seksitautitartunnan riski on olemassa.

Viestistäsi ei käy ilmi, oletteko poikaystäväsi kanssa toistenne ensimmäiset seksikumppanit. Jos jommallakummalla tai molemmilla teistä on ollut seksiä joidenkin toisten henkilöiden kanssa ennen tätä suhdetta, on seksitautitartunnan riski olemassa. Koska teillä on ollut kondomilla suojaamatonta yhdyntää, olisi tässä tilanteessa teidän molempien tärkeä käydä seksitautitesteissä. Jos taas olette toistenne ensimmäiset seksikumppanit, voitte olla asian suhteen huoletta, koska siinä tapauksessa ette ole kumpikaan voineet saada toisiltanne seksitautitartuntaa.

Jos haluat jutella aiheesta lisää, voit ottaa yhteyttä Väestöliiton nuorten seksuaalineuvontachatiin.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Nuori tyttö
Ikä: Yli 18v
Seksitautien tarttuminen Hei, Voiko seksitauti tarttua jos kättelet henkilöä jolla saattaa olla mahdollinen tartunta menet vessaan ja pyyhit itsesi ja unohdin pestä kädet ennen vessassa käyntiä.
Fressis

Moi ja kiitos kysymyksestäsi!

Voit olla huoletta, seksitaudit eivät nimittäin tartu kätellessä tai muissa tavallisissa arjen tilanteissa, kuten julkisissa vessoissa käydessä tai saunan lauteilla istuessa.

Seksitaudit tarttuvat pääasiassa suojaamattomassa seksissä, limakalvojen hankautumisen yhteydessä tai eritteiden (siemenneste, emätinerite, veri) vaihtuessa. Esimerkkejä tällaisista tilanteista ovat penis-emätinyhdyntä, suuseksi tai käsiseksi, jossa kosketellaan ensin toisen sukuelimiä ja saman tien samalla kädellä toisen sukuelimiä. Seksitauteja voi ehkäistä käyttämällä kondomia tai suuseksisuojaa.

On hienoa, että pohdit seksitautien tarttumista ja ennaltaehkäisyä. 🙂 Voit lukea lisää seksitaudeista täältä ja seksitaudeilta suojautumisesta täältä.

Aurinkoista kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Julian
Ikä: 13-15v
Kiinnostus seksiin ja pohdinta seksifantasioista Kysymys koskee seksifantasioita ja se jätetään poikkeuksellisesti julkaisematta
Fressis

Moi!

On täysin luonnollista, että sinun iässäsi alkavat kiinnostaa seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Ei ole siis mitenkään paha asia, että seksi pyörii mielessäsi paljon, vaan se on ihan normaalia. On myös erittäin yksilöllistä, mikä kullekin tuottaa seksuaalista nautintoa. Tärkeintä kaikissa seksuaalisissa teoissa on kuitenkin kaikkien seksin osapuolten suostumus. Jos siis katselet suihkussa muita ihmisiä seksuaalisen kiihottumisen vuoksi, ei se ole ok, jos siihen ei ole näiden henkilöiden suostumusta.

Kerrot myös seksifantasiastasi ja haluat tietää, onko sen toteuttaminen ok. On ok haaveilla ja omassa mielessään kuvitella asioita, jotka tuntuvat mielekkäältä ja hyvältä. Fantasiamaailmassa kaikki on sallittua, eikä niissä tarvitse olla rajoja. Se mitä tapahtuu omassa mielessä ja mielikuvissa ei kuitenkaan tarkoita myöskään sitä, että välttämättä haluisi näitä asioita tapahtuvan oikeassa elämässä. Eli vaikka jostain asiasta olisi fantasia, ei sitä välttämättä tarvitse päästä käytännössä toteuttamaan.

Kun seksistä toisen henkilön kanssa tulee jossain kohden ajankohtaista, on erittäin tärkeä jutella kaikesta seksiin liittyvästä kumppanin kanssa ja huolehtia ehkäisyasiat kuntoon. Kondomia on suositeltavaa käyttää kaikenlaisessa seksissä. Suuseksissä voi käyttää kondomin sijaan suuseksisuojaa. Jos seksikumppanilla tai itsellä ei ole ollut minkäänlaista seksiä aiemmin kenenkään kanssa, ei seksitautiriskiä ole. Aina toisen seksihistoriasta ei voi kuitenkaan olla varma, koska eri ihmiset voivat määritellä ja ymmärtää seksin eri tavoilla. Joka tapauksessa avoin keskustelu asiasta mahdollisen seksikumppanin kanssa on tärkeää. Lue lisää seksitaudeilta suojautumisesta eri seksitavoissa täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?